|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Owies
Witam. Piszę tutaj bo totalnie nie wiem, w której części zamieścić mój temat. Czy któraś z was piła owies? ma podobno cudowne działanie na włosy. Wiem tylko, że musi być to owies oczyszczony, który się gotuje. Nie wiem tylko jaki to jest ten owies oczyszczony - czy to tylko te same ziarenka? Jeśli któraś z was coś wie, to proszę o pomoc. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Owies
interesujące, ale ja pierwsze słyszę. chętnie się dowiem.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ostro, nigdy o tym nie słyszałam ;p Chętnie się czegoś o tym dowiem
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nic o tym nie słyszałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Czytałam w gazecie. Pije się ten owies tylko przez miesiąc - codziennie. Ale musi być oczyszczony a ja nie wiem, gdzie taki kupić i jak w ogóle wygląda owies oczyszczony. Liczę, że może ktoś coś wie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że owies oczyszczony to po prostu same ziarna owsa, takie jakie się kupuje np. dla zwierząt.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szukajac znalazlam na necie tylko informacje o piciu ziol z owsa i zero wzmianki o wlosach...
zapuszczam start : 20.11.2011 cel: choc raz w zyciu, wlosy do pasa z wymarzonym blondem ![]() Mioduje, olejuje, nie prostuje ! Krece papiloty bo suszarka to klopoty ![]() Edytowane przez Lavanja Czas edycji: 2013-05-10 o 17:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tak jak mówiłam, czytałam to w gazecie. Nie wiem ile w tym prawdy dopóki nie spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ciekawe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
płatki owsiane niemielone się nie liczą?
![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
A nie lepiej po prostu jesc na śniadanie owsiankę z owocami albo dodawać ziarna owsa/otreby do musli? Takie jedzonko jest bardzo zdrowe, a wiadomo, zdrowa dieta=zdrowe włosy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
fuj jak ja takiego czegos nienawidze bleeee
![]() ![]() ![]() ps. moj 85 letni dziadek , mial bardzo powazny wypadek, potracil go samochod a lekarze nie dawali mu szans. jednak dziadek od dziecinstwa co dzien na sniadanie jadl jedna zupe,owsianke. teraz mowia wszyscy ze to wlasnie ona uratowala go przed tym ze teraz zyje i chodzi , a dziadek odkad pamietam zawsze powtarzal mi jedno " dzieki owsiance jestem silny i zdrowy jak kon" . edit: znalazlam taka informacje na temat owsu i wlosow. Źródłem miedzi i cynku są otręby pszenne oraz płatki owsiane. Ważne jest spożywanie potraw bogatych w metioninę i cysteinę. Są to aminokwasy potrzebne do budowania keratyny, która buduje włosy i paznokcie. byc moze dlatego w gazecie polecali picie owsu
zapuszczam start : 20.11.2011 cel: choc raz w zyciu, wlosy do pasa z wymarzonym blondem ![]() Mioduje, olejuje, nie prostuje ! Krece papiloty bo suszarka to klopoty ![]() Edytowane przez Lavanja Czas edycji: 2013-05-13 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Myslałam że chodzi o otręby owsiane...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Więc tak dziewczyny, czytałam o tym owsie w takiej gazetce "Przepis na zdrowie" z maja 2012 roku - ćwierć szklanki ziaren owsa należy wieczorem zalać szklanką wrzątku. Rano odlać płyn, posłodzić 1 łyżeczką miodu i pić codziennie przez miesiąc. Owies już zamówiony, więc niedługo będę działać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
gdzie zamowilas ? i jaki byl to koszt ?
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam na allegro http://allegro.pl/ziarno-owsa-bio-40...219634842.html
400 g za 4,90 więc wzięłam dwie paczuszki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.