Guma do włosów. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 15:48   #1
Hoshi94
Zakorzenienie

Guma do włosów.

Zadam może takie banalne pytanie, ale jestem ciekawa czy guma sprawdza się do kręconych włosów? I gdzie taką gumę można dostać? Są one dostępne w Rossmanie czy Naturze? Bo gdzieś czytałam, że gumę do włosów można kupić tylko w sklepach fryzjerskich, więc jak to jest? Może któraś z Was używa na swoje loczki? I z jakiej firmy najbardziej polecacie?
Hoshi94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 16:27   #2
claudiiin
Zadomowienie

Dot.: Guma do włosów.

Cytat:
Napisane przez Hoshi94 Pokaż wiadomość
Zadam może takie banalne pytanie, ale jestem ciekawa czy guma sprawdza się do kręconych włosów? I gdzie taką gumę można dostać? Są one dostępne w Rossmanie czy Naturze? Bo gdzieś czytałam, że gumę do włosów można kupić tylko w sklepach fryzjerskich, więc jak to jest? Może któraś z Was używa na swoje loczki? I z jakiej firmy najbardziej polecacie?
Ja nie uzywalam, wiec sie nie wypowiem, ale moj TŻ swego czasu uzywal gumy do wlosow i chwalil sobie gume Joanny. Tyle, ze ona jest na denacie i niezgodna z CG, wiec nawet jesli bedzie dawac fajny efekt, to i tak mozna ja zastosowac raczej tylko "od święta". Nie pamięta gdzie ją dokladnie kupil ale mowi ze jest latwo dostepna, pewnie w Ross tez bedzie

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 17:02   #3
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Gumy do włosów ma prawie każda firma kosmetyczna produkująca kosmetyki do włosów. Dostępne są w każdej drogerii i nie tylko.
Większość zawiera denat, dlatego trzeba uważać na wysuszenie no i jak zauważyła Claudin jest jeszcze kwestia zgodności z cg (jeśli ktoś zwraca na to uwagę).
Używałam dość długo gumy z Joanny. Wystarczy minimalna ilość do utrwalenia suchych włosów. Ale teraz zdecydowanie bym nie kupiła żadnej. Wolę inne utrwalacze (żele, ewentualnie pianki, kremy, lotiony). Są znacznie łatwiejsze w aplikacji, poza tym po gumie włosy są sztywne i nieprzyjemne w dotyku.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 20:38   #4
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Gumy do włosów ma prawie każda firma kosmetyczna produkująca kosmetyki do włosów. Dostępne są w każdej drogerii i nie tylko.
Większość zawiera denat, dlatego trzeba uważać na wysuszenie no i jak zauważyła Claudin jest jeszcze kwestia zgodności z cg (jeśli ktoś zwraca na to uwagę).
Używałam dość długo gumy z Joanny. Wystarczy minimalna ilość do utrwalenia suchych włosów. Ale teraz zdecydowanie bym nie kupiła żadnej. Wolę inne utrwalacze (żele, ewentualnie pianki, kremy, lotiony). Są znacznie łatwiejsze w aplikacji, poza tym po gumie włosy są sztywne i nieprzyjemne w dotyku.
U mnie na sztucznych lokach sprawdza się guma Chaotic Schwarzkopfa
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lding-gum.html
Nie ma alkoholu, składem nie straszy jakoś bardzo. Nie znoszę czuć produktu do stylizacji na włosach (najgorsze są dla mnie pod tym względem lakiery) a Chaotic jest u mnie niewyczuwalna. Żelu nigdy nie oswoiłam, pianki najczęściej (chyba) też mają alkohol, odżywki do stylizacji u mnie nie działają. Więc pozostaje mi tylko to.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-31, 21:03   #5
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Kolejny raz sprawdza się to, co często się pisze: nie każdemu służy to samo.
Dopóki czegoś się samemu nie spróbuje, nie wiemy czy nam służy. Chyba, że ktoś ma do nas bardzo podobne włosy do naszych i podobne oczekiwania od kosmetyku.
Wobec tego napiszę jakie mam włosy - kręcone, gęste, farbowane, zdrowe i niespecjalnie lubię TERAZ gumę do włosów.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 08:44   #6
_Angelina_
Wtajemniczenie

ja mam włosy proste. Lubię je wiązac w kucyk ale drażnią mnie kosmyki fruwające koło twarzy. Noszę się z zamiarem kupna gumy i chyba zdecyduje sie na tę polecaną przez chimay
_Angelina_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 18:15   #7
noahperle
Raczkowanie

Guma artiste ma bardzo dobry skład. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ji-wlosow.html
noahperle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości