|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem z psem-co jej dolega? :(((((
dziewczyny,prosze,pomozci e,moja sunia wlasnie wrocila z siku i nie wiem co jej dolega
![]() charczy niczym swinka,jakby cos jej w gardle stalo czy co ![]() chce jej jakos pomoc,zjadla kolacje,wypila miske wody i nic ![]() lezy i az nia wstrzasa za kazdym "charknięciem" ![]() bardzo sie martwie,niedawno miala skomplikowana operacje,ledwo z tego wyszla,miala zapalenie pęcherza i wycinali jej narzady rodne,guza miala ![]() co robic? to pekinczyk,dosc juz wiekowy,ma 12 lat.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: problem z psem-co jej dolega? :(((((
Lec do weterynarza najlepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Niestety nie wiem co może dolegać Twojej suni....Może poszukaj jakiejś lecznicy w Twoim mieście i zadzwoń tam i powiedz co się dzieje. CZasem wystarczy telefoniczny kontakt z weterynarzem
![]() Mam nadzieje, że wszystko będzie do dobrze!!
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
noc u nas,Madziu
![]() boze,tak sie martwie,tak strasznie sie denerwowalam jak miala teraz operacje,juz bylo ok a tu dzis cos takiego ![]() charczy jakby cos polknęla i zle poszlo,nie wiem jak to opisac..jak mala swinka..chrum,chrum.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
moja charczy jak jest przeziebiona ( ma katar i go 'wciaga'- wyglada to tak jakby sie dusila) lub jak ma angine. takze nie musi byc to cos powaznego.
udaj sie rano do weterynarza. ja tez mam teraz "przeboje" z psina, ma ciaze urojona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze,myslalam,ze cos polknęla,"klepalam" ja po "plecach" ![]() ciaze urojona tez juz przerabialam ![]() na szczesie pieski juz dwa razy miala,odchowala i jest juz "bezplodna" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
o boze..
wlasnie zasnęla na dywanie w sypialni.. chrapie-charczy bardziej niz moj ojciec ![]() a ja nauczona-przyzwyczajona do spania w kompletnej ciszy,fajna noc mnie chyba czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ja tez mam starego pieska ma 14 lat co prawda kundel ale ukochany przez cala rodzine jest juz slepy i przygluchy raz juz nawet myslelismy o uspieniu po ciezkiej chorobie z plucami ale jednak udal o sie go odratowac teraz tez tak charczy nasz weterynarz nie potrafi tego wytlumaczyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
kurcze..
nie wiem co robic.. domek maly malutki,nawet jak ja przeniose na jej legowisko to bedzie slychac bo chrapie potęznym barytonem ![]() ale czy kurcze pojdzie? nie lubi tam spac,zwykle zasypia u nas w pokoju na dywanie ale jest cichutka i nie przeszkadza ![]() Fistaszku,ja mam trzy psy ,jeden niedawno odszedl,do tej pory nie moge sie z tym pogodzic ![]() coz ja na to poradze,kocham z calego serca te moje stworzonka i cos mi sie robi jak cierpia a ja nie umiem im pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
W kazdym miescie sa dyzury lecznic.Mam nadzije,ze wszystko bedzie dobrze.Badz teraz oprzy niej napewno lepij bedzie sie czula...
Pozdrawiam Jesli sie nie zmieni nic a dzisiaj w nocy niee pojedziesz do lecznicy To jutro sprobuj jechac... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
co zrobisz ze czlowiek az tak przyzwyczaja sie do czteronogow ja tez sobie nie wyobrazam jak jakis z nich odejdzie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Lolik, moja suczka ma 14 lat i niedawno nabawiła zapalenia krtani, tez tak charczała. Z tym ze były to krótkie charkniecia, tak jak u ludzi, gdy kaszlą. Jeśli ona charczy długo i bez przery, a pojawiło sie to u niej nagle, to bardzo mozliwe, że cos zjadła na spacerze i utkneło jej w gardle. Poobserwuj ją, a jeśli jej nie bedzie przechodzić, to gdy tylko bedzie to możliwe, pędź do weterynarza.
Edytowane przez ewka.mnk Czas edycji: 2005-09-03 o 23:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
moze faktycznie w innych miastach sa takie dyzury,u mnie w malym miasteczku nie
![]() juz kiedys probowalam w nocy ratowac mojego bernardyna ktorego juz nie ma i niestety,nie udalo mi sie nigdzie w nocy dodzwonic,facet ktorego postawilam na bacznosc kazal mi po prostu rano przyjechac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ona charczy non stop, czy raz na jakis czas?
jak non stop to mozliwe, ze cos jej 'utknelo" w drogach oddechowych... wtedy z wizyta u weta nie zwlekaj do rana. obserwuj ja caly czas i nie zostawiaj jej samej na noc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
a moze za bardzo ja na smyczy cianelas?
moja czasem az wymiotuje i czasem mam wrazenie,ze sie udusi. kiedys tez tak charczala jak jej siano stanelo w gardle ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.