Facet i jego nadgorliwe znajome - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-09, 18:52   #1
Alexi90
Przyczajenie

Facet i jego nadgorliwe znajome

Witajcie,
Jest pewna sprawa , która zaczyna mnie coraz bardziej drażnić i zadziwiać a mianowicie : moj tż ma sporo znajomych w tym duża część to kobiety .Nie sa to jakieś zażyłe znajomości nawet określenie ich mianem dobre kumpele to za dużo.Mimo wszystko kilka z nich pisze do niego niemalże codziennie zawsze rozmawiają dośc długo ze sobą , ostatnio zaczeły sie rozkrecać i wyciagać go na spotkania, Tż smiał sie , że jedna odmowa do nich nie dociera i za chwile znowu nawiają na spacer w tej samej rozmowie oczywiście
Zawsze wiem gdy któraś napisze , wiem też , że tż sam z siebie nigdy do nich nie pisze chyba , że ma jakąś sprawe , zawsze to one zaczynają rozmowy co jest dla mnie niezrozumiałe bo gdybym ciągla tylko ja miała wychodzic z inicjatywa rozmowy dałabym sobie spokój...

Jakis czas temu tż miał konto na pewnym forum/klubie i poznał tam dziewczyne pisali ze sobą bardzo często , jednak on ostatnio stwierdzil że usuwa tam konto bo go nudzi , jak powiedział tak też zrobil jednak ''klubowa'' koleżanka nie dała za wygrana i odnalazła go na fb smiejąc się , że pewnie to ja byłam zazdrosna dlatego usunął konto a ona straciła towarzysza rozmów Sytuacja obecnie wygląda tak ze ta owa dziewczyna wypisuje do niego CODZIENNIE po 2-3 godziny ostatnio zaczeła pisać nawet rano bo zwykle ograniczała sie do wieczorów.
To nie tak , że czuję sie zagrożona po prostu szokuje mnie fakt że mozna tak ochoczo wypisywać do faceta w związku nie mówię żeby tego nie robić w ogóle ale w momencie gdy te rozmowy zawsze wychodza tylko z jednej strony to cóż mi byloby niezręcznie na ich miejscu. Wczoraj oczywiście też 2 napisały Tż żadnej nie odpisał twierdząc , że tym razem nie zamierza dzielić czasu pomiędzy znajome a mnie, co najlepsze one nic sobie kompletnie nie robia z takiego ignorowania i na następny dzień piszą
Już sama nie wiem czy to ja przesadzam bo żadna z nich z nim nie otwarcie nie flirtuje i może to jest zupełnie normalne, więc również chciałabym się dowiedziec jak to wygląda u was .
Alexi90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 09:59   #2
PaulaCooper
Raczkowanie

Odp: Facet i jego nadgorliwe znajome

Mi by to pewnie w jakis sposob przeszkadzalo, ale takiego go sobie wzielas. Najwidoczniej umie dobrze rozmawiac z kobietami.
Taki charakter! Umie sie usmiechnac, wysluchac i powiedziec komplement.
Mam takiego kumpla, kobiety leca do niego jak pszczoly do miodu. Sama zawsze lubilam sie z nim spotkac. Umial dobrze wysluchac, powiedziec fajny komplement, pousmiechac sie. I tak, mi tez zdarzalo sie pierwszej do niego odezwac.
Faceta nie zmienisz. Ma "to cos" w sobie i juz
Ciesz sie. A moze sama zagadaj niektore z jego kolezanek i umawiajcie sie na wspolne wypady

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Alexi90 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Jest pewna sprawa , która zaczyna mnie coraz bardziej drażnić i zadziwiać a mianowicie : moj tż ma sporo znajomych w tym duża część to kobiety .Nie sa to jakieś zażyłe znajomości nawet określenie ich mianem dobre kumpele to za dużo.Mimo wszystko kilka z nich pisze do niego niemalże codziennie zawsze rozmawiają dośc długo ze sobą , ostatnio zaczeły sie rozkrecać i wyciagać go na spotkania, Tż smiał sie , że jedna odmowa do nich nie dociera i za chwile znowu nawiają na spacer w tej samej rozmowie oczywiście
Zawsze wiem gdy któraś napisze , wiem też , że tż sam z siebie nigdy do nich nie pisze chyba , że ma jakąś sprawe , zawsze to one zaczynają rozmowy co jest dla mnie niezrozumiałe bo gdybym ciągla tylko ja miała wychodzic z inicjatywa rozmowy dałabym sobie spokój...

Jakis czas temu tż miał konto na pewnym forum/klubie i poznał tam dziewczyne pisali ze sobą bardzo często , jednak on ostatnio stwierdzil że usuwa tam konto bo go nudzi , jak powiedział tak też zrobil jednak ''klubowa'' koleżanka nie dała za wygrana i odnalazła go na fb smiejąc się , że pewnie to ja byłam zazdrosna dlatego usunął konto a ona straciła towarzysza rozmów Sytuacja obecnie wygląda tak ze ta owa dziewczyna wypisuje do niego CODZIENNIE po 2-3 godziny ostatnio zaczeła pisać nawet rano bo zwykle ograniczała sie do wieczorów.
To nie tak , że czuję sie zagrożona po prostu szokuje mnie fakt że mozna tak ochoczo wypisywać do faceta w związku nie mówię żeby tego nie robić w ogóle ale w momencie gdy te rozmowy zawsze wychodza tylko z jednej strony to cóż mi byloby niezręcznie na ich miejscu. Wczoraj oczywiście też 2 napisały Tż żadnej nie odpisał twierdząc , że tym razem nie zamierza dzielić czasu pomiędzy znajome a mnie, co najlepsze one nic sobie kompletnie nie robia z takiego ignorowania i na następny dzień piszą
Już sama nie wiem czy to ja przesadzam bo żadna z nich z nim nie otwarcie nie flirtuje i może to jest zupełnie normalne, więc również chciałabym się dowiedziec jak to wygląda u was .
Zapomnialam o cytacie
A jeszcze jak to wyglada u nas.
Moj facet ma glownie kolegow. Kolezanki kiedys tam dzwonily, na poczatku naszego zwiazku. Pozniej same sie wyciszyly bo on mnostwo czasu spedzal ze mna. A tak spotyka sie z nimi normalnie, na spotkaniach razem z kumplami. Pozniej nie dzwonia do niego, nie pisza...

PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 10:42   #3
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax
Dot.: Facet i jego nadgorliwe znajome

Bardziej czepiałabym się twojego tż, który w tej kwestii nie jest asertywny, lubi sobie popisać, porozmawiać z obcymi kobietami, nie odmawia, nie wyznacza konkretnych granic w rozmowie.

Osobiście nie podobałoby mi się to bardzo. Rozumiem przyjaźń, koleżeństwo na dobrej stopie. Ale bez przesady.
Stary 2013-05-10, 11:04   #4
201605161006
Konto usunięte

Jak aż tak ochoczo te laski wypisują, to Twój facet musiał im coś naopowiadać. Ja nie raz juz znalam factów, co sami laski prowokowali do tego by pisały itp., a przed swoimi dziewczynami świetych zgrywali. Ja na Twoim miejscu przyjrzalabym sie Twojemu facetowi, a nie czepiała sie tych dziewczyn, bo nawet jesli Twoj tz byl w porządku i nic im nie obiecywał, nie flirtował, nie prowokował (w co wątpię, tj. wątpie, ze tego nie robil skoro tak ochoczo do niego pisze kilka lasek, a nie sądze by akurat trafiał na same bluszcze/nachalne itp.) to i tak to jest jego wina, ze nie umie byc asertywny i raz a porządnie odmówić.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 12:32   #5
BluePanda
Rozeznanie

Taaa i przez 3 godziny, one piszą, a on biedny im musi odpisywać i tak cierpi.
Naprawdę jesteś taka naiwna, że myślisz, że wszystkie (dziwny zbieg okoliczności!) laski co do niego piszą są narwane i dzień w dzień nie dają sobie spokoju? Ogarnij się, bo nie wiesz co oni między sobą piszą Tutaj widzę głównie winę faceta, który pewnie niezłe bajki im wciska.
Stary 2013-05-10, 12:36   #6
pffe
BAN stały

może on po prostu nie chce odmówić. przy swojej kobiecie to pokazuje, że on chce z nią spędzać czas itd. a tak to sobie z nimi pisze.
nie sądzę, żeby jak raz czy dwa nie odpisał lasce to żeby ona nadal ciągle i nieprzerwanie do niego pisała, odpuściłaby sobie. i jeszcze żeby to była jedna to może i by była nachalna ale kilka? i codziennie piszą? i on nie odpisuje a one ciągle piszą? jasne.
dla mnie to podejrzane i ja bym przyjrzała się zachowaniu TŻ.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 12:43   #7
karolina190891
Raczkowanie

GG do karolina190891

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Bardziej czepiałabym się twojego tż, który w tej kwestii nie jest asertywny, lubi sobie popisać, porozmawiać z obcymi kobietami, nie odmawia, nie wyznacza konkretnych granic w rozmowie.

Osobiście nie podobałoby mi się to bardzo. Rozumiem przyjaźń, koleżeństwo na dobrej stopie. Ale bez przesady.
Ale przeciez te dziewczyny nie reaguja na to jak on nie odpisze. Nie rozumiem tylko dlaczego one sa tak natarczywe
karolina190891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 12:50   #8
PaulaCooper
Raczkowanie

Odp: Dot.: Facet i jego nadgorliwe znajome

Cytat:
Napisane przez karolina190891 Pokaż wiadomość
Ale przeciez te dziewczyny nie reaguja na to jak on nie odpisze. Nie rozumiem tylko dlaczego one sa tak natarczywe
Hmm nie wiemy co im mowi na spotkaniach, czy sie tlumaczy jakos z tego ze nie odpisal

PaulaCooper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 13:11   #9
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolina190891 Pokaż wiadomość
Zapewne dlatego, ze im cos nagadał, kręcił z nimi itp. O ile w to, ze jedna taka nachalna sie trafiła, moglabym uwierzyc, to jak kilka takich jest, to jestem pewna, ze to wina faceta i ze cos kreci, ze na boku podrywa inne laski, a przed swoją dziewczyną udaje porządnego.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 14:16   #10
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexi90 Pokaż wiadomość
Witajcie,

nie badz naiwna facet Cie robi w bambuko, ze niby tylko one zawsze z inicjatywa. Przeciez wiadomo, ze tak nie jest ot cala tajemnica ich zaangazowania.

Masz typ babiarza i bawidamka. Niestety lub stety milosc jest wyborem, i jesli Ty mu nie wystarczasz to zastanowilabym sie nad jakoscia Waszego zwiazku.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 15:28   #11
just_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
nie badz naiwna facet Cie robi w bambuko, ze niby tylko one zawsze z inicjatywa. Przeciez wiadomo, ze tak nie jest ot cala tajemnica ich zaangazowania.

Masz typ babiarza i bawidamka. Niestety lub stety milosc jest wyborem, i jesli Ty mu nie wystarczasz to zastanowilabym sie nad jakoscia Waszego zwiazku.
dlaczego bawidamek? przeciez dziewczyna sama napisala ze nie flirtuje. Widocznie musiala widziec te rozmowy, skoro tiwerdzi ze są normalne.

Mam kolege ktory jest strasznie przystojny, przy okazji miły, empatyczny, bardzo ciepły i ma generalnie to samo. Chce byc miły dla każdej bo zawsze to się wiąze z jakims tam biznesem, a laski (i to dosłownie tłumy!!!) piszą, dzwonią, przychodzą. I tak w kółko same z siebie. Nie ma dnia żeby jakaś dziewczyna nie przyszła do niego. A on? Żadnej nigdy nie tknął, nie zaprosił nigdzie, jedynie to staral sie byc mily. Generalnie paczka podejrzewala, ze jest gejem albo jakis aseksualny, bo tak sie laski uganialy za nim a on zadnej nie chcial. Same do łóżka mu wchodziły, a on nic. Teraz od jakiegos czasu ma już dziewczyne wiec podejrzenia upadły. Ale bawidamkiem to ten kolega na pewno nie był i nie jest. Moze tz autorki jest podobny? wystarczy ze facet jest zabójczo przystojny, a laski w koło głupieją. I naprawde można meic dosyc jakby sie chcialo co troche jakąś odganiac. I to wcale nei znaczy ze facet jest nie w porządku. Oj wcale nie.
uzależnianie się od nich jest... głupotą."

co Cię ujęło/ujmuje w TŻ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112
just_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-10, 20:58   #12
eyo
Zakorzenienie

jakby Twój facet nie chciał to by z nimi nie rozmawiał, cała magiczna tajemnica - nie jestem w stanie wyobrazić sobie kogoś aż tak mało asertywnego by spędzał po kilka godzin dziennie na pogaduszka z jakimiś panienkami w necie - pomijam już realne znajome ale facet jeszcze sobie przygruchuje jakieś laski po portalach w necie
nie ogarniam jak można nie chcieć z kimś rozmawiać i ten ktoś może być "natarczywy" i cała sprawa zajmuje kilka godzin dziennie
może jestem jakaś dziwna ale nie ogarniam, moim zdaniem to nie jest ani trochę normalne

druga kwestia - inna sprawa jak facet gdzieś widuje kobiet (ja wiem uczelnia, praca) i się tam z nimi dogaduje a inna sprawa jak wysiaduje przed kompem po kilka godzin i jest pokrzywdzony bo paskudne i złe panie do niego wypisują a on biedny bo musi odpisywać bo taki kulturalny

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 13:12   #13
chwast
Zakorzenienie

Twojemu facetowi raczej to się podoba być może ma poczucie, że jest takim rozchwytywanym samcem. Jakby mu to przeszkadzało to by to ukrócił - nie sądzę, aby te laski były jakimiś wieloletnimi stalkerkami. To chyba normalne dziewczyny, którym wystarczy powiedzieć "słuchaj, nie pisz do mnie tak często bo to trochę męczące"
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości