|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Problemy z paznokciami!
Juz chyba od wieków próbuje zapuscic sobie paznokcie,jednak bez skutku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problemy z paznokciami!
Witam
![]() ![]() Oprócz tego są jakies tabletki, czy witaminy dostepne w aptekach poprawiające stan paznokci i dodatkowo włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Było już o tym trochę - wpisz w wyszukiwarkę hasło Nail Tek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Oczywiście odżywki sa jak najbardziej wskazane, ale oprócz tego zaunwestowałabym w jakieś tabletki, no wiesz, witamina A+E, skrzyp polny, pokrzywa itd. wiele już o takich preparatach było na forum. Ja zapuściłam paznokcie dopiero po tym, wcześniej tez zawsze mi się rozdwajały albo łamały. A! I jeszcze nie wiem czym piłujesz paznokcie, ja ostatnio zmieniłam pilniczek na szklany i paznokcie są w świetnym stanie.
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
A mnie zadne odzywki ani witaminki nigdy nie pomagały - łykałam , stosowałam, dozowałam- i zero rezultatu. Z braku innych mozliwosci zdecydowałam sie na tipsy i moge smialo powiedziec, ze to był doskanały wybór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam ten sam problem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja doporwadzona do ostateczności znów wybieram się do dermatologa,porobię wszystkie możliwe badania i mam nadzieję,że wraszcie ktoś znajdzie coś na mój paznokciowy problem,który ostatnio zaczyna się pogłębiać(poznokcie robią się przezroczysto-żółte na końcach,schodzi mi płytka z wierzchu sle począwszy od miejsca wzrostu paznokcia brrrr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja też miałam, a w zasadzie mam tak problem z łamliwymi paznokciami. Tzn. jestem w trakcie kuracji
![]() ![]() Co do łykania skrzypu to na efekty trzeba długo czekać, co najmniej 2-3 miesiące. Co do witamin to witamina H odpowiada za prawidłowy stan paznokci, a: "Utrata witaminy A i wapnia czyni je suchymi i łamliwymi. Utrata witamin z grupy B powoduje słabość i kruchość. Brak witaminy B12 powoduje, że stają się suche, cienkie, zbyt wypukłe i zaginają się. Brak białek powoduje pojawienie się białych prążków na paznokciach. Brak żelaza powoduje, że przybierają kształt łyżeczki z podniesionym koniuszkiem." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
polecam maść ochronną z witaminą A jest to masc dostepna w kazdej aptece bez recepty kosztuje chyba kolo 3 zloty ( jest w tubce ) ... stusuje ją od niedawna i moge powiedziec ze widze zadykalna poprawe.. paznokcie nie rozdwajaja sie sa mocne i twarde.. mozna ja stosowac nawet na pomalowane paznokcie co ulatwia nam jej stosowanie... tystarczy wetrzec ja i chwile posiedziec do calkowitego wnikniecia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Czy tam maść ma jakąś konkretna nazwe czy ta co podałaś??
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja taką maść kupiłam zdaje się za 1,60. nazywa się dokładnie Maść Ochronna z Wiatminą A, producent HASCO-LEK. Myślę, że może być obojętnie jaka maść z wit.A. Tubka biała z nazwą pisaną niebieskimi literami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Chyba zainwestuje w ta masc. Rowniez mam straszny problem z paznokciami. Od jakis 2 tygodni uzywam odzywki Sally Hansen, ale paznokcie wciaz sie lamia.. Najgorsze jest to ze lamia sie tu przy skorze, tzn zaraz w tym miejscu jak zaczynaja odrastac od skory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
tubka biała z niebieskim paskiem hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja stosowałam tą maść i na paznokcie i na suche łokcie...niestety pomogła tylko na łokcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja rowniez mialam taki problem a do tego jestem nieuwazna
![]() ![]() Rowniez zakupilam odzywki z Avonu i musze przyznac ,ze widac efekty i to duze , od jakiegos czasu mam dlugie pazurki i sa w miare mocne,chce teraz sobie kupic jakas odzyweczke lepsza ale skladam pieniazki ![]() Ostatnio tak wypilowalam bok pazurka na kciuku ,ze az mi sie zlamal ,wiec tak jak mi kiedys radzila Dolly poszlam do Galerii Centrum i zreperowali mi jedwabiem, taki zabieg kosztuje 10 zl ,za jednego pazurka.Tak sie ucieszylam bo juz myslalam ,ze niestety wszystko na nic.Chyba sobie kupie ta Nail Tek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]()
czy to jest normalne????? powinnas sie cieszyc!! boze co ja bym dala za to zebeby moje panokcie tak szybciutko rosly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
a i co do tej masci to tez mam z wit A, i jak zachodze to mowie: poprosze maść witaminowa i za kazdym razem daje mi z witA, i moja jest czerwona i ma czarny napis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jezeli masz problemy z rozdwajajacymi paznokciami, radze ci obciac je do zera i codziennie rozgryźć tabletke Capivit A+E i wsmarowac ten olejek w paznokcie. oczywiscie nie malowac lakierami i nie obryzac. Szklany pilnik jak najbardziej , na pewno nie metalowy. mozesz stosowac jakas odzywke utwardzajaca , albo witaminowa.. taka kuracja powinna trwac az do skutku ale na pewno nie bedziesz czekac dluzej niz 2 tygodnie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.