|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kremy z SPF pod makijaż
Cieś wszystkim, myślę, że trafiłam na dobry dział
![]() Chciałabym zapytać was o opinię i poradę na temat kremów z SPF do twarzy, pod makijaż. Nie używam podkładu takiego typowego bo nie jest mi potrzebne duże krycie na co dzień. Używam kremu BB z Garniera, tego w podłużnej tubce, jestem z niego bardzo zadowolona (wiem że niektórzy mają o nim bardzo złą opinię), na opakowaniu jest napisane że ma SPF 20. Ale ja jestem bladziochem i naprawdę nie lubię się opalać i być opalona ! Dodatkowo kiedy moja buzia złapie jednak trochę słońca, przez pierwsze 3-4dni jest różowa, wyglądam jak świnka Piggy, a później, szczególnie na czole przy linii włosów i nosie, pojawiają się piegi/brązowe plamki. Czego bardzo nie lubię oczywiście. Więc pomóżcie jeśli łaska ![]() ![]() Mam cerę mieszaną, tłustą(no, bez przesady)w strefie T, z tendencją do zapychania od sylikonów. Będę wdzięczna za wszelką pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kremy z SPF pod makijaż
Dobre opinie na kwc ma Emulsja mineralna 50+ z Lirene, w sklepach jej wprawdzie nie znalazłam ale jest na allegro i już do mnie idzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja przez cały okrągły rok używam kremów z filtrem 50+ i co jakiś czas staram się je zmieniać także trochę już ich przetestowałam. Dla jasności dodam, że również mam cerę mieszaną, ale nie jestem w stanie zapewnić, że kremy, które zaproponuję również sprawdzą się u Ciebie. Aktualnie używam Vichy Capital Soleil i sobie chwalę (cena ok. 55zł). Rewelacyjnie sprawdził się również krem z Iwostinu Solecrin- tu cena atrakcyjna bo ok.25zł. Z droższych fajny jest jeszcze Avene (ok.65zł). Wszystkie kremy do kupienia w aptekach.
![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
o tym z Vivchy ostatnio dużo słyszę, jednak cena trochę mnie odstrasza... niby nie tak dużo, ale na moją kieszeń to jednak dość duży wydatek. Ale chętnie wezmę pod uwagę Iwostin
![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- wezmę pod uwagę, dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=481815 Niestety za 20-30 złotych raczej trudno znaleźć stabilne filtry chroniące przed UVA i UVB. A co dopiero takie, które mają wysoką ochronę i jeszcze nadają się pod makijaż dla cery mieszanej czy tłustej. Do oceny filtrów Avonu i Eveline potrzebn by były ich składy. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2013-06-01 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Krem Ziaja Ulga na dzień do cery wrażliwej ma fotostabilny filtr, a koszt kremu to ok. 10 zł. Niestety dla osób z tłustą cerą będzie za tłusty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.