|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wakacje z maluchem 1,5-3 lat wielka prośba
Kochane Wizażanki, w związku z moimi na razie mglistymi planami organizowania wypadów wakacyjnych dla mam z maluchami, mam do Was ogromną prośbę o poświęcenie kilku minut i odpowiedzenie na takie pytanka:
1.Czy ma Pani dziecko w wieku 1,5 roku do 3 lat? 2.Czy od czasu przyjścia dziecka na świat była Pani na wakacjach? 3.Czy pani mąż/partner jest bardzo pomocny, jeżeli chodzi o opiekę nad dzieckiem w czasie wakacji? 4.W jakie rejony Polski chciałaby Pani jeździć na wakacje? 5.Czy wolałaby Pani jeździć na wakacje z mężem/partnerem czy tylko z dzieckiem? 6.Co chciałaby Pani robić w czasie wakacji z dzieckiem a nie może, ze względu na konieczność opieki nad dzieckiem? 7.Czy chciałaby Pani w czasie wakacji uprawiać sporty, czy raczej wypoczywać biernie? 8.Jeżeli chciałaby Pani uprawiać w czasie wakacji sporty, proszę napisać jakie. 9.Czy w czasie wakacji chciałaby Pani spędzić kilka godzin dziennie nie musząc opiekować się dzieckiem? 10.Czy wolałaby Pani spędzić wakacje w gronie innych Mam oraz ich dziećmi w wieku zbliżonym do wieku pani dziecka, czy z rodzinami w wieku zbliżonym do wieku Pani dziecka, jeżeli miałaby Pani kilka godzin dziennie zapewnioną opiekę nad dzieckiem? 11.Czy powierzyłaby Pani opiekę nad dzieckiem w czasie wakacji niani, jeżeli ta sprawowałaby opiekę nad Pani dzieckiem w bezpiecznym miejscu (np. na ogrodzonym placyku zabaw) w zasięgu Pani wzroku, w czasie gdy Pani odpoczywałaby/uprawiała sporty? 12.Czy powierzyłaby Pani opiekę nad dzieckiem w czasie wakacji znanej Pani, zaufanej niani, jeżeli ta sprawowałaby opiekę nad Pani dzieckiem w bezpiecznym miejscu (np. na ogrodzonym placyku zabaw) nie w zasięgu Pani wzroku, lecz na terenie tego samego ośrodka wczasowego, w czasie gdy Pani odpoczywałaby/uprawiałaby sporty? Bardzo dziękuję za poświęcony czas i pomoc.
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacje z maluchem 1,5-3 lat wielka prośba
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
1.Czy ma Pani dziecko w wieku 1,5 roku do 3 lat?
TAK 2.Czy od czasu przyjścia dziecka na świat była Pani na wakacjach? TAK 3.Czy pani mąż/partner jest bardzo pomocny, jeżeli chodzi o opiekę nad dzieckiem w czasie wakacji? TAK 4.W jakie rejony Polski chciałaby Pani jeździć na wakacje? Góry głównie, tam jeździmy bo blisko. 5.Czy wolałaby Pani jeździć na wakacje z mężem/partnerem czy tylko z dzieckiem? Z mężem 6.Co chciałaby Pani robić w czasie wakacji z dzieckiem a nie może, ze względu na konieczność opieki nad dzieckiem? Chyba nie ma takiej rzeczy. 7.Czy chciałaby Pani w czasie wakacji uprawiać sporty, czy raczej wypoczywać biernie? Ani tak, ani tak ![]() Lubimy z mężem zwiedzać. 8.Jeżeli chciałaby Pani uprawiać w czasie wakacji sporty, proszę napisać jakie. ------ 9.Czy w czasie wakacji chciałaby Pani spędzić kilka godzin dziennie nie musząc opiekować się dzieckiem? Tak, ale spędzam jak dzieci śpią ![]() 10.Czy wolałaby Pani spędzić wakacje w gronie innych Mam oraz ich dziećmi w wieku zbliżonym do wieku pani dziecka, czy z rodzinami w wieku zbliżonym do wieku Pani dziecka, jeżeli miałaby Pani kilka godzin dziennie zapewnioną opiekę nad dzieckiem? Z rodzinami z dziećmi, nie potrzebuję dodatkowej opieki dla dziecka. Im więcej dzieci w podobnym wieku tym lepsza zabawa dla nich. 11.Czy powierzyłaby Pani opiekę nad dzieckiem w czasie wakacji niani, jeżeli ta sprawowałaby opiekę nad Pani dzieckiem w bezpiecznym miejscu (np. na ogrodzonym placyku zabaw) w zasięgu Pani wzroku, w czasie gdy Pani odpoczywałaby/uprawiała sporty? Nie. Ponieważ wakacje to czas poświęcony rodzinie. 12.Czy powierzyłaby Pani opiekę nad dzieckiem w czasie wakacji znanej Pani, zaufanej niani, jeżeli ta sprawowałaby opiekę nad Pani dzieckiem w bezpiecznym miejscu (np. na ogrodzonym placyku zabaw) nie w zasięgu Pani wzroku, lecz na terenie tego samego ośrodka wczasowego, w czasie gdy Pani odpoczywałaby/uprawiałaby sporty? Nie. Z powodu jak wyżej.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2013-05-11 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, bardzo Wam dziekuję za odpowiedzi i proszę inne Wizazanki o udział
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
up
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Już wyjasniam o co chodzi w skrócie. Chodzi mi o organizowanie wyjazdow dla rodziców z małymi dziećmi dla których nie ma żadnych animacji w hotelach, bo są jeszcze za małe, więc rodzice tak małych dzieci muszą byc z nim w czasie wakacji non stop, nie mogą sobie spokojnie popływac, poopalać się czy miec 2 godzin by pouprawiać jakies sporty razem z partnerem. Dziecko byłoby wówczas pod opieką niani/niań na terenie ośrodka, wraz z innymi maluchami, miałoby więc opiekę i towarzystwo a rodzice mogliby zająć sie przyjamnosciami. ja wiem ze urlop to czas dla dziecka i męża ale te 2 godziny dla siebie fajnie mieć, żeby sie zresetować. Myślę, że szczególnie mamom aktywnym, tzn. uprawiajacym sporty ciężko siedziec na plaży i bawić sie w piasku z dzieckiem, podczas gdy inni graja w siatkówkę na plaży, pływają czy nawet ida poplywać kajakiem. Nie każda mama ma tez partnera z którym może dzielić opiekę nad maluchem, czasem mamy jeżdżą same na urlop.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie takie coś nie odpowiada, dla mnie to nie jest problem zajmować się własnym dzieckiem kiedy nie ma kompletnie nic innego do roboty - a na wakacjach nie ma ![]() Bardziej potrzebny odpoczynek od dzieci jest na co dzień gdy prócz dzieci jest jeszcze kupę rzeczy do ogarnięcia ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
dziekuje za opinie, mi chodzi o to, żeby mamy mogly robic rzeczy/uprawiac sporty za którymi tęsknią bo nie mogą ich robić ze wzgledu na dzieci. Doba ma 24h a ja mówie o 2-3 godzinach dziennie opieki, reszta czasu jest dla dziecka. Z resztą nie wszystkie kobiety pracują zawodowo, wiele z nas ( w tym ja) na codzień zajmujemy sie dzieckiem i domem i gdy przychodzi czas urlopu chcą miec 5 minut dla siebie bez dziecka, inaczej takie mamy czesto wracaja z urlopu sfrustrowane, bo mało sie on róznił od codziennosci, albo sa nawet bardziej zmęczone niz przed urlopem.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Bardzo Wam dziekuje dziewczyny, może jeszcze któraś pomoze?
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wakacje z maluchem 1,5-3 lat wielka prośba
Ja mam dopiero 7 miesiecy dziecko, ale juz widze, ze chcialabym skorzystac z takiej opcji. Oczywiscie z pelna mozliwoscia ogladania dziecka non stop (podglad kamer dostepny w telefonie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Ja nie zdecydowała bym się zostawić młodej obcej osobie i isc np. poplywac. Uwazam, ze wakacje są po to, żeby mogla cale dni być z rodzicami. Poza tym moje dziecko nie lubi obcych ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.