|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Potrzebna rada - podziękowanie świadkom
Mamy z narzeczonym za świadków naszych najlepszych przyjaciół, którzy sami w przyszłym roku biorą ślub.
Bardzo chcielibyśmy im podziękowac na weselu za nieocenioną pomoc jakiej nam udzielili, za ogromne wsparcie i załatwianie wielu drobiazgów jak spod ziemi ![]() Wiemy że ich kolorem przewodnim na weselu będzie chabrowy. Chcielibyśmy podarowac im coś, co będzie czymś "starym" w wyglądzie panny młodej i pana młodego. Dlatego fajnie by było, gdyby to było coś, co możemy przemycic na sobie podczas ceremonii, w garniturze, pod sukienką, we włosach. tak, aby oni nie widzieli. Macie może jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Potrzebna rada - podziękowanie świadkom
ale checie im oddac część swojej garderby? Ze np Ty bedziesz miała welon z chabrową wstążką przy grzebyku i później Jej go podarujesz?
nie rozumiem do końca ukrywania w waszych strojach... tzn nie rozumiem o co chodzi w Twojej wypowiedzi, a nie ze idei:P
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie rozumiem
![]() Jedynie co mi przychodzi do głowy co można przemycić tak, aby oni nie zauważyli to majtki ![]() A nie możesz podarować świadkom czegoś na weselu, co założą a później wykorzystają na swoim weselu jako 'stare'? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zuy mod
|
Nie możecie dać tego chociażby swoim rodzicom?
Nie mam jednak pomysłu co by to mogło być - ja tam bym wolała dać normalny podarunek.
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Podarujecie im część garderoby z własnego ślubu? No nie wiem, ja nie chciałabym raczej zakładać jakiejś części ubioru z innego ślubu, noszone na weselu rok wcześniej. No ale załóżmy, że będzie to jakiś miły drobiazg jak wstążka - skąd wiesz, że będzie jej ta wstążka pasować? Dostanie ją i poczuje presję, że wypada ją założyć na ślub a tu się okaże, że nijak ona nie pasuje do stroju. Wsadzi ją sobie do stanika, żeby tylko była? Ewentualnie lepszą opcją byłaby jakaś biżuteria, np bransoletka. Ale też co, z chabrowym motywem? A czy ten motyw będzie pasował do Twojej sukni ślubnej? Poza tym tradycja tradycją, rozumiem zwyczaj by na ślub założyć coś starego, ale dawać na prezent własną bransoletkę, już noszoną itd, to chyba też trochę nie pasuje... No a co innego można by było oddać państwu młodym? Gacie? Stanik? Podwiązkę? Skarpety? Rajstopy? Może lepiej byłoby wymyślić zupełnie inny pomysł ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to pierwsze - dla świadkowej coś z biżuterii (kolczyki, wisiorek), dla świadka - mucha/ krawat / spinki do mankietów. Raczej radziłabym coś w ich guście, a już mniej w Waszym kolorze przewodnim (bo może się okazać, że nie lubią/ nie wybiorą Waszego odcienia).
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dla niego skarpetki z napisem np http://www.slubnezakupy.pl/sklep,132...zbaw_gosci.htm
A dla świadkowej grzebyk do włosów albo bransoletkę np z oczkami ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.