|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Studia PR
Witam, w tym roku idę na studia i chciałabym dowiedzieć się więcej o kierunku Public Relations, marketing medialny, komunikacja wizerunkowa czy coś związanego z reklamą, mediami. Składam papiery na Uniwersytet Wrocławski na komunikację wizerunkową, jednak chciałabym uczyć się w Warszawie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Studia PR
Nie musisz mieć skończonych studiów z PR żeby dostać się do agencji. Ja bym szła na filologię lub dziennikarstwo żeby podszkolić pisanie. Do tego w stolicy jest sporo darmowych szkoleń więc można sobie pochodzić żeby dowiedzieć się jakiś konkretów a w czasie wakacji na staż do agencji pijarowej i wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a co to dokładniej ten marketing medialny? podajcie jakieś przykłady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Opinie w zasadzie o wszystkich szkołach niepublicznych są skrajne. Nie wiem, jak wygląda Twoja sytuacja ani nie chciałabym Ci nic narzucać, sugeruję jednak, żebyś zrobiła sobie gap year, a za rok zdała maturę z potrzebnych przedmiotów i poszła na uniwersytet
![]() Poza tym, żeby pracować w PR wcale nie trzeba kończyć tego kierunku. Jak najbardziej wskazana jest polonistyka. Nie wiem jak na UW, ale na UŚ raczej łatwo się dostać - liczy się polski pisemny (stanowi on bodajże 80% oceny) i polski ustny, jest też egzamin wstępny. Nie wiem, czy kiedykolwiek myślałaś o tym kierunku; powiem Ci jednak (sama przez jakiś czas chciałam go studiować), że trzeba bardzo dużo czytać - na tym głównie te studia się opierają - dlatego sporo osób odpada, bo zwyczajnie nie daje rady. Przed studiami warto zainwestować w kurs szybkiego czytania. I tak jak pisałam: nie polecam studiów na uczelni prywatnej ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To na SWPS mają dziennikarstwo?
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jak ma być "ekonomiczny menadżer", to lepiej na ekonometrie ze specem "optymalizacja decyzji menadżerskich".
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.