|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dziwna uroda!!!!!!!
Zakładałam już jeden wątek, ale nikt mi nie pomógł
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Dziwna uroda!!!!!!!
Nie jestem specem ,ale postaram sie Tobie pomoc.Jesli chcesz wyslij prosze jeszcze raz zdjecie,nie wiem czy zaraz Tobie odpowiem jednak postaram sie cosik zaproponowac,trzymaj sie cieplo,dziwne jest piekne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Oks
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A więc mam bardzo nietypowy typ urody, jestem teoretycznie Wiosną. Mam jasnobrązowe oczy z mocną, ciemną oprawą. Opalam się na złoty kolor, choć na plecach najpierw czerwienieję
![]() ![]() ![]() . Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? - opalam się dość ciężko, plecki mi czerwienieją, ale później jest taki złoty kolor opalenizny. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? - oczy jasnobrązowe, miodowe, bardzo ciemna, czarna oprawa oczu, naturalnie rozszerzone źrenice ![]() 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? - piegow brak 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? - Nie rumienię się. Mam cerę jasną, odcień ciepły i jasny. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? - Jasne włosy, średni blond, od słońca robi się balayage. Złoty odcień blondu ![]() 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? - chyba koral ![]() 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?" - Czuję się dobrze w ostrych kolorach, czarny, czerwony (moje ulubione), lubię niebieski. Na fotkach te oczy są JESZCZE JAŚNIEJSZE :p
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A mi się wydaje że właśnie masz jasną oprawę oczu :/ Więc może ja ślepa jestem bo bardzo ciemna oprawa wg mnie wygląda... CIEMNIEJ. A Ty masz raczej jasną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się, że to jest raczej jasna oprawa oczu. na pierwszy rzut oka wyglądasz mi na lato.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Oprawa to jest chyba to najbardziej zewnętrzne na tęczówce no nie? :P Jak pomyliłam pojęcia to sorki. Ale mam czarną źrenicę, bardzo jasną tęczówkę i to najbardziej na zewnątrz czarne. Ja to zawsze nazywałam oprawą
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Oprawa oczu to brwi, rzęsy;}
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
No to chyba pojęcia myliłam. Ale mi się wydaje, że ja jestem ciepłym typem urody...
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
AAAAAAAAAAAAAAAAAAA
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Też się przez chwilę próbowałam dopatrzeć tej ciemnej oprawy
![]() Faktycznie, typ nieco dziwny mi się wydaje. Bo o ile z Twojego opisu wynika tym ciepły, to jakoś z tych zdjeć może być i lato... ![]() Cieplej wygląda zdjęcie 1 i 3 , pozostałe raczej chłodno. Na wszystkich jest naturalny kolor włosów? Bo jakieś różne widzę ![]() Oceń na którym oświetlenie było najlepsze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Mnie sie wydaje ,ze z Ciebie wiosna jesien .Oko powinno byc podkreslone figlarnie i lekko kredka granatowa nieco ecru i jasno orzechowego akcentu.Pod zalamaniem brwi na rozswietlenie spojrzenia proponowalabym cos roswietlajacego ,nad dolnymi rzesami biala kredka aby rozswietlic oko.Mysle ,ze dobry efekt da uzycie pudru brazujacego na policzki w rozkwicie ,ale tylko musniecie.Z Twoim typem urody wiosenno budzacym sie na jesienno melancholijny uzycie zbyt wielu kosmetykow upiekszajacych moze zaszkodzic.Mysle,ze zdecydownie powinnas unikac czarnego w make-up ,gdyz bedzie wygladac to wulgarnie.Usta raczej jedynie podkreslone matowa bezbarwana szminka pielegnujaca ,bo i barwa jest ladna a blyszczyk na tak pieknych ustach da efekt przesady.I co teraz myslisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Naturalne włoski
![]() ![]() Błyszczyk na tak pięknych ustach hihi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
taki blyszczyk
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
a więc pasuje mi czy nie?
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
stawiałabym na wiosnę lub mieszany wiosna-jesien
![]() tak sobie myslę, czy te kolory wiosny nie bylyby za jaskrawe, no ale nie wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Takie oczko pięknie będzie wyglądało w turkusie i innych błekitno zielonkawych odcieniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ojejku DZIĘKUJĘ!!
![]() ![]() ![]() ![]() Rozumiem, że te paletki to koloru make-up'u, ciuchów i dodatków? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Tak, paletki tak ogólnie wyznaczają kolorystykę
![]() Jak sama to widzisz? Lepsze te jaskrawsze czy te bardziej przytłumione?? Które bardziej pasują? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Chyba te bardziej przytłumione
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
mnie sie wydaje,ze rasowy efekt w Twoim przypadku zaoferuje Tobie paletka wlasnie wiosna-jesien ,poprobuj sobie z barwami w sklepie z apaszkami wowczas dojdziesz do pewnych wnioskow ,wazne jest jednak w tym wszystkim naturalne oswietlenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
czyli najprawdopodobniej jestes typ mieszany wiosna-jesien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Taa.. moim zdaniem są śliczne
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Takie piękne oczki najlepiej będą się prezentowały w ciepłych odcieniach zieleni, fioletów i niebieskich. Świetny jest też turkus. Te kolory doskonale podkreślą kolor Twojej tęczówki. Wydobędą go, a nie przytłumią. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.