|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
rosnę
|
Półeczka DIY
Cześć, wie ktoś może, jak mogłabym zrobić sama taką półeczkę?
Pierwsze zdjęcie w artykule, niebieska, przecierana. Strasznie mi się podoba ![]() ![]() http://jakzrobicremont.pl/3-ponadcza...-wnetrzarskie/
![]() |
![]() |
#2 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Półeczka DIY
To nie takie proste. Na półce są przecierki, półka malowanajest najpierw jednym kolorem farby, po wyschnięciu powierzchnię gdzie się chce mieć przetarcia trzeba przetrzeć świeczką a następnie pomalować wierzchnim kolorem. Jak dobrze wyschnie przetrzć papierem ściernym. W miejscach gdzie był wosk wyjdzie spodni kolor. Dookoła półki naklejone są dekory. Trzeba ieć do nich albo formy, zeby zrobić samemu albo można kupić w sklepach artystycznych z masy drewnianej lub litego drewna.
Całość musisz postarzyć - bitumem,pastami pozłotniczymi, według uznania. Farby to prawdopodobnie farby kredowe, obecnie najpopularniejsze do mebli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
O, widzę, że się na tym znasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja robiłam podobny efekt (trochę inna półka). Z tego, co piszesz, to jesteś raczej początkująca? Jeśli zastanawiasz się na przykład na poważnie nad majsterkowaniem to możesz zainwestować w urządzenie wielofunkcyjne xxx. Fajna zabawka dla początkujących i niedroga. Szlifuje i piłuje, nada się do kombinowania z europaletami i do tego typu klimatów
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-08-31 o 08:43 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.