![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak poderwać młodszeo i nieśmiałego faceta...?
Krótkie pytanie;
Jak poderwać faceta? Do mojej firmy przyszła jedna nowa osoba - pracuje w korporacji , i w zasadzie nie tyle co do firmy, ale do działu z którym intensywnie współpracujemy - facet/chłopak na oko 22-23 lata. Ja mam 26 . Dwa razy próbowałam się z nim umówić, tak wiecie - luźna pogawędka , nie narzucałam się, tym bardziej, że on jest z innego miasta, to chciałam mu pokazać miasto i w ogóle. Dwa razy spotkałam się z odmową . Wcześniej jeszcze inna koleżanka chciała się z nim bliżej poznać - też jej odmówił. Pytanie , co dalej? Jestem atrakcyjną dziewczyną - nie mówię przez pryzmat wysokiej samooceny, czy coś w tym rodzaju - ale mało który facet mi odmówił . Tym bardziej, że jak go widzę, to nogi z waty normalnie - jestem przy nim taka malutka. A mimo tego, jest on zaprzeczeniem mojego ideału - jest chudy, pali papierosy , ma zarost i wiecznie z poważną miną chodzi - ale po prostu no jak go widzę, to cały świat dla mnie staje. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-01-31 o 17:17 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Dot.: Jak poderwać młodszeo i nieśmiałego faceta...?
jakby chciał to sam zaproponowałby spotkanie, tym bardziej, że już 2 razy wyszłaś z inicjatywą. a nie przyszło Ci do głowy, że on kogoś ma?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Odp: Jak poderwać młodszeo i nieśmiałego faceta...?
No jeśli dwukrotnie odmówił to dałabym sobie spokój. To dość wyraźny sygnał ze nie jest zainteresowanym.
Możesz być naprawdę śliczna ale on może mieć partnerkę którą kocha i naprawdę nie ma ochoty na inne spotkania. Daj temu spokój, po pierwsze dzięki temu nie narazisz się na śmieszność (nie wiadomo jak zareaguje jeśli będziesz się narzucała), a po drugie jeśli kogoś ma to nie będziesz odpowiedzialna za rozpad jakiegoś związku, a chyba nie chciałabyś komuś psuć związku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-05-23 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
może on po prostu nie lubi starszych? poza tym jestem tylko rok starsza od Ciebie, a że kręci Cię taki małolat to mnie dziwi, bo np mnie interesowali zawsze starsi tak o 3-7 lat panowie...chcesz zaaranżować spotkanie coś zacząć z takim choptasiem jeszcze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Odpuść mu, przynajmniej na razie
![]() Albo zajęty, też jest możliwość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
2 razy proponowałaś spotkanie i 2 razy odmówił. nie jest zainteresowany, więc daj sobie spokój. prawdopodobnie jest z kimś, więc... nie rób z siebie desperatki.
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Też tak uważam. Nawet jeśli nikogo nie ma, to ciebie nie chce i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dałam mu żadnego sygnału, po prostu sam się zainteresował. Uważam, że powinnaś być sobą i małymi kroczkami go podrywać np prosząc o radę. Faceci uwielbiają, jak są docenienie i potrzebni.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a jak idzie Twoja współpraca z innymi z jego działu? może spróbujcie zorganizować wspólne wyjście na które zabralibyście nowego chłopaka. na takim spotkaniu mogłabyś się czegoś więcej o nim dowiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Chcesz to się umawiaj tylko ze starszymi, ale nie wciskaj innym, że to takie dziwne, jak kobiecie się spodoba młodszy chłopak... Autorko, ja bym dała spokój, bo skoro dwa razy odmówił, widać ma ku temu jakieś powody. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
perfumowe ADHD
|
Nie patrzcie się na stereotypowe kobietki na tym forum
![]() ![]() Ja mam narzeczonego niższego ode mnie i to widać gołym okiem w dodatku on jest szczupły a ja nie należę do chudych , on jest starszy o 6 lat , ma 26l a ja 20l ![]() Mój tżet był bardzo niesmiały nawet mieliśmy przerwę 4 miesięczną w znajomości tak się krępował. Po pierwsze dowiedz się czy nie ma kogoś lub (co się wyda głupie) czy nie jest innej orientacji a to też się zdarza. Może miał niedawno jakies niemiłe wydarzenia i dlatego odmawia każdej... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
stereotypy są złe.
ja zawsze marzyłam o facecie starszym, takim który będzie się mą opiekował itp. od młodszych uciekałam jak mogłam od ludzi poznanych na necie też niczego nie oczekiwałam. ba, tacy byli dla mnie jedynie do rozmów w necie. a wyszło jak wyszło. mój TŻ-et jest nie dość, że młodszy to jeszcze przez net poznany. jesteśmy razem już przeszło 2,5 roku. nikt nie wierzył, że nam się uda przetrwać rok, a tu taki psikus. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się zawsze upierałam, że tylko starszy, bodaj o miesiąc, ale koniecznie. Ale stuknęłam się w głowę, że to niemądre - spuścić po brzytwie kogoś fajnego, bo się urodził za późno wedle moich wydumanych kryteriów ![]() A co do tematu, no właśnie - chłopak jest niezainteresowany z jakiegoś powodu i prochu nie wymyślisz, autorko. Jeśli byłby na tak, to inicjatywa ze strony kobiety by go ruszyła w tej kwestii. Zwłaszcza, że określasz go jako nieśmiałego.
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Też sądzę, że nie jest zainteresowany i pewnie kogoś ma albo może nawet ma inną orientację. Pytałaś dwa razy, musiałby to podchwycić. Może wybierzcie się na jakąś imprezę w większym gronie?
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- no wiesz Ty masz prawo lubić młodszych ja mam prawo uważać, że to dziwne no prawda? prawda! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a co ja też nie pytana komentuje zła ja ![]() a tak serio - dwukrotna odmowa propozycji randki to nie jest nieśmiałość - nieśmiałość to jest jak facet się boi wyjść z inicjatywą - a dwukrotna odmowa to wyraźne zakomunikowanie braku chęci na spotkanie daj mu spokój i się nie ośmieszaj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
7 lat to sporo w sumie ale 2 czy trzy to żadna różnica, chyba, że w przedszkolu ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Na miliard procent nikogo nie ma / gejem raczej też nie jest - no tak będzie lada dzień takie spotkanie większe, i na 90% on powinien też być.
Ale nie mam pomysłu szczerze mówiąc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jak poderwać młodszeo i nieśmiałego faceta...?
Cytat:
Jesli nikogo nie ma a mimo to Ci odmowil to niestety ,wiem to dosc przykre, najprawdopodobnej nie jestes w jego typie. Bo nawet jak jest sie ladnym to czasami akurat mezczyzna nie lubi takiej urody i woli inna...ewentualnie mogl Cie jeszcze nie polubic z jakiegos powodu. Lecz jesli tak jest to narzucajac mu sie i wysylajac kolejne propozycje jeszcze bardziej go zniechecisz. Jak bedziecie na tym spotkaniu to nie probuj ciagle kolo niego byc, rozmawiac z nim. Od czasu do czasu ok, ale nie drepcz mu po pietach, pokaz ze swietnie sie bawisz tez w innym gronie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kvk niestety myślę, że po prostu nie jest Tobą zainteresowany, skoro dwukrotnie Ci odmówił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Yyy.... bo mogę? Bo to forum? ![]() No, super jest się popisać nietolerancją i stereotypowym myśleniem, co kto lubi, nie? ![]() I osobiście myślę, że uważać to sobie możesz co chcesz, ale nie ma powodu byś swoje uważanie wylewała na innych, na przykład krytykując fakt, że jakiejś kobiecie się spodobał młodszy facet. I nie bądź taka agresywna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez aaanitka86 Czas edycji: 2013-05-24 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na co Ty nie masz pomysłu? skoro młodszy to może spróbuj słynnego sposobu "na małolatę" - podejdź do niego z chusteczką i zapytaj czy mu nie pachnie chloroformem a potem to już robisz z nim co chcesz ![]() niektórzy to jednak nie ogarniają, że nie = nie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Po prostu nie jest zainteresowany. Facet jak mówi NIE to (o ile nie jest jakąś chwiejną jednostką) ... naprawdę jest to nie.
Wg mnie po prostu nie jesteś w jego typie i naprawdę nie ma znaczenie to, że mało który facet tobie odmawia. Akurat ten odmówił. Może ty np. chodzisz w szpilkach, ubierasz krótkie spódniczki, a on np. woli rockowe dziewczyny, w chustkach, płaskim obuwiu itd. ? Każdy ma jakiś własny kanon piękna i czasem nawet obiektywnie ładna dziewczyna może się "odbić" od faceta. Co do geja to troszkę ... śmiać mi się chce. Tak teraz dziewczyny sobie tłumaczą, gdy facet im odmawia ? ![]() - ma dziewczynę, - może rozpadł mu się związek i ma chwilowo "dość" kobiet, - jest zadeklarowanym singlem - nie podobasz mu się. - nie ma teraz czasu na dziewczynę - zmienił pracę, może przyjechał z innego miasta, życie mu się zmieniło sporo - może nie ma ochoty wywracać go jeszcze bardziej i potrzebuje "złapać równowagę" w 99 % przypadków odmowa = opcja 4. Edytowane przez Andrzeej Czas edycji: 2013-05-24 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.