|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czy można makijażem pomniejszyć usta?
witam!. Mam dość duże usta i chciałabym je za pomocą makijażu je optycznie pomniejszyć gdyż na zdjęciach nie wychodzą najlepiej. Wręcz wychodzą za duże.
Jak mogę je pomniejszyć? P.S nie używam mocnych szminek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Dot.: czy można makijażem pomniejszyć usta?
Cytat:
potrzebna jest konturówka w kolorze Twojej skóry, obrysowanie nią ust po wewnętrznej krawędzi i użycie właśnie raczej ciemniejszej szminki poniżej i powyżej owego konturu, bardzo precyzyjnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Można sięgnąć tez po matowe szminki.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej zacząć od najechania podkładem lekko na granice ust, żeby wtopić je w resztę twarzy. Potem dobrze nałożyć szminkę niezbyt błyszczącą, ale nie musi być super mat. Możesz nałożyć szminkę na środek warg i lekko rozetrzeć, tak jak to często w azjatyckim makijażu robią (oni właśnie cenią małe usta). To daje naturalny efekt, a usta są jednocześnie ożywione kolorem. Można też zrobić klasyczny makijaż, malując wargi szminką, ale właśnie wewnątrz prawdziwego konturu ust, jak pisze Misianka. Zamiast konturówki w kolorze skóry można kontur potraktować właśnie podkładem albo korektorem. Możesz użyć nawet bardzo ciemnej szminki, ale jeśli nie masz na taką ochoty, w sumie każdy kolor się nada się nada, byle niezbyt błyszcząca. Mat będzie dobry, ale też nie jest niezbędny. Przyda się konturówka, najlepiej lekko ciemniejsza od szminki (ale nie tak, żeby się to rzucało w oczy) ale jeśli masz pędzelek do szminki to nie trzeba. W ogóle pędzelek do szminki jest super i jeśli chcesz starannie malować usta i robić jakieś triki to warto kupić, nie musi być jakiś drogi czy firmowy, zwykły tani z dowolnej drogerii powinien być ok. Jeśli lubisz jasne szminki to też powinny pasować, tylko nie mogą być błyszczące i nie maluj ust aż po brzegi tylko właśnie raczej na środku, a brzegi zatuszuj podkładem lub korektorem.
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej : ) Też mam ten problem z za dużymi wargami. Ja stosuję lip tint. Taki, jak spora grupa Koreanek, czyli maluję tylko wargi od środka, że się wyrażę i resztę lekko rozcieram, na to błyszczyk bez drobinek. A zresztą: http://3.bp.blogspot.com/-hLCUjMua22...4/s1600/1w.png
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wszystko w temacie dziewczyny napisaly
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
... i unikaj błyszczyków z drobinkami, brokatami itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.