|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomocy! Co mam zdawać na maturze?
Cześć. Jestem uczennicą klasy 3 liceum i stoję przed poważnym dylematem. Na jakich przedmiotach mam skupić się na maturze? Wchodzą w grę język angielski, (z którego idzie mi najlepiej i najbardziej mnie interesuje), język polski i geografia. Biorę geografię pod uwagę tylko dlatego, że poszerza możliwości podjęcia studiów na bardziej technicznych kierunkach np. (zarządzanie projektami), jednak na tą chwilę moja znajomość geografii jest na bardzo niskim poziomie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pomocy! Co mam zdawać na maturze?
Hejka! Specjalnie założyłam konto żeby Ci odpowiedzieć, bo uznałam, iż nasza sytuacja jest podobna. Obecnie jestem już w klasie maturalnej, ale miałam i mam podobne rozterki oraz plany, doszłam również do podobnych wniosków odnośnie filologii, jako cel obrałam sobie lingwistykę stosowaną. Czy myślałaś już może nad takim kierunkiem? Na maturze przydałby się w takim razie rozszerzony polski, angielski oraz jakiś inny przedmiot, geografia w takiej sytuacji jest bardzo dobrym wyborem, bo wiele uczelni bierze ją pod uwagę w rekrutacji na ten kierunek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.