|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
uda.. siłownia
Witam,
ćwicze od jakiegoś czasu zumbe i chodze na siłownie..mam wrażenie, ze moje uda są większe niz byly ;o i jestem przerazona, to spowodoalo jeszcze wiecej moich kompleksów, dodam, ze jestem szczupla ale chcialam zrzucic kilka kg i wysmuklić cale ciało.. Dlaczego tak się dzieje? Mam trening ulozony przez trenera, nigdy nie robie z duzym obciazeniem.. ![]() Kiedyś chodziłam w krótkich spodenkach non stop..a teraz się jakos wstydze, bo mam wrazenie, ze moje nogi są grube;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Oby do wiosny
|
Dot.: uda.. siłownia
Cytat:
Są zapewne jędrniejsze, tak jak pośladki pewnie. Nie chcesz mieć chyba budyniowłych pośladków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ale jeszcze jest troche tluszczu, ale zawsze mialam szczuplutkie uda, a po tych cwiczeniach eh;< i nie wiem czy teraz przestać cwiczyć czy co.. chcialam je wysmuklić, a jeszcze przy łączeniu ud jest troche tluszczu, ktorego wczensiej nie bylo i teraz nie wiem jak się go pozbyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rzabbocop
|
on tam był tylko teraz został wypchnięty przez napompowane mięśnie (nie mylić z rozrostem)
jeśli przestaniesz ćwiczyć to owszem mięśnie wrócą do poprzedniego stanu już po jakichś 2-3 tygodniach ale tłuszcz jak był tak będzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
to co powinnam w takim razie zrobić, zeby te mięsnie nie były napompowane? bo chcialam zgubić mały tluszcz.. chcialam miec chude nogi:<
Edytowane przez xfortunato Czas edycji: 2013-05-14 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Chyde nie są ładne.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rzabbocop
|
Dać czasowi czas a nie zniechęcac się po kilku tygodniach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Czyli to efekt przejściowy? Nadal robić ćwiczenia siłowe z małym obciązeniem czy powinnam je zwiekszyć? bo nie chce budować mieśni, tylko je wysmuklić
Ćwicze 3 razy w tygodniu od kwietnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
![]() Krótko jeszcze ćwiczysz. Rzabba dobrze mówi. ![]() A ja weryfikuję- to nie mięśnie, tylko jak to moje Szczeście mówi: miejsce na mięśnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ok w takim razie ćwicze dalej :P dziękuję za odpowiedzi
![]() ale po prostu się przestraszylam, bo chcialam miec szczuple nogi, ale narazie widze odwrotny efekt co wprowadzilo mnie w kompleks :P a co z obciązeniem? powinnam je zwiekszać, czy robić tak zeby lekko mi się cwiczylo?:P |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rzabbocop
|
Jak będziesz lekko ćwiczyć to mało spalisz
![]() Żeby mięśnie rosły oprócz bodźca jakim są ćwiczenia z odpowiednim obciążeniem trzeba im dać sporo budulca i energii czyli jeść powyżej zapotrzebowania kalorycznego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
xfortunato witaj w klubie!
miałam dokładnie to samo - chciałam wysmuklić uda, zaczęłam ćwiczyć (Chodakowska, najpierw skalpel, potem killer i turbo do tego hula hop), mniej jeść, a efekt jest taki, że nie wciskam się w spodnie ;/ nie rozumiem tego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rzabbocop
|
Bardzo proste- organizm się broni przed zagłodzeniem, oszczędza energię gdzie może, jak widać efektywnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja np. jem normalnie.. tak jak zawsze, tzn. nie jem fastfoodów, odzywiam się w miare zdrowo. dlatego ten efekt mnie zniesmaczył :p i zglupialam, ze cwicze, a jestem większa.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Jednak żywię nieustającą nadzieję, że ktoś mnie w końcu pozytywnie zaskoczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
potem jem jakieś drugie śniadanie jablko,pomarancza albo banan, jogurt :P z obiadami roznie bywa - czasem omlet, ryz z czymś, warzywa, zalezy od tego czy mam czas, a z tym to ostatnio cięzko ![]() po obiedzie też cos przegryze, jakis owoc, marcheweczkę :P Edytowane przez xfortunato Czas edycji: 2013-05-14 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
to co powinnam zrobić? Żeby pozbyć się tłuszczu powinnam zmniejszyć bilans kaloryczny, tak? Czyli jednoczesne ucięcie zjadanych kalorii plus duży wysiłek fizyczny to było za dużo i organizm zaczął się bronić? Czyli powinnam jeść ZDROWO nie tnąc zbytnio kalorii i postawić na aktywność?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Jeśli utnie się za dużo kalorii, to metabolizm może zwolnić nawet i o 45% |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.