|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Guma do włosów.
Zadam może takie banalne pytanie, ale jestem ciekawa czy guma sprawdza się do kręconych włosów? I gdzie taką gumę można dostać? Są one dostępne w Rossmanie czy Naturze? Bo gdzieś czytałam, że gumę do włosów można kupić tylko w sklepach fryzjerskich, więc jak to jest? Może któraś z Was używa na swoje loczki? I z jakiej firmy najbardziej polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Guma do włosów.
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mod-Śnieżynka
|
Gumy do włosów ma prawie każda firma kosmetyczna produkująca kosmetyki do włosów. Dostępne są w każdej drogerii i nie tylko.
Większość zawiera denat, dlatego trzeba uważać na wysuszenie no i jak zauważyła Claudin jest jeszcze kwestia zgodności z cg (jeśli ktoś zwraca na to uwagę). Używałam dość długo gumy z Joanny. Wystarczy minimalna ilość do utrwalenia suchych włosów. Ale teraz zdecydowanie bym nie kupiła żadnej. Wolę inne utrwalacze (żele, ewentualnie pianki, kremy, lotiony). Są znacznie łatwiejsze w aplikacji, poza tym po gumie włosy są sztywne i nieprzyjemne w dotyku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lding-gum.html Nie ma alkoholu, składem nie straszy jakoś bardzo. Nie znoszę czuć produktu do stylizacji na włosach (najgorsze są dla mnie pod tym względem lakiery) a Chaotic jest u mnie niewyczuwalna. Żelu nigdy nie oswoiłam, pianki najczęściej (chyba) też mają alkohol, odżywki do stylizacji u mnie nie działają. Więc pozostaje mi tylko to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mod-Śnieżynka
|
Kolejny raz sprawdza się to, co często się pisze: nie każdemu służy to samo
![]() Dopóki czegoś się samemu nie spróbuje, nie wiemy czy nam służy. Chyba, że ktoś ma do nas bardzo podobne włosy do naszych i podobne oczekiwania od kosmetyku. Wobec tego napiszę jakie mam włosy - kręcone, gęste, farbowane, zdrowe i niespecjalnie lubię TERAZ gumę do włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ja mam włosy proste. Lubię je wiązac w kucyk ale drażnią mnie kosmyki fruwające koło twarzy. Noszę się z zamiarem kupna gumy i chyba zdecyduje sie na tę polecaną przez chimay
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Guma artiste ma bardzo dobry skład. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ji-wlosow.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.