![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Przyszłe Mamusie xl :)
Cześć dziewczyny!
Zakładam nowy wątek i poszerzam poczekalnie ![]() ![]() Chodzi mi o wymianę doświadczeń, poglądów, o rozmowę na temat codzienności, jedzonka i w ogóle... żeby czuć się tak "swojsko" między swoimi ![]() Sama teoretycznie pod koniec listopada (27.11 mam wyznaczony termin porodu) mam zostać mamuśką i jak najwięcej chciałabym się dowiedzieć ![]() ![]() Liczę na Wasze i swoje zaangażowanie! Zapraszam wszystkie seksowne Mamusie XLki!!! ![]()
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przyszłe Mamusie xl :)
Nieśmiało się witam
![]() U mnie dopiero początek ciąży, a na wadze 85kg... Obawiam się, że mogę dobić do setki pod koniec ciąży. Prowadzę mało aktywny tryb życia, mam siedzącą pracę i lubię jeść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Orlica witaj!
![]() Jak miło, że napisałaś ![]() ![]() Ja zaczęłam z wagą 70-72 kg przy wzroście 159 cm i na razie się trzymam, a w sumie już prawie 4. miesiąc... Mam 24 lata już prawie i kończę studia mgr ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
25 lat, 169cm.
Strasznie utyłam po odstawieniu pigułek, w niecały rok poszło 10 kg do przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;60677396]25 lat, 169cm.
Strasznie utyłam po odstawieniu pigułek, w niecały rok poszło 10 kg do przodu ![]() A który to już tydzień? ![]() Może razem coś wysępimy informacji od swoich lekarzy ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Przełom 6/7tc
![]() Mam wizytę w środę, będę wypytywać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak nie spacery to basen
![]() Wprawdzie juz jestem mama ale tez naleze do tych xl i dam Wam troche nadziei bo przed ciaza waga wskazywala az 105, a 2tyg po porodzie 90 ![]() ![]() ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aż normalnie uwierzyłam, że mogę być ciężaróweczką a nie tirem hehe ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki!
![]() Co u Was? ![]() ![]() Ja dzisiaj mam jakiś "słodki dzień" ![]() ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ja nie mam w sumie zwiększonego apetytu, ale zaczynają mi się zachcianki, od kilku dni np. mogłabym wcinać kaszę jęczmienną bez żadnych dodatków
![]() Niestety mam też mniej zdrowe zachcianki, pizza jest w drodze do nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;60756186]Ja nie mam w sumie zwiększonego apetytu, ale zaczynają mi się zachcianki, od kilku dni np. mogłabym wcinać kaszę jęczmienną bez żadnych dodatków
![]() Niestety mam też mniej zdrowe zachcianki, pizza jest w drodze do nas ![]() Pizza ![]() Ja wczoraj wieczorem też zjadłam 2 kawałki i loda jeszcze ![]() ![]() ![]() Jutro idę do lekarza i nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego maluszka ![]()
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny !
![]() Nie przejmujcie się kilogramami które wam przybędą w ciąży, zdrowie maluszków najważniejsze ![]() Ja jestem dość wysoka bo mam prawie 180 cm wzrostu i 102 kg wagi w 35 tygodniu ciąży a zaczynałam z wagą 94 kg to myślałam że przytyję jakieś 30 kg, ale jem bardzo dużo ( najwięcej lodów ) to nie wiem gdzie te wszystkie kalorie idą ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Ja minimum raz w tygodniu muszę zjeść kebaba bo mam taką ochotę, ale wiem że to nie zdrowe ![]() Który tc u Ciebie?
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miło, że napisałaś ![]() U mnie 13. tc, ale Ty już niedługo maluszka przytulisz ![]() ![]() U mnie z jedzeniem jest różnie... raz mogę w ogóle nie jeść, a innym razem jadłabym non stop i to wszystko co złapię pod rękę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
13 tc to już pewnie conieco zobaczysz na usg ![]() Chłopiec ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję syna!
![]() ![]() Chciałabym w sumie poznać płeć dziecka ![]() ![]() W którym tygodniu Ty się dowiedziałaś? ![]()
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak narazie jeszcze narzeczony, cieszy się i to bardzo, jak to facet ![]() Dowiedziałam się w 16 tygodniu ale to na usg 3D ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co to za usg? Jakoś specjalnie o niego prosiłaś? ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ja chodzę prywatnie do lekarza i zawsze lekarz pokazuje nam dzieciątko w 3D i 4D, różni się tym od zwykłego usg że jest w 3 wymiarze i można zobaczyć buźkę dzidziusia.
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ... ale takiego 3 i 4 D to ja zazdroszczę ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Hej hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;60795416]Hej hej
![]() Albo mam takie szczęście albo trafiłam na normalnego lekarza, ale ten jest konkretny i naprawdę w porządku ![]()
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;60668146]Jestem wściekła... Właśnie wróciłam od lekarza i już wiem, że raczej więcej do niego nie pójdę. Tydzień temu kazał mi przyjść dzisiaj, żeby zrobić USG, a w poniedziałek miałam iść na pobranie krwi, żeby dziś już były wyniki. Dziś na dzień dobry dostałam opierdziel od położnej, że wyniki sama muszę sobie odebrać i z nimi przyjść, potem okazało się, że nie ma sprzętu do USG... Bo lekarz miał pożyczone i musiał oddać - WTF? Poszłam szybko po te wyniki krwi i cała wizyta u lekarza polegała na tym, że zerknął na wyniki i powiedział, że wszystko jest OK, co sama byłam w stanie odczytać z tej kartki... Kazał mi się zarejestrować na połowę czerwca w innym gabinecie, gdzie wiem, że USG jest stare i bardzo zawodne i "może pani przyjść za tydzień, może będzie już i tu sprzęt". Poza tym i lekarz i położna traktowali mnie tak, jakby 6tc to jeszcze nie była ciąża. Zapytałam wcześniej, gdy nie wiedziałam, że nie ma USG, czy mąż będzie mógł wejść, lekarz mnie wyśmiał, że i tak kropka na razie będzie, więc nie ma co oglądać. Wyszłam z gabinetu i się po prostu rozryczałam. Będę się rejestrować gdzieś prywatnie i niech mi dobrze ktoś inny ciążę prowadzi, nie będę na to żałować kasy... Nawet karty ciąży mi nie założyli, bo nie mają dziś czasu...[/QUOTE]Dodam, że na całą wizytę straciłam 4 godziny... Wcześniej chodziłam do trzech innych lekarzy na NFZ, ale jeden już nie przyjmuje na fundusz, drugi zmarł, a trzeci na fundusz nie prowadzi ciąży, a prywatnie jest zbyt drogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;60797956]Dodam, że na całą wizytę straciłam 4 godziny... Wcześniej chodziłam do trzech innych lekarzy na NFZ, ale jeden już nie przyjmuje na fundusz, drugi zmarł, a trzeci na fundusz nie prowadzi ciąży, a prywatnie jest zbyt drogi
![]() To faktycznie jakiś kretyn, a nie lekarz ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle Mąż kupił mi truskawki, kaszę jeczmienną i całą zgrzewkę mojej ulubionej białej herbaty z Biedronki, a na kolację zrobił mi zdrowego burgera z kurczakiem i warzywami - trafił mi się ideał ![]() Po 10 latach nadal potrafi mnie zaskoczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Orlica
Miałam podobne sytuacje z lekarzami na NFZ, z tym że ja przez ich nieuwagę i lekceważący stosunek do toksoplazmozy w ciąży straciłam pierwsze dzieciątko, dlatego chodzę do lekarza któremu ufam prywatnie. Wiadomo że przyszli rodzice cieszą się z takiej 6 czy 7 tygodniowej kropeczki ![]() Nie bierz sobie do serca tego co mówią inni ![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Można się dołączyć?
Moja waga wskazuje ponad 90 kg. Przez miesiąc schudłam 1,3 kg, aż się sama zdziwiłam. Jestem w 13 tygodniu ciąży, do lekarza chodzę prywatnie. Dziś widziałam jak maleństwo sobie w brzuchu podskakuje. Jedna z Was pisała, że straciła dziecko przez toksoplazmozę, w związku z tym mam pytanie, lekarz zalecił Wam badanie krwi w tym kierunku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;60806836]W ogóle Mąż kupił mi truskawki, kaszę jeczmienną i całą zgrzewkę mojej ulubionej białej herbaty z Biedronki, a na kolację zrobił mi zdrowego burgera z kurczakiem i warzywami - trafił mi się ideał
![]() Po 10 latach nadal potrafi mnie zaskoczyć ![]() Jak On o Ciebie dba... oby tak dalej ![]() "Uda☠ne małżeństwa nie są efek☠tem zna☠lezienia ideal☠nej oso☠by, lecz kocha☠nia niedos☠ko☠nałego człowieka, które☠go wyb☠rało się na współmałżon☠ka." ![]() Kocha Was to widać gołym okiem, chociaż wiadomo, czasami bywają zgrzyty ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() Teraz jest wszystko dobrze i czekamy na rozwiązanie ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() Jak miło, że jest nas coraz więcej i możemy się wymieniać doświadczeniami ![]() ![]() Wysoka jesteś? Ile masz lat? Napisz coś o sobie, proszę ![]() Dzisiaj byłam u lekarza, wszystko jest w porządku! Odebrałam wyniki badań: cytologię i czystość.
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Mam 170 cm wzrostu. Za to tyłek jak trzydrzwiowa szafa. Według usg 1.12 a na poprzedniej wizycie 8. 12. Zobaczymy kiedy sie urodzi. Mieszkam w wielkopolsce, to moje pierwsze dziecko, mam prawie 30 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja straciłam pierwsze dziecko przez toksoplazmoze, to teraz mam zalecone sprawdzanie w każdym trymestrze przeciwciała Igg i Igm.
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Tak się zastanawiam, czy to normalne, że w okolicy 7tc nie mam apetytu? Na pewno nie jem więcej niż zwykle, myślę, że nawet mniej. Nie jest to kwestia mdłości, bo ich nie mam, mam za to wzdęcia i zaparcia, choć staram się jeść sporo błonnika...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.