|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Poszukuję kremu na noc i dzień dla chłopka 25 lat
Witam, jak w temacie
Rok temu zakończyłem kurację izo , było ok lecz po roku coś się pojawia , ciągle mam wrażenie że moja skóra jest nie dostatecznie nawilzona, Używałem juz physioogelu, elo bazy, cetaphilu, bambino , nivea i po doświadczeniach z każdymi mam wrażenie że nawilżają tylko na godzinę , i że zapychają , bo ciągle mi coś po nich wyłazi. W tej chwili niczym na noc się nie smaruję , na dzień odrobina cetaphilu Pomóżcie mi jak mam dbać o skórę , do tej pory myłem wodą i 2 razy w tygodniu żelem i peling, teraz zauważam że jednak czegoś mi brakuje , pomóżcie drogie kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Poszukuję kremu na noc i dzień dla chłopka 25 lat
Proszę doradzcie mi coś .
Użwyam tylko kremów nawilżających bo po inncyh się boje że mnie obsypie . Dodaam że po np peelingu , myciu żelem czy parówce, po nałożeniu kremu strasznie mnie skóra szczypie ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Bambino i nivea nie dziwne ze zapychaja, to sa kremy dla dzieci, zupełnie nie nadają sie dla dorosłych tym bardziej do skory tradzikowej.
Cetaphil i psychogel - sama używam, u mnie nic sie nie pojawia po nich ale kłade cienka warstwe tak, aby skóra sie nie świeciła. Polecam tez Zinalfat - jest to krem regenerujacy z cynkiem, troszkę wybiela buzie ja go bardzo lubię ![]() ![]() Edytowane przez chindarella Czas edycji: 2013-05-29 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
polecam mycie zelem bez uzycia wody- avene lub cethapil.
na to krem nawilzajacy bez parabenow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
polecam kosmetyki z serii ziaja med tanie ale bardzo dobre , do kupienia tylko w aptekach , pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mam strasznie szczypiącą skórę twarzy teraz , przy każdym dotyku szczypie oraz przy myciu czy przy nałożeniu kremu jest to uczucie ,
Już niewiem czym się smarować , te wszystkie apteczne nawilżające kremy działają tylko an chwilę A boję się natłuszczającego użyć że mnie zapcha sstrasznie ;( a miałem taką skórę ładną po izo, a teraz jest tak sucha podrażniona , ciągle coś się pojawia jakiś placek, czy plamka czerwoan ( syfów jak kiedyś z białymi ropnymi bańkami nie mam ) juz nie wiem czego używac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oderm-zel.html myj tym, jest bardzo dobry ... zostaw go na troche dłużej na twarzy a poczujesz ulge
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.