![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zakochani po uszy - nowy serial TVN7
Od jakiegoś czasu TVN7 emituje serial "Zakochani po uszy". Muszę się przyznać, że jest to mój pierwszy serial tego typu jaki oglądam (nigdy nie oglądałam żadnego obyczajowo-romantycznego wieloodcinkowego serialu w TV), ten zaczęłam oglądać przypadkiem i jakoś się wciągnęłam, chociaż nie wiem ile odcinków wytrzymam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochani po uszy - nowy serial TVN7
Cytat:
widziałam jeden odcinek, bo nic innego nie było. Jestem na nie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oglądam. Taki lekki idealny na sobotnie porządki jako tło
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Oglądam jak mi się przypomni ale często nie mogę na to patrzeć. Chodzi mi o to jak bardzo ten serial jest naiwny, te wszystkie intrygi, to, że Sylwii wszystko uchodzi na sucho itd. Mogę znieść pewien poziom naiwności i wiem, że w serialach nie chodzi o pokazanie prawdziwego życia, no ale pewne rzeczy są tak nierealne, że aż mózg wybucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Trochę macie rację, też coraz mniej mi się podoba, nawet jako serial w tle, głównie ze względu na postacie.
Główna bohaterka jest tak bezbarwna i bezpłciowa, że nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że bohater przypomniał sobie o niej po 10 latach, jak ja nie mogę zapamiętać jej twarzy po kilku odcinkach :/ Sylwia jest znacznie bardziej wyrazista i ciekawa, ale też tak przerysowana i karykaturalna, że szkoda gadać. Siostra Piotra obraża się na matkę, że ta wrąca się w jej życie, a sama robi dokładnie to samo, wtrącając się w każdy element życia Piotra i zabraniając mu być z Sylwią. Hipokryzja na maksa. A największym frajerem i tak jest główny bohater, który zostawia po 10 latach swoją dziewczynę bez żadnych wyrzutów sumienia, ok, po odwaleniu grubej akcji, ale ostatecznie była zazdrosna o inną laskę, która kleiła się do zajętego faceta, zaraz po tym jak sama została zdradzona :/ EH ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwłaszcza główna bohaterka, która czasami zachowuje się gorzej niż nieśmiała nastolatka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2019-03-07 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie rzeczy się zdarzają, tak samo jak przechodzone związki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
I ta naiwna Paula, która robi wszystko co chce Sylwia i nie widzi jaka to jest małpa - takie osoby, naprawdę istnieją?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Nie no, w tej bajce chodziło o to, że on się zorientował, że ją 'pokochał' 10 lat temu nad jeziorem, że już wtedy chciał rzucić swoją dziewczynę dla niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Też mnie denerwuje taka przesadna naiwność bohaterów w tym serialu. Każdy od razu wierzy we wszystko bez sprawdzenia czegokolwiek i na tej podstawie przekreśla np właśnie związek. Ale mimo to jakoś się wciągnęłam i teraz ciekawi mnie jak to się rozwiąże. Piotrek wierzy Sylwii, że ta zaszła w ciążę. Od razu jej uwierzył, że zrobiła ileś testów i tak bez niczego uwierzył. Masakra...
![]() Te dzieci, rodzeństwo Aśki też jakieś takie niewydarzone. Denerwują mnie ogólnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja na serio nie wierzę w to, co oglądam!
Czy scenarzyści na serio zaserwowali nam kibicowanie patologicznej rodzince z Nowej Huty? (No bo przecież hłe, hłe to takie śmieszne, że każdy z NH to półświatek). Na serio największym amantem jest postać mężczyzny, który nadal nie ma pozałatwianych swoich spraw z mamusią, a wobec kobiet swego życia, potrafi być zupełnie na zimno okrutny? Nawet rzekomy brat-łata, kolega weterynarz wobec swojej niby ukochanej dziewczyny lojalny jest tylko dopóki mu się coś tam o uszy nie obije, bez dania jej szansy na wytłumaczenie i z moralnym pastwieniem się nad nią. Chyba najporządniejszy z nich wszystkich jest kreowany niby na Casanovę Kuba. Dziewczyny zresztą nielepsze. Każda jedna, a już zwłaszcza Asiunia, kłamie aż się z uszu kurzy... Póki co, to kibicowałabym jedynie parze Asia-Kuba... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Wiecie co? Zaciekwaiło mnie, dlaczego niby Ukrainka ma taki jakiś czeski akcent i sprawdziłam sobie, kto gra serialową Tamarę.
Otóż... w całej Polsce nie było aktorki Ukrainki, ani nawet utalentowanej amatorki i rolę po prostu musiała zagrać Polka. Żenada! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Cała nadzieja w Pauli. Może w końcu przejrzy na oczy i opowie o wszystkich przekrętach Sylwii.
Kurde... Kubie tak zależy na odkryciu prawdy że jest w stanie wydać 50000. A nie pomyśli żeby po prostu zostawić kamerkę w gabinecie Sylwii i nagrać o czym one tam gadają. Za tyle kasy to ja bym detektywa zatrudniła i już dawno byłoby po serialu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Wie ktoś może gdzie dostanę takie futerko, w którym chodzi tam Sylwia?
![]() ![]()
czasem życie tonami się wali..." Edytowane przez magda2291 Czas edycji: 2019-09-15 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Nie ukrywam, ze trochę dziwi mnie ta nagonka na aśkę, ze niby lepi się do zajętego faceta. Moim zdaniem największą winę w tym wszystkim ponosi facet bo nawet jeśli jakaś laska by się do niego lepila i próbowała go uwieść to on powinien był powiedzieć NIE. Nigdy nie zrozumiem kobiet które za rozpad swojego związku obwiniają inną kobietę a swojego faceta bronią, no bo przecież biedny misiu nie miał co zrobić i to wszystko nbie jego wina tylko innej złej kobiety. Nie wiem czy niektóre kobiety są aż tak bardzo naiwne czy na tyle zdesperowane by wszystko wybaczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam nadal nie rozumiem, dlaczego jako widz mam nie lubić Sylwii, a kibicować Asi. I dlaczego facet zachowujący tak okropnie wobec partnerek (zarówno Asi jak i Sylwii) czy też kobiet w ogóle, jak Piotr, jest nam przedstawiany jako amant ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę zła jak na końcu wyjdzie tak ze aska z piotrkiem będą razem. To by było głupie jakby postanowili tak zrobić. Facet wziął ślub z inna, jest naiwny, ze szok i jakby ona mu to wybaczyła to by była głupia. Sylwia trzeci miesiąc ciąży a brzuch płaski a ten nawet z nią ani razu u lekarza nie był, nie wiem jak bardzo łatwiornym trzeba być żeby łykac to wszystko jak pelikan. I wiem, ze to tylko serial jednak w życiu tez tak często bywa, ze facet zostawia swoja kobietę i odchodzi do innej. I pretensje powinny iść tylko do tego faceta. Serial bardzo naciagany. Nie mniej jednak jestem ciekawa jak to się dalej potoczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Halo !
![]() ![]() ![]() Podoba mi się przemiana wewnętrzna pauli, jest teraz bardziej pewna siebie, odważna, zdecydowana. Lepiej ją się teraz ogląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
City of Bones
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
City of Bones
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Tym bardziej, ze_ona się z nim chyba przespi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Sylwia ze swoją o 10 lat starszą matką są takimi demonami zła i tak intrygują, że niedługo wywołają trzecią wojnę światową. To jest przerysowane na maksa, lepiej by się to oglądało, gdyby bohaterowie nie byli tacy jednowymiarowi.
Nie wierzę też w to wielkie uczucie między Piotrem a Asią. Ile oni byli ze sobą, kilka tygodni? Poza tym ja rozumiem, że miłość jest ślepa, ale na miejscu Aśki chyba każda by się zdążyła odkochać widząc jakim Piotr jest osłem i jak daje sobą manipulować. To nie był wieloletni związek, tylko kilkutygodniowa przygoda i ja nie bardzo rozumiem dlaczego twórcy serialu każą nam kibicować tej parze. O wiele fajniejszym facetem jest Tomek, chociaż podejrzewam, że na koniec będzie z Kingą (która też jest znacznie bardziej ogarniętą i atrakcyjniejszą dziewczyną niż Asia). Do tego śmierć Patrycji pasuje do takiego serialu jak kwiatek do kożucha, bardzo irytujące i rozwydrzone dzieciaki (siostra Aśki i dzieci Patrycji) i wylewająca się z ekranu hipokryzja, bo każdy wtrąca się w cudze życie sam nie będąc świętym (Patrycja, Tamara, Kuba itd). Oglądam co któryś odcinek żeby wiedzieć jak się skonczy ale kolejnego sezonu (jeśli będzie) na pewno nie będę oglądać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Fabularnie niestety ten serial mocno kuleje, oglądam chyba z tego względu że zarówno Kraków, jak i Nowa Huta są mi bliskie. Dopiero ostatnio dowiedziałam się że aktorka grająca Aśkę to córka Andrzeja Grabowskiego, jakoś widząc jej nazwisko w czołówce nie wpadło mi to do głowy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
City of Bones
|
Nie no mam nadzieję, że zakończą na jednym sezonie bo sami sobie by tym strzelili w kolano tylko.. nawet ciężko byłoby mi wyobrazić sobie o czym miałby być...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.