|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubi± aktywno¶æ fizyczn± i chc± spaliæ zbêdne kalorie. Wejd¼, poznaj ¶wiat fitnessu i ró¿ne rodzaje aktywno¶ci fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
3 kilogramy za du¿o
witam.
Obserwuje i korzystam z forum d³ugi czas ale dopiero teraz postanowi³am za³o¿yæ konto, wiêc witam. Od razu napiszê, iz wiem ze w temacie schudniêcia jest ju¿ wielle wypowiedzi ale nie optrzyma³am w ¿adnej z nich odpowiedzi na swoje zmartwienie. Otó¿ mam 20 lat 169 i wa¿y³am zawsze 53 kilo, by³am szczup³a nic mi nie przeszkadza³o. Przez ostatni miesi±c zauwa¿y³am na wadze skok do 55, a przez ostatni tydzieñ zauwa¿y³am nawet ¿e przyty³am na brzuchu i wa¿ê 56 kilogramów. Nie dokoñca siê z tym dobrze czujê ale nie wiem jak sobie z tym poradziæ. Nie wiem nawet z czego to wynika, bo zawsze jad³am ró¿ne rzeczy czêsto chipsy itp i nigdy nie stanowi³o to problemu dla mojej wagi. Dodam ¿e od miesi±ca albo d³u¿ej biegam trzy razy w tygodniu i to mnie naprawde dziwi. Nie chcia³abym do konca ¿ycia odrzuciæ jedzenia innych rzeczy ni¿ dietetycznych. Mo¿e macie dla mnie jakie¶ rady? Co jaki czas najlepiej i jak du¿e posi³ki spo¿ywaæ, oczywi¶cie z czego maj± siê sk³adaæ? No i czy wystarczy zwiêkszyæ aktywno¶æ fizyczn± np bieganie i jakie¶ æwiczenia, czy basen? Chcia³abym zrzuciæ te 3 kg i w miare utrzymywac wagê 53 kilogramów. Proszê o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 266
|
Dot.: 3 kilogramy za du¿o
takie w³a¶nie 3 kilo to najtrudniej zrzuciæ, bo jak dla mnie to bardzo ma³o wa¿ysz. Ja np. jestem tylko 1cm ni¿sza i wa¿ê 61kg (miesi±c temu wa¿y³am prawie 63) tylko, ¿e ja mam co zrzucaæ
przyczyn mo¿e byæ wiele, mo¿e woda Ci siê zatrzyma³a?, jakie mia³a¶ nawyki ¿ywieniowe w ost. miesi±cu? czy ró¿ni³y siê one od poprzednich? mo¿e jeste¶ w ci±¿y? ![]() co do zasad: 5 posi³ków w ci±gu dnia w równych odstêpach - lepiej mniej a czê¶ciej ![]() nie waga a obwody powinny byæ wyznacznikiem
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 136
|
Ja po si³owni przyty³am 2 kg chcia¿ obwodowo mam mniej. Ju¿ nie przejmuje siê tym ile wa¿ê (a wa¿ê 54/55 wcze¶niej 52kg). Bo wygl±dam na wysportowan± i szczuplejsz±.
A zgubienie tych 2kg nie uda³o mi siê od roku.
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 849
|
A moze jeste¶ przed okresem i dlatego waga Ci skoczyla?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
nie nie w³a¶nie by³am po miesiaczce. Nie nie nie jestem w cia¿y. Miê¶nie nie wzmacniaj± siê chyba tak szybko. Chyba racja z t± wieksz± ilo¶ci± jedzenia bo jak jad³am w tygodniu mniej to brzuch mialam nabrzmialy a jak teraz jem normalnie jak keidy¶ to mam p³aski w miarê taki jak wcze¶niej, dziwne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.