2013-06-20, 07:00
|
|
Przyczajenie
|
podkład mineralny a woda
Bardzo spodobały mi się podkłady mineralne, obecnie używam Everyday minerals. Podkład nakładam na świeżo nałożony krem, jeszcze dobrze nie wchłonięty, czasem lekko zwilżonym pędzlem, czasem suchym. Na początku twarz wygląda może na nieco za bardzo zmatowioną, ale już po chwili ładnie się wszystko wtapia i ogólnie efekt mi się podoba. Niestety tutaj dochodzimy do problemu - nie wyobrażam sobie wyjść w tym podkładzie na deszcz, ponieważ każda kropla wody (łza, krople z mgiełki do twarzy) robi niemiłosierne "dziury", jakbym odciskała punktowo jakiś bardzo skuteczny preparat do demakijażu! Nie dziwiłoby mnie to, gdyby twarz wyglądała na przesuszoną, pomyślałabym, że pokład się po prostu nie trzyma... ale podreślam - podkład wygląda na wtopiony i "związany", są nawet miejsca (skrzydełka nosa, broda) gdzie potrafi się zaświecić po kilku godzinach.
Zdziwiłam sie, że w sieci nie znalazłam opiasnego problemu, a jak czytam o utrwalaniu podkładu mineralnego różnego typu mgiełkami jestem w szoku...
Ktoś ma jakiś pomysł, co zrobić?
|
|
|