|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czy kursy zawodowe zwiększają nasze szanse?
Witam Was serdecznie drogie wizażanki
![]() ![]() Przychodzę tutaj po poradę. Otóz obecnie studiuję filologię polską-specjalizacja edytor. Chciałabym pracować w zawodzie, bo to lubię, ale też wiem, jak jest na tym naszym rynku pracy. Chciałabym się trochę dokwalifikować/przekwalifikować. Lubię zajęcia związane z marketingiem/biurowymi zajęciami/HR. Stąd moje pytanie. Czy jeśli zrobiłabym kursy zawodowe w w/w dziedzinach, to zwiększa to moje szanse na rynku pracy? Poszerzy horyzonty? Wiem, że pewnie lepsze są studia podyplomowe, ale niestety nie stać mnie na to w obecnej sytuacji. Ja nie mam pojęcia jak na takie kursy patrzą pracodawcy. A chcę się zmieniać, rozwijać, robić coś ze sobą, póki jeszcze mam na to czas.
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy kursy zawodowe zwiększają nasze szanse?
Podpinam się pod pytanie, wybieram się na filologię polską - edytorstwo, bo w okolicy nie ma nic bardziej związanego z moimi zainteresowaniami. Od pierwszego roku mam zamiar pchać się na wszystkie kursy zawodowe powiązane z marketingiem/reklamą. Myślę, że to zależy od pracodawcy i stanowisko na jakie będziesz rekrutowana. Wychodzę z założenia, że taki kurs to zawsze 'coś więcej' w CV..
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Czy nikt nie potrafi mi doradzić w tej kwestii?
Jestem załamana, za rok kończę studia, trzeba znaleźć jakąś pracę, a ja już teraz wiem, jak ciężko będzie ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Po studiach teraz ogólnie bardzo ciężko z pracą, niestety
![]() Wyznaję zasadę, że zawsze kurs się przyda, bo: 1) poszerza zainteresowania, często z dziedzin, o których tak naprawdę niewiele wiedzieliśmy 2) zawsze coś więcej do wpisania w CV. Jeśli chodzi o CV, to zawsze fajnie wygląda jak najwięcej dokumentów czy właśnie kursów ![]() ![]() Dlatego jeśli na kurs Cię stać i jest on związany z czymś, z czym chciałabyś się związać zawodowo, to nic tylko brać ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Szkoda, że kursy często są tak drogie... No ale postaram się iść na podyplomówkę, do tego kursy zawodowe - aby się przekwalifikować i znaleźć jakąś pracę!!
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bierzesz pod uwagę tylko kursy dziennikarstwa, HR itp. czy kursy z innych dziedzin również?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.