Elektrostymulacja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 07:50   #1
asvr
Zadomowienie

Elektrostymulacja

"Elektrostymulacja to intensywne odchudzanie i spalanie tłuszczu. Na ciało nakłada się specjalne elektrody, które stymulują mięśnie i problemowe partie ciała do wzmożonej pracy. Zabieg przyspiesza krążenie i poprawia przemianę materii. Pojedyncza elektrostymulacja zapewnia taki efekt, jaki jest osiągany dzięki dwóm godzinom treningu lub aerobiku. Rezultatem są: podniesiony i ujędrniony biust, płaski brzuch i krągłe, sprężyste pośladki."
znalazłam ofertę na gruperze i się zastanawiam czy warto, czy któraś z Was korzystała? zastanawiam się czy faktycznie pomogłoby na cellulit.
pozdrawiam serdecznie.

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 10:11   #2
Wredna_
Raczkowanie

Dot.: Elektrostymulacja

Chodziłam na elektrostymulację PowerSlim Studio (w zasadzie to mam wykorzystanych 5 zabiegów z 23 bo musiałam przerwać z przyczyn zdrowotnych- nie spowodowanych zabiegami... muszę zadzwonić i się dowiedzieć czy mogę to reaktywować, jak nie to będę wściekła )

Moje wyglądały tak, że 55 min leżałam na łóżku, pasy miałam na wysokości brzucha, bioder i ud. Zabieg mega przyjemny (nie warto od razu startować z dużej "mocy" bo może boleć lepiej co zabieg prosić Panią tam pracującą o zwiększanie), rozluźniający, relaksujący.

Czy są efekty? Są... ja po 5 zabiegach widziałam, że skóra była ładniejsza i bardziej sprężysta. Jednak nie radzę nastawiać się na jakieś super-ekstra-rewelacyjne efekty. Jeżeli chcesz się tymi zabiegami "odchudzić" to wg mnie (i Pani pracującej w salonie w którym byłam) lepszy jest sport lub zabieg PowerSlim Active. Natomiast jeżeli zależy Ci na "poprawieniu" wyglądu skóry to polecam

Nie mogę powiedzieć czy efekty po tych kilku zabiegach się utrzymały bo niestety... przytyłam. Jednak tak na chłopski rozum to same zabiegi nie przyniosą długotrwałych efektów, pomogą "dobrze zacząć" a później... a później powinno się jakąś aktywność w życie wprowadzić żeby nie zaprzepaścić efektów.
Stary 2011-09-12, 10:47   #3
asvr
Zadomowienie

Dziękuję bardzo za opinię
lubię testować nowości, ale nie liczę na jakieś odchudzenie, bardziej na ujędrnienie. bo mimo, że staram się ćwiczyć, zastanawiać co jem to moja pupa nie wygląda najlepiej...

Stary 2011-09-14, 17:05   #4
_Karolka_
Rozeznanie

ja kupilam tez na grouponie juz jakis czas temu i niedawno zaczelam. jestem po 3. z 10. zabiegu, wiec narazie niewiele moge powiedziec. zabieg przyjemny i reklaksujacy. napewno lepsze efekty jak dodatkowo sie cwiczy i miesnie sa juz "rozruszane". na grouponie mysle ze mozna sprobowac ale placic za jeden zabieg 50-100 zl to przesada bo efektow oprocz uczucia lekkosci i odprezenie to nie ma po jednym razie..
_Karolka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-20, 09:47   #5
przytu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wredna_ Pokaż wiadomość

Nie mogę powiedzieć czy efekty po tych kilku zabiegach się utrzymały bo niestety... przytyłam. Jednak tak na chłopski rozum to same zabiegi nie przyniosą długotrwałych efektów, pomogą "dobrze zacząć" a później... a później powinno się jakąś aktywność w życie wprowadzić żeby nie zaprzepaścić efektów.
moja koleżanka miała dokładnie ten sam problem! niestety dziewczyny, obawiam się, że nic nie działa tak dobrze, jak porządny wysiłek. nie ma szans na zdrową sylwetkę bez odpowiedniej dawki porządnego, fizycznego wysiłku i nabycia jakiejś masy mięśniowej!
przytu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 13:40   #6
asvr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przytu Pokaż wiadomość
moja koleżanka miała dokładnie ten sam problem! niestety dziewczyny, obawiam się, że nic nie działa tak dobrze, jak porządny wysiłek. nie ma szans na zdrową sylwetkę bez odpowiedniej dawki porządnego, fizycznego wysiłku i nabycia jakiejś masy mięśniowej!
oczywiście masz rację, wysiłek fizyczny jest bardzo ważny!
tu raczej chodzi o jakąś "pomoc" ćwiczeniom, ujędrnienie tych miejsc bardziej podatnych na cellulit.

_Karolka_ - a widzisz tam na grouponie pisali ze juz po pierwszym razie efekt, ale tez ciężko mi było w to uwierzyć. Daj znać jak skończysz całą serię
ja zacznę od października

Stary 2013-05-14, 19:22   #7
Ewa 11
Przyczajenie

Zaczęłam chodzić na elektrostymulację - byłam na dwóch zabiegach - szału nie widzę, jeżeli chodzi o wygląd skóry (miałam zabiegi tylko na uda). Wiem, że zabieg ten polega na skurczu mięsni. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, czy podobnie nie działa platforma wibracyjna (mam akurat w domu, za niebagatela kilka tys. zł.)? Zastanawiam się czy niepotrzebnie wydaję kasę na te zabiegi jeśli platforma działa podobnie. Pomóżcie proszę. Ewa
Ewa 11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości