|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
badania lekarskie dla kierowcy KRAKÓW
ciao, nie wiem czy dobrze trafiłam z tym wątkiem...
możecie polecić jakiegoś lekarza/przychodnię gdzie można zrobić badania lekarskie dla przyszłego kierowcy ? szkoła, do której chodzę kasuje 200, a to co najmniej 150 za dużo, za zwykłą rozmowę dlatego szukam innego lekarza ktoś coś ? Edytowane przez charakter_czarny Czas edycji: 2014-09-13 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: badania lekarskie dla kierowcy KRAKÓW
Z tego co kojarzę to po zmianie przepisów w lipcu (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 lipca 2014 r. w sprawie badań lekarskich osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami i kierowców) kwota 200 zł obowiązuje odgórnie wszędzie, więc raczej nie znajdziesz tańszych badań.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
właśnie ponoć nie wszędzie są po 200
btw jak wyglądają w praktyce takie badania ? co jest w pakiecie ? w necie wyczytałam, że jest to kilkuminutowa rozmowa + jaskółka... skoro już mam płacić 200 to czy mogę się w pakiecie domagać jakiś badań ? (krew, oko, słuch ?) Edytowane przez charakter_czarny Czas edycji: 2014-09-13 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U mnie to wyglądało tak, że przyniosłam wyniki badań krwi ze sobą, chyba było to obowiązkowe (miałam jeden z wyników podwyższony, ale od razu zastrzegłam, że jestem z tego powodu leczona u rodzinnego i nie wnikała dalej), ale nie jestem pewna, zbadała mi wzrok tablicą Snellena, do tego test na daltonizm + standardowa rozmowa typu czy jestem uzależniona od alkoholu, narkotyków, czy jestem chora psychicznie i czy nie mam padaczki, czy zdarzały mi się zasłabnięcia chyba też pytała. Lekarz decyduje, czy np. masz jeździć w okularach, za moich czasów decydował też, czy masz prawko terminowe czy bezterminowe, ale teraz chyba wszyscy mają terminowe na 15 lat (mimo że prawo nie powinno działać wstecz). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tyle, że to nie w Krakowie, więc autorko nie pomogę.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ostatnio szukałam - 200 zł to jest ustalona ustawowo kwota i nigdzie nie ma taniej. Jest to głównie badanie wzroku pod różnym kątem.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
krew?;o
ja rbiłam w krakowie, 2 lata temu. Nie pamiętam ile za badania,bo ogólnie płaciliśmy jakąś tam kwotę wyliczoną z badaniami + książeczką bodajże. Na pewno pobierali sprawdzali nam poziom cukru - tak to się mówi? takie ukłucie w palec i później jakimś paseczkiem pielęgniarka przykładała-srry,nie znam się,nie pamiętam już dobrze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.