|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Włascicielka chce wiecej za mieszkanie
Witam ! Wynajęłam pokój w mieszkaniu starszej pani (ok 60 lat). gdy pytalam w wakacje o cene wynajmu ktora wynosila 400 zl/ miesiac pani ta twierdzila ze w cenie są oplaty, ewentualnie doplace kilkanascie zl miesiecznie za wode. to samo mowila gdy dzwonilam przed ogladaniem pokoju. gdy przyszlo mi zaplacic pierwszy ,,czynsz'' za pazdziernik wlascicielka stwierdzila ze do zaplaty jest nie 400 a 450 zl + ewentualne nadwyzki. problem polega na tym ze internet musze miec we wlasnym zakresie i place za niego 40 zl co miesiac wiec doplata tych ponad 50 zl robi dla mnie duza roznice. w umowie napisane jest ze wynajmuje owy pokoj od wrzesnia 2013 do czerwca 2014 oraz ,,wplacono zaliczkowo 400 zl za miesiac wrzesien, pozostale oplaty egzekwowane 1go dnia kazdego miesiaca". i tu pojawia sie pytanie, czy moze ona wymagac ode mnie nie 400 a <450 zl? pomozcie prosze bo mam naprawde ograniczony budzet
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Włascicielka chce wiecej za mieszkanie
A w jakim mieście wynajmujesz? Bo może po prostu znajdziesz coś gdzieś taniej.Podpisywałaś jakąś umowę?
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Szukaj, tak samo wynajmowalam mieszkanie. Na poczatku placilam 1000 a w miesiacu wyprowadzki juz 1500 i takie babki to nałogowe naciągaczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A za co te 50 zł ? Od kiedy tam mieszkasz? czy płacisz od momentu podpisania umowy?czy od daty zamieszkania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A co to za umowa jest w ogóle, że nie jest napisane dokładnie ile miesięcznie płacisz i co to za ustalanie sobie a muzom dziwnych kwot? Znajdź sobie nowe mieszkanie, z normalnym właścicielem i normalną umową (możesz nam ją tu podesłać to Ci sprawdzimy) i się wyprowadź. Żadnymi okresami wypowiedzenia się nie przejmuj, jeśli zapłaciłas za październik to mieszkaj do końca miesiąca, a w tym czasie sobie czegoś szukaj. Olsztyn duże miasto.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-02 o 01:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-02 o 01:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie wcale nie jest określona kwota, jaka masz płacić. Te 400zł to może być wszystko; czasem właściciele biorą tylko połowę albo jakąś inną część czynszu w miesiącu, w którym się nie mieszka. Jesli to właścicielka dała umowę, to ładnie cię zrobiła. Wypowiedz i szukaj czegoś nowego, bo mieszkanie w tym samym lokalu z taka osoba może nie należeć do przyjemnych. A okres wypowiedzenia masz określony? Doczytałam szugerbejb i pewnie kobieta nic ci nie może zrobić, jak nie dochowasz tego wymówienia, bo sama zmieniła warunki umowy ustnej i sobie może po sadach latać do woli. A jak ją uprzedzisz, to może być nieprzyjemnie. Zgadzam się, zabieraj manatki, jak tylko coś znajdziesz, w listopadzie powinno być ciut taniej. No i umowę podpisz porządną. Powodzenia. Edytowane przez dobbinka Czas edycji: 2013-10-05 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.