![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Restauracja "Leśniczówka"- Wodzisław Śląski
Witajcie
Czy słyszałyscie cos na temat owej restauracji??Chodzi mi głównie o jedzenie- ilość i jakość:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Restauracja "Leśniczówka" - Wodzisław Śląski
Dziewczyny czy któraś z Was robiła tam wesele albo zamierza. Jak zobaczyłąm
an stronie lokal to się zakochałam. To jest to "COŚ". Szukałam czegoś bliżej mojego zamieszkania (Sosnowiec) ale nic mi sie nie podoba. Myślicie że 60km do sali to daleko? Czekam na wrażenia z sali niżej podaje link żeby byłow wiadomo o co chodzi www.lesniczowka.wodzislaw .pl/lesniczowka.php
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Restauracja "Leśniczówka" - Wodzisław Śląski
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
CZEŚĆ,
A propo Leśniczówki. POnieważ zdjęcia w necie również mnie urzekły postanowiłam to sprawdzić na żywo. Ogród jest bardzo ładny. Sama Leśniczówka wewnątrz ładna, ale zbyt dostojna i elegancka jak dla mie. Jest dość sztucznie. Oczywiście nie zrozum mnie źle, ponieważ każdy preferuje co innego. Jednak wiem, że moi goście czuliby się sztywno i niezręcznie. Miejsce dobre na wytworne bale i wystawne gale. Nie mnie jednak miejsce na prawdę super. Jeśli chcesz to mogę dać namiar na panią kierownik. Wstępnie zarezerwowałam sobie tam termin na 26 maja 2007r. ( z terminami tam trochę krucho). Pewnie nie skorzystam, dlatego jak będziesz chciała namiary to daj znać, a termin mogę zwolnić dla Ciebie. Pozdrawiam Jefka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzieki wielkie ale ja plauje wesele dopiero na przelomie sierpnia. wrzesnia 2008
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Hej!
Jefka a czy możesz zdradzić jak mniej więcej kształtują się ceny w tej leśniczówce? Oglądałam Zameczek w Promnicach ale tam jest strasznie drogo (ok. 250zł/1os w przypadku wesela, albo ok.150-180zł w przypadku obiadu weselnego). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Lęśniczowka
Pani przesyłą wersję elektroniczna i jest 160zl osoba i 180zl oosoba. Jak chcesz to przesle Ci na maila tylko go podaj
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
witam,
No to menu już macie. Właśnie takie otrzymałam za 160 i za 180zł. Muszę jednak przyznać, że za 160 zł. jest w zupełności wystarczjące i bogate. Dodatkowo otrzymałam info, że dzieci do lat 3 za darmo; od 3-10- 100 zł./os. Do menu należy doliczyć tort weselny; stałą jednorazową opłatę 70zł. są 2 opcje alkoholu: 1. wnosimy sami, ale tylko wódkę czystą, wszelkie inne alkohole trzeba zakupić u nich po cenie restauracyjnej;dodatkowo trzeba zakupić 100 ml alkoholu na osobę. 2. Cały alkohol dostarcza restauracja po niższej cenie niż restauracyjnej i tak np. za bolsa 0,5 L.zapłacicie 36 zł.; finlandia 0,5l-48 zł. ( Są to dośc wysokie ceny. W tej opcji szampan jest gratis. Podaję namiary na pnią kierownik, która to wszystko organizuje: p. Izabela Popielarczyk, tel. 032-453 01 10; 12 lub 502 538 068. Noclegi- para młoda gratis, pokój- 200zł. ze śniadaniem- z tym, że jeśli jest rodzina z dziecimi to spokojnie w pokoju wyśpi się więcej osób. Gdyby któraś z Was jednak planowała na 26.05 wesele w Leśniczówce to proszę o kontakt, gdyż mam tam rezerwację na ten dzień, a zdecydowałam się na inne miejsce. Z tego co wiem to trudno tam o termin w lato i wczesną jesienią 2007. Do piątku muszę się zdeklarować bo są już chętni. Czekam do czwartku. pozdrawiam. Jefka. w razie pytań służę pomocą. ps. czy ktoś zna jakąś fajną kapelę grającą muzykę jazz, blues, funcky itp? Takiej właśnie szukam na wesele. Dzięki za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Restauracja LEŚNICZÓWKA Wodzisław
Witam,
Poszukuję lokalu na wesele. Wstępnie mam zarezerwowaną restauracje LEŚNICZÓWKA w Wodzisławiu www.lesniczowka.wodzislaw .pl Czy któraś z was była tam na jakimś przyjęciu albo miała wesele? Proszę o szczere opinie i kontakt, bo nie jestem do końca przekonana czy mój wybór jest dobry ![]() pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Dot.: Restauracja LEŚNICZÓWKA Wodzisław
Witaj, ja byłam w restauracji "Leśniczówka" jakies 2-3 lata temu, i powiem szczerze ze na weselne przyjęcie lokal po prostu marzenie, klimat miejsca urzekający
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znam niestety tego lokalu,ale polecam Ci Hotel Jasek na ul.Suławskiej. Bralam tam slub i jestem bardzo zadowolona!!!! Gdybym miala brac slub to na pewno znow tam ![]() POLECAM!!!
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze słysze gdzie to jest dokładnie?Stronka ledwo się otwiera.
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
to ładne ceny a 170zł za dzień czy dwa?bo jak za dzień to drogo
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Restauracja LEŚNICZÓWKA Wodzisław
ja będę płacić 170zł za dwa dni ale to pod Raciborzem
otworzyła mi się ta strona w zimie wygląda bosko a sala balowa no no nie dziwię się że taka cena
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2007-10-21 o 00:10 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
tylko jak dla mnie za daleko ta Leśniczówka: http://wypoczynek.turystyka.pl/roztocze.html
![]() ![]() 09.04.2012 córa ![]() 19.04.2017 ![]() 31.01.2018 ![]() 06.02.2019 Kropek ![]() Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2014-12-03 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Te 170zł to jest za 1 dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
I co mialas tam wesele?Ja tam tez wstepnie rezerwowalam,ale spotkalam 2 osoby ktre mi odradzily stanowczo-podobno goscie glodni wychodzili, ale chcialabym twoja opinie p[oznac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja też miałam tam już wstępną rezerwację, ale zaczęłam pytać znajomych i okazało się że są duże problemy. U nich należy zamawiać alkohol, kwiaty, tort itd, na to wszystko jest naprawdę duża marża, a całkowite koszty wychodzą dopiero po weselu. Słyszałam o kilku osobach, które się z nimi sądziły i wygrały (!). Więc nie polecam. Dodatkowo jedzenia jest bardzo mało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś może coś więcej powiedzieć o Leśniczówce, bo bardzo mi się to miejsce podoba, ale po tym co przeczytałam, jestem trochę przerażona- wydać tyle kasy, a goście mają wyjść głodni? będę wdzięczna za wszystkie informacje na temat Leśniczówki albo ewentualnie innego fajnego miejsca na wesele w okolicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Leśniczówka, Wodzisław Śląski => http://www.lesniczowka.wodzislaw.pl/ <= są jeszcze wolne terminy na 2011r. Koszt wesela: 1dzień- 180zł (soboa lub ndz), a w tyg 160zł. Sala naprawdę śliczna, miejsce urocze - cisza, spokój, las a pośrodku dworek i ładne obejście, miejsce na grilla - dodatkowa atrakcja na wesele w lecie np. kolacja na dworze i pieczenie prosiaka albo cos takiego. W obiekcie są pokoje (cudowny wystrój) + śniadanie wliczone w cenę. Niestety są też minusy: sala do tańczenia ładna, ale goście nie widzą osób bawiących się i siedzą jakby w drugiej sali, trzeba wziac i zapłacic u nich: opłatę ZAiKS (czego w innych salach nie ma), tort weselny, napoje chłodzące, dekorację z kwiatów oraz alkohole i tu są dwie wytyczne- ani jedna, ani druga opcja mi się nie podoba. To w głównej mierze zdecydowało, że nie wybraliśmy tego lokalu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
leśniczówka wodzisław śląski
witam, czy któraś z Was miała tam wesele? chodzi mi o opinie dt. kosztów i organizacji, ponieważ będziemy mieć tam przyjęcie weselne, a z tego co zauważyliśmy to niczego cenowo nie da się tam dokładnie ustalić, wszystko jest "w przybliżeniu" i mam obawy co do ogólnego rachunku poweselnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dot.: Restauracja "Leśniczówka"- Wodzisław Śląski
ja ide tam na wesele 13 września.
Znajomi, którzy tam byli na weselu bądz sami mieli tam swoje wesele bardzo chwalą, mimo że drogo! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Odstąpię termin wesela w Leśniczówce w Wodzisławiu !!!
http://www.lesniczowka.wodzislaw.pl/ Termin: 11 czerwiec 2010 Wpłacona zaliczka: 2.200zł Powód: wyjazd za granicę (praca) PS. Możliwość zorganizowania innej imprezy niż wesele! Kontakt: da-vit@wp.pl Edytowane przez Davit Czas edycji: 2010-01-14 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
![]()
TRAGEDIA!!! To jest jedno wielkie nieporozumienie!! mielismy tam slub 2tyg.temu i jestesmy strasznie nie zadowoleni.. co innego bylo mowione na wstepie a inaczej juz miesiac przed slubem za sam tort musielismy zaplacic500zl! a to byly 2 pietra z czego jeden byl rozkrojony a drugi nie i w ogole nam go nie oddali!! dodatkowo platne dekoracje przymusowo wino do obiadu platne przymusowo barek oczywiscie platny gdzie jedna butelka alkoholu kosztuje 200zl i w gore.. piwo alkohole kolorowe i inne platne. Kolacja przy grillu czy w ogrodzie dodatkowo platne. Malo jedzenia nie mila obsluga duzo ukrytych kosztow strasznie oszukuja na wszystkim!! o czyste naczynia musielismy sami sie prosic, kelnerzy na fochu naprawde nikomu nie polecam!! zastanawiam sie czy sie nie sadzic z nimi.. Pani wlascicielka blondyna naprawde kreci tak ze brak slow :/ na poczatku jest mila ale to tylko pozory nie dajcie sie zwiesc NIE POLECAM NIKOMU!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam temat - czy ktoś ostatnio organizował tam imprezę bądź w jakiejś uczestniczył?
![]() Ciekawa jestem nowszych opinii odnośnie tego lokalu, bo nie mogę nic świeższego znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Inkwizytor
|
Podbijam temat, bardzo proszę aby wypowiedziały się dziewczyny które były zaproszone lub organizowały tam wesele. Lokal bardzo przypadł mi do gustu, ale w necie jest dużo negatywnych opinii, zwłaszcza dotyczących jedzenia i zastanawiam się ile w nich prawdy. Pardzo proszę o pomoc!
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.