|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem z tuszem do rzęs
Witam serdecznie
![]() Chciałabym kupić tusz do rzęs, czarny, ale dla bardzo wrażliwych oczu. Wiem, że dużo osób wyśle mnie od razu do KWC, ale niestety, żeby przeczytać opinię o danym produkcie trzeba wiedzieć, jak się nazywa ![]() A ja poszukuję tuszu do rzęs, które spokojnie mogą używać wszelkie alergiczki. Chcę go sprezentować mamie, która dostawała uczulenia nawet od Chanel. Jedyny tusz, który się w miarę sprawdza, co ciekawe, to rimmel extra super lash, ale jego wadą jest nietrwałość i szybkie rozmazywanie się. Niestety, mama jest "uczulona" na prawie każdy kosmetyk do malowania oczu, ma zaczerwienione oczy, bardzo często łzawią intensywnie. Ciekawi mnie, czy któraś z Was ma również taki problem i czy może doradzić jeśli chodzi o wybór dobrego kosmetyku. ![]() Z góry bardzo dziękuję! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: problem z tuszem do rzęs
Clinique - dowolny tusz. Innym firmom nie dawałabym szans. Chociaż w sumie ja mam super wrażliwe oczy i ze średniej półki ratuje mnie przed bankructwem Maybeline w postaci Colosalli w różnych wersjach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z powyższym.
Clinique powinien się sprawdzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A jakiś taki odrobinkę z niższej półki? Wiem, że clinique jest świetny, czytałam dużo opinii o nim, ale jak na moje fundusze zdecydowanie za drogi...
Chociaż jeśli to jedyny taki to chyba nie pozostaje mi nic innego jak głodować, w końcu dzień matki jest raz w roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście Clinique a z niższej półki chyba Bourjois.
Słyszałam o ich kosmetykach, że mniej alergizują niż inne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja co prawda nie mam problemu z uczuleniem, ale mam wrażliwe oczy - łatwo puchną lub pieką od tuszu czy od kremu pod oczy.
Bardzo lubię dwa tusze od Pierre Rene: Volume Rich https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...h-mascara.html Sensitive https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...e-mascara.html Może nie dają jakiegoś spektakularnego rezultatu, ale są delikatne dla oczu, wydajne, łatwozmywalne oraz dostępne w przystępnej cenie.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
z tańszych Maybelline Colossal (ja mam wersję Smoky Eyes) i polecam,
żadnego rozmazywania się a i dla wrażliwców ok... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bourjois mnie uczulił przy soczewkach... Sprawa bardzo indywidualna. Poczytaj wątek jaki Ci podsunęłam. Już cos o tym było. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Moja mama tez jest okropnym alergikiem i jedynym tuszem, który jej nie uczula jest max factor 2000 calorie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jest -40% w Ross, więc za mniej niż 20zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi, jesteście cudowne!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() Tylko pochwal się w końcu który wybrałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.