|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Snobistyczni rodzice nie akceptują mojego związku. Co robić?
Jestem od jakiegoś czasu ze świetnym chłopakiem, jest ode mnie rok starszy, ja w tym roku wybieram się na studia. Moi rodzice znają mojego chłopaka i przez jakiś czas wydawało mi się, że go lubią, ale od jakiegoś czasu już płakać mi się chce przez to, jak fałszywi są i jakimi słowami go komentują w mojej obecności.
TŻ jest naprawdę wspaniałym chłopakiem, moim rodzicom podpadł jedynie tym, że zrezygnował ze studiów po pierwszym roku (nie podobały mu się, mało przyszłościowe). Od przyszłego roku chce spróbować czegoś nowego, zdać inne przedmioty na maturze i dostać się na coś, co by go interesowało. Moi rodzice mają go przez to za kogoś bez ambicji, nieodpowiedniego dla mnie, w wielu sytuacjach próbują mnie do niego zniechęcić... Od września planujemy ze sobą zamieszkać, moi rodzice opłacą mi mieszkanie ze względu na studia, on jak na razie łapie się każdej pracy, jaka się nadarzy, żeby odłożyć pieniądze na kaucję za mieszkanie. W tej chwili pracuje fizycznie za porządną stawkę, a kiedy powiedziałam o tym mojej matce (sama zapytała, nie zamierzam kłamać, bo nie widzę powodu) stwierdziła, że "ona by się wstydziła takiego chłopaka". To nie pierwsza taka sytuacja, ale strasznie się zdenerwowałam, odpowiedziałam, że ja na jej miejscu wstydziłabym się partnera, który nie widzi powodu żeby spędzić czas ze swoją kobietą i dzieckiem i przynajmniej raz w tygodniu przychodzi na☠☠☠☠☠☠☠ony jak świnia do domu, jak mój ojczym, a nie kogoś kto dorywczo dorabia fizycznie. Ojciec go nie poniża, przynajmniej nie przy mnie, wydaje mi się że ma do niego szacunek i go lubi, ale zachowanie mojej matki... To jest jakaś tragedia, jesteśmy ostatnio bardzo skonfliktowane przez to. Chciałabym, żeby mój chłopak czuł się swobodnie kiedy odwiedza mnie w domu, a w takiej atmosferze jest ciężko. Dodatkowo jest mi okropnie przykro, kiedy słucham wrednych komentarzy na temat kogoś, kto jest dla mnie wszystkim... Że już nie wspomnę o tym, że nawet nie przyznałam się rodzicom, że to on będzie dzielił ze mną pokój w wynajmowanym mieszkaniu, bo byłaby kolejna awantura. Czuję się, jakby tylko odliczali dni, aż się rozstaniemy, czasami chce mi się już płakać z bezsilności, bo nieważne co on by zrobił, to i tak będzie "tym złym", i nie mam pojęcia jak rozwiązać tę sytuację lub się odciąć. Nawet nie chcę myśleć o tym, że moja matka może mieć rację, bo zupełnie tak nie czuję. Pomóżcie, pocieszcie, cokolwiek, bo mam dość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Snobistyczni rodzice nie akceptują mojego związku. Co robić?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama nie zachowuje się właściwie moim zdaniem, z tego co piszesz nie ma podstaw do złego odbioru Twojego chłopaka..ale Ty także chyba niepotrzebnie odpowiedziałaś pięknym za nadobne. Choć w sumie skoro tak wyjechałaś to pewnie ta sytuacja z partnerem mamy także Ciebie uwiera. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-07-19 o 00:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Twoja mama ma może jakieś kompleksy, ale to co robi jest idiotyczne. Wstydzić się tego, że ktoś pracuje na budowie, że chce zarobić i pomóc swojej dziewczynie. Powinna go za to chwalić.
Co do studiów, ja mam wrażenie, że połowa studentów zmienia kierunek po pierwszym roku. Często jest to właśnie objaw ambicji i posiadania głowy na karku. Bo jeśli widzimy, ze nic z tego nie będzie, lepiej zrezygnować na początku i zacząć coś nowego, niż męczyć się kolejne dwa lata, a potem i nie mieć pracy. Wiem, ze musi Ci być strasznie ciężko,ale z czasem może Twoi rodzice go zaakceptują. Ja się z tym nie spotkałam, ale podobno często tak bywa, że rodzice na początku nie lubią partnera lub partnerki swoich dzieci i na siłę szukają u niego wad, ale jak przywykną- przechodzi im. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem,ale dalabym spokoj rozmowom na temat faceta.I koniec.
Nie wspominalabym o Nim a do tego bym sie widywala poza domem.
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() swego czasu po ciężkiej kłótni moi rodzice byli do niego źle nastawieni, ale wszystko minęło z czasem. albo postarajcie się przedstawić Go w jak najlepszym świetle Twojej mamie aby zmieniła zdanie, albo zignorujcie ją i żyjcie własnym życiem, w końcu do października już niewiele czasu zostało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jestem tego samego zdania, że trzeba to docenić. ja w przyszłym tygodniu jadę z moim Tż za granicę do pracy i mimo że mógłby siedzieć w domu i odpoczywać bo w końcu ma wakacje to jedzie ciężko pracować. nie rozumiem czemu Twoja mama jest tak negatywnie nastawiona do tego, że chłopak złapał się takiej a nie innej pracy, tym bardziej że ciężko jest o "lepszą" pracę bez doświadczenia zawodowego, a z tego co wnioskuję jesteście młodzi (zapewne w moim wieku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.