Jak schdun±æ z 74kg do 65kg w miesi±c? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-05-26, 20:52   #1
fratyna
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5
Unhappy

Jak schdun±æ z 74kg do 65kg w miesi±c?

Hej
od razu mówiê ¿e tak szybkie schudniêcie nie jest moim wymys³em, a wymys³em lekarza który stwierdzi³ ¿e do operacji (czerwiec lub lipiec) mam schudn±æ jak najwiêcej i moja idealna waga wynosi³a by w³a¶nie 65kg.
Stosowa³am dietê norwesk± - ale skoñczy³a siê ¼le dla zdrowia,
stosowa³am dietê 1000kcal - jojo
my¶lê o diecie south beach, podobno w 2 tyg mo¿e zej¶æ nawet 6kg, ale jak czyta³am niektórym dziewczyn± zesz³o 1.5kg, a po za tym nie znalaz³am ¿adnego konkretnego jad³ospisu, a sama wymy¶liæ raczej bym nie umia³a

Zaczynam chodziæ dwa razy w tyg na si³ownie i æw codziennie min. 30 min., nic nie jest jednak jak z bajki i w swoich æw nie mogê robiæ nic z u¿yciem lub obci±¿eniem nóg.
Zale¿y mi na udach, brzuchu i boczkach(!) które za nic w ¶wiecie nie chc± schudn±æ..

Znacie dietê przy której do lipca schudnê przynajmniej 6kg, a co dopiero to 9kg...? mo¿e jakie¶ inne æw?
Proszê i dziêkujê za pomoc!
fratyna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-26, 21:19   #2
mariamarysienka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 017
Dot.: Jak schdun±æ z 74kg do 65kg w miesi±c?

Trochê mi siê nie klei ta historia Schudniêcie 9 kg w miesi±c, przy Twojej obecnej wadze, jest praktycznie niemo¿liwe, wiêc nie wiem co za lekarz zaleci³by co¶ takiego swojej pacjentce Po drugie najpierw mówisz, ¿e musisz schudn±æ, bo lekarz ka¿e, a pó¼niej, ¿e z konkretnych partii cia³a, co sugeruje, ¿e chcesz schudn±æ dla siebie. Tak¿e sama ju¿ nie wiem.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-27, 06:22   #3
fratyna
Przyczajenie

poniewa¿ on mi kaza³ ogólnie schudn±æ, czemu wiêc nie mog³a bym z tych partii cia³a co mi siê podoba..(?)
Stary 2013-05-27, 06:42   #4
mara30
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 592

jak lekarz taki m±dry, to niech sam Ci powie jak to zrobiæ
owszem, mo¿esz przestaæ je¶æ, mo¿esz siê odwodniæ, kilogramy zlec±, ale chyba nie chodzi o to, ¿eby sobie rozwalaæ zdrowie przed operacj±? bo zdrowo nie da siê tyle schudn±æ w takim czasie
mara30 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-27, 08:49   #5
nosferatku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 923

Je¿eli lekarz kaza³ Ci schudn±æ przed zabiegiem, to zapytaj lekarza, jak masz to zrobiæ.
Je¿eli masz mieæ operacjê na co¶, co masz w brzuchu, to pewnie chodzi o to, ¿e przy du¿ym ot³uszczeniu brzucha nie bêdzie mo¿na zrobiæ ³adnego ciêcia, bêdzie siê gorzej zrastaæ, ¿e generalnie do operacji-im mniej t³uszczu na brzuchu, tym lepiej.

Dlatego ja bym na Twoim miejscu wróci³a do lekarza i go zapyta³a. Powinien Ci wyja¶niæ nie tylko jak masz siê odchudzaæ, ale przede wszystkim-po co.
Zdrówka ¿yczê.
nosferatku jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-27, 10:06   #6
rnm
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 020

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Poka¿ wiadomo¶æ
Trochê mi siê nie klei ta historia Schudniêcie 9 kg w miesi±c, przy Twojej obecnej wadze, jest praktycznie niemo¿liwe, wiêc nie wiem co za lekarz zaleci³by co¶ takiego swojej pacjentce Po drugie najpierw mówisz, ¿e musisz schudn±æ, bo lekarz ka¿e, a pó¼niej, ¿e z konkretnych partii cia³a, co sugeruje, ¿e chcesz schudn±æ dla siebie. Tak¿e sama ju¿ nie wiem.
zgadzam siê

podaj swój przyk³adowy jad³ospis. na co chorujesz?

rnm jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-27, 13:32   #7
aaanitka86
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 560

9 kg w takim czasie chudniesz jedynie na dukanie ale ani na zdrowie Ci to nie wyjdzie no i jojo prawdopodobne, a ten lekarz to idiota
aaanitka86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-05-27, 14:08   #8
JustekPe
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

Cytat:
a ten lekarz to idiota
Stanowczo. ;O
JustekPe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-27, 14:09   #9
mariamarysienka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 017

Jojo jest wiêcej, ni¿ pewne Aby schudn±æ bez jojo trzeba przej¶æ na zdrowy tryb od¿ywiania na sta³e, ale wtedy chudniêcie 1 kg na tydzieñ jest sukcesem.
Te¿ mi siê wydaje, ¿e z tym lekarzem jest co¶ nie halo, bo kazaæ pacjentce schudn±æ prawie 10 kg w miesi±c i nie mówi±c jak to zrobiæ, jest trochê dziwne

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-27, 17:43   #10
aaanitka86
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Poka¿ wiadomo¶æ
Jojo jest wiêcej, ni¿ pewne Aby schudn±æ bez jojo trzeba przej¶æ na zdrowy tryb od¿ywiania na sta³e, ale wtedy chudniêcie 1 kg na tydzieñ jest sukcesem.
Te¿ mi siê wydaje, ¿e z tym lekarzem jest co¶ nie halo, bo kazaæ pacjentce schudn±æ prawie 10 kg w miesi±c i nie mówi±c jak to zrobiæ, jest trochê dziwne
A np. dieta dukana wbrew opinii twórcy nie uczy zdrowych nawyków ¿ywieniowych, bo mo¿na je¶æ kiedy siê chce i ile posi³ków siê chce.Dlatego po diecie zazwyczaj dopada wieczorny pakmana najlepiej smakuj± t³uszczo¶ci i s³odko¶ci.Zreszt± nawet na tej diecie to nie wiem czy kole¿anka by schud³a w miesi±c 9 kg. Ja przez 4 msc zgubi³am 22kg czyli wychodzi 5,5 kg /msc.Autorko a czemu nie zapyta³a¶ jak masz to zrobiæ?

Edytowane przez aaanitka86
Czas edycji: 2013-05-27 o 17:46 Powód: dopisa³am
Stary 2013-05-27, 22:21   #11
JustekPe
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20

Najlepiej sie postresowaæ.
Ja schud³am przez stres 8 kilo w miesi±c... z L na XS!
---------
magia-piêkna blog - miejsce, gdzie piêkno stawiamy na pierwszym miejscu!
JustekPe jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-28, 00:03   #12
joanna_ba
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 407
Send a message via Skype™ to joanna_ba

Cytat:
Napisane przez fratyna Poka¿ wiadomo¶æ
poniewa¿ on mi kaza³ ogólnie schudn±æ, czemu wiêc nie mog³a bym z tych partii cia³a co mi siê podoba..(?)
Nie mo¿esz schudn±æ z tych partii co chcesz. Masz to zapisane w genach gdzie schudniesz w pierwszej kolejno¶ci.

Taak, lekarz co daje takie porady jest idiot±
joanna_ba jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-28, 05:27   #13
apows
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 168

Cytat:
Hej
od razu mówiê ¿e tak szybkie schudniêcie nie jest moim wymys³em, a wymys³em lekarza który stwierdzi³ ¿e do operacji (czerwiec lub lipiec) mam schudn±æ jak najwiêcej i moja idealna waga wynosi³a by w³a¶nie 65kg.
Stosowa³am dietê norwesk± - ale skoñczy³a siê ¼le dla zdrowia,
stosowa³am dietê 1000kcal - jojo
my¶lê o diecie south beach, podobno w 2 tyg mo¿e zej¶æ nawet 6kg, ale jak czyta³am niektórym dziewczyn± zesz³o 1.5kg, a po za tym nie znalaz³am ¿adnego konkretnego jad³ospisu, a sama wymy¶liæ raczej bym nie umia³a

Zaczynam chodziæ dwa razy w tyg na si³ownie i æw codziennie min. 30 min., nic nie jest jednak jak z bajki i w swoich æw nie mogê robiæ nic z u¿yciem lub obci±¿eniem nóg.
Zale¿y mi na udach, brzuchu i boczkach(!) które za nic w ¶wiecie nie chc± schudn±æ..

Znacie dietê przy której do lipca schudnê przynajmniej 6kg, a co dopiero to 9kg...? mo¿e jakie¶ inne æw?
Proszê i dziêkujê za pomoc!
Warzywa, owoce, duzo wody. Zero t³uszczu, weglowodanów, minimum bia³ka, duzo ruchu, zero alkoholu i u¿ywek. Licz kalorie, nie powinny przekraczaæ 800. Jest to determinacja ale skoro musisz to spróbuj.
Stary 2013-05-28, 07:39   #14
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaanitka86 Poka¿ wiadomo¶æ
9 kg w takim czasie chudniesz jedynie na dukanie ale ani na zdrowie Ci to nie wyjdzie no i jojo prawdopodobne, a ten lekarz to idiota
No to zale¿y.
Je¿eli operacja by³a planowana od d³u¿szego czasu, to faktycznie-móg³ wcze¶niej powiedziec, ¿e bêdzie trzeba schudn±æ.
Je¿eli jednak nie, je¿eli to nag³a sprawa-Autorko, koniec tych dywagacji. Id¼ do tego lekarza albo nawet do swojego lekarza pierwszego kontaktu, przedstaw sytuacjê i dowiedz siê, co mo¿esz zrobiæ. To, ¿e lekarz ka¿e pacjentce schudn±æ przed operacj± to nie jest idiotyzm z jego strony.

Przygotuj siê jednak na to, ¿e to bêdzie bardzo nieprzyjemne chudniêcie i po operacji bêdziesz musia³a bardzo siê postaraæ (=zacz±æ m±drze i zdrowo je¶æ), ¿eby utrzymaæ efekt, bo pewnie Ci bêdzie na tym zale¿a³o.

My¶lê te¿, ¿e stracisz jaki¶ kilogram-dwa w samym szpitalu, przygotowuj±c siê do zabiegu.

G³owa do góry!
I koniecznie biegnij do lekarza-to trochê wyj±tkowa sytuacja, musisz du¿o schudn±æ w krótkim czasie i to powinno siê odbywaæ tylko i wy³±cznie pod kontrol± lekarza.
Stary 2013-05-28, 08:20   #15
fratyna
Przyczajenie

Hej dziêki za tak liczne odp., opowiem trochê ja¶niej. Jest to operacja nogi, dok³adniej kostki, najwa¿niejsze jest jednak w tym schudniêcie, poniewa¿ przy nawet mojej wadze ten defekt w nodze moze siê powtórzyæ w operowanej, jak i w drugiej nodze, a najgorsze ¿e zaczynam czuæ podobny ból w drugiej nodze - co mnie przestraszy³o nie na ¿arty.
Tak wiêc nie muszê strikte schudn±æ do operacji, tylko ku zapobiegniêciu odnawianiu siê "defektu", czuli ogólnie straciæ masê która obci±¿a nogi, a jak wiemy na tych nogach oparte jest ca³e cia³o, wiêc chudn±æ mogê jak chce..
czy zrobie to w jeden miesi±c, czy w rok. mój wybór (jak siê okaza³o) tylko ka¿dego dnia siê nara¿am ..
Najgorsze jednak ¿e jak siê denerwuje to jem, a przy tak ma³ym ruchu .. pies pogrzebany
Stary 2013-05-28, 10:43   #16
aaanitka86
BAN sta³y

Cytat:
Hej dziêki za tak liczne odp., opowiem trochê ja¶niej. Jest to operacja nogi, dok³adniej kostki, najwa¿niejsze jest jednak w tym schudniêcie, poniewa¿ przy nawet mojej wadze ten defekt w nodze moze siê powtórzyæ w operowanej, jak i w drugiej nodze, a najgorsze ¿e zaczynam czuæ podobny ból w drugiej nodze - co mnie przestraszy³o nie na ¿arty.
Tak wiêc nie muszê strikte schudn±æ do operacji, tylko ku zapobiegniêciu odnawianiu siê "defektu", czuli ogólnie straciæ masê która obci±¿a nogi, a jak wiemy na tych nogach oparte jest ca³e cia³o, wiêc chudn±æ mogê jak chce..
czy zrobie to w jeden miesi±c, czy w rok. mój wybór (jak siê okaza³o) tylko ka¿dego dnia siê nara¿am ..
Najgorsze jednak ¿e jak siê denerwuje to jem, a przy tak ma³ym ruchu .. pies pogrzebany
Uuu to sie trzymaj tam ciep³o, nie przemêczaj i chudnij z g³ow±. najlepiej id¼ do dietetyka.Udanej operacji i zdrówka!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez apows Poka¿ wiadomo¶æ
Warzywa, owoce, duzo wody. Zero t³uszczu, weglowodanów, minimum bia³ka, duzo ruchu, zero alkoholu i u¿ywek. Licz kalorie, nie powinny przekraczaæ 800. Jest to determinacja ale skoro musisz to spróbuj.
Nie ¿artuj!800 kcal ? toæ to samobójstwo!. Ja bym radzi³a ograniczyæ cukry do zera albo jak najbardziej siê da.T³uszcze w formie oliwa z oliwek, sporadycznie i oszczêdnie. produkty pe³noziarniste tylko i wy³±cznie chudy filet z indyka, kurczaka, bez panierki lub schabik. wedlinka do 3%. mo¿e faktycznie niech bedziê sb jak wcze¶niej wspomina³a¶
Stary 2013-05-28, 11:49   #17
diamondy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 403

Cytat:
Napisane przez aaanitka86 Poka¿ wiadomo¶æ
Uuu to sie trzymaj tam ciep³o, nie przemêczaj i chudnij z g³ow±. najlepiej id¼ do dietetyka.Udanej operacji i zdrówka!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Nie ¿artuj!800 kcal ? toæ to samobójstwo!. Ja bym radzi³a ograniczyæ cukry do zera albo jak najbardziej siê da.T³uszcze w formie oliwa z oliwek, sporadycznie i oszczêdnie. produkty pe³noziarniste tylko i wy³±cznie chudy filet z indyka, kurczaka, bez panierki lub schabik. wedlinka do 3%. mo¿e faktycznie niech bedziê sb jak wcze¶niej wspomina³a¶
Kole¿anka ma racjê!
800kcal to samobójstwo dla organizmu. wtedy bêdzie my¶la³ ¿e nie dostanie dosatecznej ilo¶ci energii i zamiast gubiæ bêdzie magazynowa³, do tego bêdziesz os³abiona i rozregulujesz organizm.

Ja bym proponowa³a racjonalne od¿ywianie + sport( jesli to mo¿liwe)
odstawienie s³odyczy ( tak, to mo¿liwe - mówi jeszcze do nie dawna czekoladoholiczka :P) + 2,5-3 litry wody ( mamy lato wiêc ci±gle tracimy!)
du¿o warzyw i owoców ( ale nie same winogrona i banany bo zawieraj± bardzo du¿o cukru), chude miêso, nabia³, zmiana pieczywa z pszennego (bia³eg0) na ¿ywnie pe³noziarniste razowe, w³±czenie kasz, makaronów pe³noziarnistych oraz ziemniaków.
odstawienie s³odzonych napojów gazowanych i dos³adzanych soków owocowych, alkoholu ( piwo, wódka, kolorowe drinki) oraz fast foodów (je¶li jesz oczywi¶cie).
a i oczywi¶cie posi³ki powinny byæ jedzone regularnie, w mniejszych porcjach, najlepiej 5 razy dziennie

ju¿ nied³ugo mgr dietetyki

WYSZUKIWARKA NIE BOLI

mów mi .
diamondy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-28, 12:56   #18
aaanitka86
BAN sta³y

dok³adnie jak kole¿anka wy¿ej pisze.
i tak:
¶niadanko: owsianka z chudym mlekiem czyli:p³atki owsiane pó³ szklanki, siemiê lniane 2 ³y¿eczki, pestki dyni s³onecznika, kilka migda³ów, ¿urawinka zalaæ gor±cym chudym mlekiem poczekaæ a¿ napêcznieje ALBO 2 kromki ciemnego chlebka posmarowane cieniutko majonezem(zwyk³ym nie light bo ma za du¿o cukru) na to sa³ata, chuda wêdlina, pomidor i papryka ALBO 2 kromki pe³noziarnistego pieczywka, 2 jajka na miêkko

Obiad: miêsko z indyka, kurczaka, schabu, cielêcina, wo³owina czy królik, ryba(po³owa z tego co jad³a¶ do tej pory) ugotowana lub upieczona. DU¯OOO surówki albo gotowane lub zapieczone warzywa typu broku³ ,kalafior. ziemniak jeden ¶redni do tegoi. Inne:Mo¿esz zrobiæ zupkê warzywna na chudym miêsku, albo zupê rybn±.
Kolacja bia³kowa: serek wiejski light, tuñczyk w sosie w³asnym, omlet z jajka.Kolacja powinna byæ zjedzona na 2 godziny przed snem.

Przegryzki(po ¶niadaniu i obiedzie): pieczywo wasa, owoce(oprócz banana, czere¶ni i winogron), warzywka, jogurty nie s³odzone, suszone owoce(oszczêdnie), kisiel lub budyñ s³odzony np. stewi± czy ksylitolem i nie taki z paczki tylko robiony przez Ciebie(zapewniam, nie robi sie d³u¿ej). Tak jedz±c na pewno schudniesz trwale i nauczysz sie zdowych nawyków ¿ywieniowych.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

To co napisa³am w kolacji to oczywi¶cie nie wszystko razem tylko sobie wybierz.
Zabronione to s³odycze, napoje s³odzone typu cola sprite itd., s³odzone soki, wszystko co ma syrop glukozowo- fruktozowy i glutaminian(patrz na to przy sokach i jogurtach), mas³o i margaryna, alkohol(jedynie mo¿na sobie pozwoliæ na ma³± lampkê wina czerwonego, wytrawnego raz w tygodniu), t³uste miêso, wêdliny, kie³basy, fastfoody. Jak masz ochotê na s³odkie zjedz s³odk± gruszê, pomarañczê czy ananasa albo kilka suszonych moreli i my¶lê, ¿e ochota przejdzie. Mo¿esz te¿ pozwoliæ sobie na desery z dukana b±d¼ south beach.
Stary 2013-05-28, 13:17   #19
paulaa6

Wiadomo¶ci: 6 208

Dok³adnie identyczn± sytuacjê mia³ brat Mojego T¯-ta. Mia³ operacjê kolana i lekarz tylko oznajmi³, ¿e ma schudn±æ. Ani s³owa jak ani s³owa nawet ile. Po prostu ma Pan schudn±æ i tyle. Bo¿e przera¿aj± mnie Ci lekarze. Nie wspomnê, ¿e Brat T¯-ta nie schud³ ani kg bo jak to Facet nawet nie chcia³ (bo lubi dobrze zje¶æ) to po pierwsze, a po drugie nie wiedzia³ co bêdzie najlepsze dla Niego.

💕
paulaa6 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-05-28, 13:54   #20
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaa...czyli w ten sposób.
No to nie, nie chudnij w miesi±c. Skoro nie ma takiej konieczno¶ci, roz³ó¿ swoje chudniêcie w czasie, bêdzie lepiej, zdrowiej, skuteczniej (!).

To pozostaje Ci zdrowo siê od¿ywiaæ.
Jak jest z æwiczeniami? Pyta³a¶, czy i jakie mo¿esz wykonywaæ?
Stary 2013-06-03, 09:50   #21
fatass
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 842

A ja siê zastanawiam nad czym¶ innym. Je¿eli masz odci±¿aæ nogi, to oczywistym dla mnie jest, ¿e po operacji wiêkszo¶æ sportów, æwiczeñ i innych aktywno¶ci odpada. Wiêc je¿eli przed operacj± gwa³townie schudniesz, to po operacji, kiedy nie bêdziesz mog³a siê ruszaæ i Twoja aktywno¶æ drastycznie zmaleje to prawdopodobnie nabawisz siê jo-jo i przytyjesz = obci±¿ysz stopy. Przysz³o mi do g³owy co¶ co moja s±siadka mia³a, nie wiem jaka to by³a choroba, nie wnika³am, ale w³a¶nie ¿eby obci±¿yæ nogi (stawy skokowe konkretniej) po prostu przez jaki¶ czas wspomaga³a siê kulami. W ten sposób naprawdê spor± wagê mo¿na "zdj±æ" z nóg, zdecydowanie wiêcej ni¿ te 9kg, a jednocze¶nie nie zrujnujesz sobie metabolizmu teraz .... .
Co my¶licie?
Stary 2013-06-03, 16:00   #22
hic_et_nunc
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 102

Zapytaj koniecznie swojego lekarza jakie sporty/æwiczenia mog³aby¶ uprawiaæ. Skoro chodzi o odci±¿enie nóg to przychodzi mi do g³owy basen - p³ywanie albo aqua aerobic. Szczególnie to ostatnie jest bardzo przyjemne i dozwolone zwykle dla osób z duuu¿± nadwag±, problemami ze stawami, itp...
hic_et_nunc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.