|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja już z tymi cieniami nie wytrymam.!
Mam dosyć! Mam 15 lat i muszę się malować a nie chciałabym. Moje cienie sa genetyczne, ale te które ja mam wyglądają bardzo szpetnie. Mam lekkie wory pod oczami ale mimo to ta lekko luźniejsza skora dochodzi aż do kości policzkowych. Jestem zrozpaczona bo nawet po godzinie w szkole makijaż złazi ponieważ mam mega tłustką cerę jakby mnie ktoś olejem polał. To wygląda strasznie. Dość, że wszyscy to widzą i dziwnie się patrzą nawet nauczyciele a mnie to boli, że nic nie mogę z tym zrobić. Niestety poprawki nie wchodzą w grę muszę nawet rano się męczyć żeby nie robiły mi się np takie podobne do gęsiej skorki ..;| pod oczkami. Mam obecnie anemie. KWC wcale mi nie pomogło.Ciągle coś kupuje ale nic nie jest dobre. Żadne podobne watki tez ni nie dały . Dość ze mam różowe ślady po trądziku. Dermatolog odpada , mam nawet nie ma co prosić mówi, że dorastam.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ja już z tymi cieniami nie wytrymam.!
To rzeczywiście masz problem
![]() Przede wszystkim kosmetyki kamuflujące Twoje niedoskonałości ogranicz do minimum. Może zamiast katować swoje sińce pod oczami jakimiś korektorami, które schodzą w ciągu dnia kup sobie żel pod oczy np. z Flos-Leku? Jest naprawdę wiele wersji i na pewno znajdziesz coś dla siebie. Nie powinnaś również używać silnych środków myjących tylko raczej delikatne żele, wtedy stan Twojej skóry choć trochę się unormuje. I dlaczego nie możesz robić poprawek w ciągu dnia? Przecież to nic złego! Kup sobie chusteczki matujące i jeśli tylko zauważysz, że Twoja twarz nadmiernie się świeci użyj ich, to przecież nic złego. Używaj delikatnych pudrów matujących... Najważniejsze jest to, żebyś nie używała mocnych środków i nie matowiła cery na siłę bo to przynosi odwrotny skutek! Sama na sobie to przerabiałam... Mam co prawdą cerę mieszaną w stronę suchej, ale im więcej środków matujących używałam, tym bardziej moja twarz się świeciła. Polecam to przemyśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.