|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co napisać w CV??
Witam
Mam zapytanie odnosnie CV. Otoz ukonczyla szkole fryzjerska i 4 lata pracowalam w tym zawodzie w Polsce i w Anglii. Niestety nie moge juz pracowac w tym zawodzie z powodow zdrowotnych i chcialabym zmienic prace. Mysle o sklepie lub o gastronomi- zrobilam kurs kelnerski. I moim problemem jest to ze nie wiem co napisac w cv np. chcac pracowac jako kelnerka, gdyz do tej pory bylam tylko fryzjerka. Prosze o pomoc i z gory dziekuje |
|
|
|
|
#2 | |
|
Work, work, work
|
Dot.: Co napisać w CV??
Cytat:
Wysyłaj CV zgodnie z tym, co napisałaś i gdzie chciałabyś pracować- sklep, gastronomia. A w CV nie pisze się, gdzie chce się pracować, tylko opisuje się dotychczasowe miejsca pracy
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Koniecznie opisz pracę soją jakofryzjerki.Jest to praca z klientem a to ważne,bo gastronomia również do takich nalezy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim prawdę i w taki sposób by zachęcić rekrutera do spotkania się z nami.
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Tak wiem ze opisuje sie dotychczasowe miejsca pracy ale jak wymienie salony fryzjerskie w ktorych pracowalam a zloze cv np. do restauracji to nie wiem czy beda zainteresowani takim cv. Wydaje mi sie ze beda wolec przyjac osobe ktora pracowala na podobnym stanowisku a nie fryzjerke.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaznacz w CV, że ukończyłaś kurs barmański, czy tam kelnerski i na takie stanowisko aplikuj. Najwyżej przy wysyłaniu CV (np. przez gumtree napisz parę słów o sobie - tak, niektórzy to czytają i lepiej patrzą, niż na maila z plikiem CV i niczym więcej. )Na rozmowach na pewno będą pytać, czemu aplikujesz na to stanowisko, czemu zmieniasz pracę itd, więc mów zgodnie z prawdą. Ja przy zmianie pracy też mówiłam dlaczego zmieniam pracę i nikt się nie dziwił, mimo że nie miałam doświadczenia na wszystkich stanowiskach, na jakie aplikowałam
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
napisz po prostu wszystkie swoje dotychczasowe miejsca pracy uwzględniając rozłożenie w czasie, a najważniejsze jest już to gdzie złożysz swoją cefałkę
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpisz prawdę, ot problem rozwiązany
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

i lepiej patrzą, niż na maila z plikiem CV i niczym więcej. )