Przesta³am mieæ orgazm podczas stosunku, T¯ rozk³ada rêce - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2017-11-04, 21:25   #1
nyah87
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Przesta³am mieæ orgazm podczas stosunku, T¯ rozk³ada rêce

Witam drogie Wiza¿anki, postaram siê szybko stre¶ciæ swój problem ale nie bêdzie to takie ³atwe.
Mam dopiero 21 lat, seks uprawiam od lat 3 i do tej pory nie mia³am wiêkszych problemów z orgazmem. Na pocz±tku ciê¿ko mi by³o go osi±gn±æ, ale metod± prób i b³êdów udawa³o mi siê go mieæ niemal przy ka¿dym stosunku. Pozna³am odpowiednie pozycje, wiedzia³am co mnie zadowala, ale gdy przez jaki¶ czas nie udawa³o mi siê szczytowaæ to nie popada³am w panikê, nauczy³am siê ¿e nie jest to dla mnie priorytetem w ³ó¿ku, nie by³o to dla mnie rzecz± najwa¿niejsz± i takie ¿ycie seksualne w pe³ni mnie zadowala³o.
Np. po alkoholu, i nie mam tutaj na my¶li konkretnego upojenia, ale np. dwóch lampkach wina ju¿ mia³am jak±¶ blokadê i choæby¶my stawali na rzêsach to i tak bym nie dosz³a. No ale wszystko by³o w porz±dku do czasu, czyli mniej wiêcej pó³ roku temu, od kiedy przestawa³am mieæ orgazmy i czujê siê w³a¶nie zawsze tak, jak "po alkoholu".
Nie dochodzê wcale, w ogóle. Chocia¿ bywam stron± dominuj±c±, kochamy siê w sposób by to mi by³o dobrze i tak dalej i tak dalej... to i tak nie potrafiê szczytowaæ.
Chcia³abym tutaj zaznaczyæ ¿e na pierwszy rzut oka nie maj± wp³ywu na to czynniki zewnêtrzne - nie zaczê³am nagle za¿ywaæ hormonów (choæ za¿ywam tabletki, ale ju¿ od 2 lat), nie mia³am nadmiaru stresu, nerwów, T¯ siê nie zmieni³, nasze relacje nie pogorszy³y i tym podobne. Wydaje mi siê tak¿e ¿e nie zaczê³am nagle zbyt mocno siê staraæ lub przyk³adaæ do tego za du¿o uwagi, przynajmniej do teraz. Bo jak ju¿ wspomnia³am minê³o ok pó³ roku i po takim czasie rzeczywi¶cie mnie to dra¿ni i byæ mo¿e na tym etapie nie¶wiadomie nastawiam siê ju¿ negatywnie, ciê¿ko okre¶liæ poniewa¿ zazwyczaj o tym nie my¶lê podczas stosunku. Ale na 100% nie by³o tak podczas pierwszych 2-3 miesiêcy, dodam ¿e kochamy siê mniej wiêcej raz w tygodniu, raz na dwa tygodnie.
To jest jednak dopiero po³owa mojego problemu, bo druga to nastawienie T¯. Pocz±wszy od tego, ¿e nigdy nie przejawia³ wiêkszego zainteresowania moimi orgazmami, nigdy o nie nie pyta³. Byæ mo¿e przez to ¿e jeste¶my swoimi pierwszymi partnerami ³ó¿kowymi i mia³ o tym niewielkie pojêcie. Wydaje mi siê ¿e jestem bardziej swobodna od niego w rozmowach o seksie.
Niektórzy w ³ó¿ku maj± jasno okre¶lon± sytuacjê, ¿e najpierw to ona szczytuje, a nastêpnie on, b±d¼ po seksie i tak zadowala siê kobietê je¶li wcze¶niej nie dosz³a itd. U nas nigdy tak nie by³o. T¯ nie pyta³ czy mia³am orgazm, czêsto równie¿ mówi³, ¿e go nie czuje/nie widzi (rzadko dajemy ponie¶æ siê emocjom, bo zazwyczaj kochamy siê w nocy, gdy nie jeste¶my sami w mieszkaniu, staram siê byæ cicho rzeczywi¶cie) no i podsumowuj±c, je¶li nie szczytowa³am to po prostu trudno. Wiadomo ¿e mog³am powiedzieæ o tym T¯ i jeszcze by co¶ pokombinowa³, ja go ani troszkê nie demonizujê, to dobry facet i oczywi¶cie ¿e by o to zadba³, ale mi tak¿e nie zale¿a³o. Jeden raz nie by³ dla mnie czym¶ z³ym.
No ale na chwilê obecn± po takim czasie ju¿ nie jest "trudno", wydaje mi siê ¿e powinien zacz±æ chcieæ siê staraæ. O problemie powiedzia³am mu ju¿ jaki¶ czas temu i w sumie nie odbyli¶my wiêkszej rozmowy. Teraz zagada³am ponownie, tym razem licz±c na jak±¶ powa¿niejsz± rozmowê, ale szczerze mówi±c to nic nie us³ysza³am. Gdy zapyta³am czy chocia¿ ma co¶ do powiedzenia, bo przecie¿ problem dotyczy naszej dwójki, nie tylko mnie, to us³ysza³am ¿e on stara siê jak zawsze i nic nie mo¿e z tym zrobiæ.
T¯ ma racje - nie zmieni³ nagle swojego nastawienia w ³ó¿ku, wszystko jest tak samo. Byæ mo¿e niewiele mo¿e wskóraæ, ale nie mogê przeboleæ takiej odpowiedzi, naprawdê. Gdyby to on by³ w takiej sytuacji to mimo wszystko zaczê³abym byæ bardziej staranna, wiêcej pytaæ, dbaæ o niego. Zasugerowa³am mu ¿e byæ mo¿e da co¶ polepszenie gry wstêpnej. Przestali¶my ju¿ uprawiaæ dawno temu seks oralny, tzn on przesta³, w dodatku partner bardzo rzadko pie¶ci moje cia³o, tzn. ca³uje szyjê, biust, brzuch. Potrzebujê tego i czêsto mu o tym mówi³am mniej wiêcej w przedziale tych 6 miesiêcy, ale zrobi³ to dla mnie mo¿e dwa razy. T³umaczy³ siê tym ¿e nie zawsze przed stosunkiem ma siê na to ochotê, ¿e trzeba byæ w "nastroju" co¶ takiego. Powiedzia³am mu to dzi¶ ponownie i czekam do kolejnej "okazji", mam nadziejê ¿e wzi±³ to do siebie, przecie¿ skoro co¶ mo¿e polepszyæ nasze relacje w ³ó¿ku to powinien to dla mnie zrobiæ. Ja ju¿ sama mnie wiem co mam o tej sytuacji my¶leæ, czy mam prawo mieæ do niego ¿al i w jaki sposób mog³abym go pokierowaæ dalej. Z regu³y uk³ada nam siê dobrze ale nie potrafiê czasem zrozumieæ czy on jest po prostu egoist± w ³ó¿ku, dlaczego tak rzadko ze mn± rozmawia o seksie, czemu nie staje na rzêsach by w 100% mnie zadowoliæ - ja przecie¿ w³a¶nie tak bym siê zachowa³a.
Przy okazji niesamowicie czêsto zaczê³am miewaæ orgazmy nocne. Podczas snu, nawet kilka razy w msc, w weekendy gdy d³ugo ¶piê, rano mam bardzo realne sny. Nie wiem czy byæ mo¿e jedno nie jest zwi±zane z drugim? Pytanie tylko, które z którym?
nyah87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-06, 12:06   #2
Wiraccocha
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 134
GG do Wiraccocha
Dot.: Przesta³am mieæ orgazm podczas stosunku, T¯ rozk³ada rêce

mo¿e trochê nie na temat, ale moim zdaniem nie potrzebnie bierzesz tabletki, napisa³a¶, ze kochacie siê raz w tygodniu, albo raz na dwa tygodnie....to siê w ogóle nie kalkuluje. Mo¿e to w³a¶nie stanowi problem - zbyt rzadko dochodzi do zbli¿eñ?
Wiraccocha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-06, 16:16   #3
nyah87
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Witam i zgadzam siê z tob±, na chwilê obecn± jest to rzeczywi¶cie bezsensowne. Ale tabletki zaczê³am braæ przy du¿o czêstszym wspó³¿yciu, a aktualnie kochamy siê tak rzadko g³ównie przez tryb ¿ycia - ma³o siê widujemy, ma³o ¶pimy ze sob±. Niemniej jednak wkrótce siê to mo¿e zmieniæ i dlatego te¿ chyba nie chcê rezygnowaæ z tabletek, poniewa¿ w du¿ej mierze jest to dla mnie tak¿e "lek" reguluj±cy cykle i zmniejszaj±cy bóle miesi±czkowe
ale w kwestii orgazmów to mo¿e byæ to te¿ racja..
nyah87 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-06, 16:19   #4
Pa_pa_ja
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 85

Brzmi jak totalny egoista...

My¶lê, ¿e czekanie nie ma sensu. Nazbiera siê jedynie du¿o ¿alu a to mo¿e rozwaliæ nawet najlepszy zwi±zek.

Poczekaj jeszcze trochê i mo¿e sama zainicjuj rozmowê.

Chocia¿ postawa okropna...
Wszyscy tego chc±. Czysta karta, nowy pocz±tek. Jakby tak mia³o byæ ³atwiej. Spytaj o to go¶cia, który wtacza g³az pod górê. Nie ma nic ³atwego w zaczynaniu od nowa... Absolutnie nic.

co mnie nie zabije to mnie boli
Pa_pa_ja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-11-06, 23:31   #5
Simple_man
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Witaj. No tez nie podoba mi siê postawa na zasadzie ja przecie¿ robiê to co robi³em wiêc widocznie z Tob± co¶ nie tak skoro teraz nie dochodzisz. Nie jestem jakim¶ specjalist± ale z tego co wiem to orgazm kobiety g³ównie jest uzale¿niony od jej g³owy. Musi czuæ siê komfortowo i odpowiednio "nakrêcona" aby móc pu¶ciæ wodze podniecenia. Mówisz ¿e Twój T¯ skar¿y siê na brak nastroju. Mo¿e dobrze by by³o stworzyæ jaki¶ nastrój, jako¶ urozmaiciæ wspó³¿ycie aby znów zap³on±³ ogieñ i sam chcia³ wyca³owaæ ka¿dy cm Twego cia³a. Mo¿e podczas kolacji zaczniesz mu szeptaæ jakie¶ dwuznaczne propozycje, dyskretnie poka¿esz ¿e nie masz bielizny na sobie, mo¿e zaproponujesz zlizywanie czekolady czy szampana z twego cia³a to go zachêci do pieszczot i d³u¿szej gry wstêpnej a nie przej¶cia od razu do "konkretów". Faceci nowe zabawki i nowe zabawy. A my¶lê ¿e ja dobrze to rozegrasz to dojdziesz zanim przyst±picie do g³ównego pkt programu. Jednocze¶nie nie rozumiem jak On mo¿e nie zauwa¿aæ kiedy osi±gasz orgazm. Nawet jakby¶ by³a cicho jak myszka Twe cia³o wysy³a tak wiele znaków, ¿e nie sposób tego przegapiæ.
Simple_man jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Seks

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-11-07 00:31:32

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.