|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Przesądy
Hej! Mam do was pytanie, czy wierzycie w zabobony, różnego rodzaju przesądy itd?
Ja dzisiaj w nocy mimo, że byłam bardzo zmęczona, ciągle się budziłam, miałam niespokojny sen. Ostatnio wiele rzeczy dzieje się w moim życiu, jestem w związku w którym niekoniecznie jestem szczęśliwa. Na dodatek poznałam chłopaka o którym nie potrafię przestać myśleć. Oczywiście przed snem analizowałam wszystko, zastanawiałam się co dalej zrobić z tym swoim życiem.. Zasnęłam, ale co jakiś czas się budziłam. W pewnym momencie przebudziłam się znowu i usłyszałam głośny hałas, odraz pomyślałam, że mój kot coś znowu zrobił. Ale spojrzałam na łóżko i spał koło mnie. Postanowiłam sprawdzić co się stało. Okazało się , że dwa obrazy spadły równocześnie ze ściany. Wisiały koło siebie, więc żaden obraz nie mógł zrzucić drugiego. W dodatku kiedy wstałam, one leżały na dywanie tak równiutko położone, aż nienaturalnie to wyglądało. Przeraziłam się bo była 4.30. od razu pomyślałam, że stało się coś złego. Teraz ciągle o tym myślę. Nie wiem może przesadzam i sobie coś wkręcam, ale myślę jednak że był to jaki znak. Co o tym sądzicie? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przesądy
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2013-06-05 o 18:43 |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm może gwoździe się poluzowały,jeśli nic złego się nie wydarzyło do tej pory to raczej gwoździe tutaj zawiniły,może ktoś je wcześniej ruszał/poprawiał.
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Nie mam pojęcia może wina gwoździ. Ale te obrazki wiszą już bardzo długo, nigdy coś takiego nie miało miejsca. Nikt też ich nie poprawiał, wiszą one w moim pokoju. Sam fakt, że spadł obraz mnie nie dziwi, ale bardziej zastanawiało mnie to czemu spadły akurat dwa jednocześnie. Skoro nawet nie miały możliwości się zetknąć. ( bo czasem się zdarza, że jeden spada i zahacza o drugi) a tutaj nie mogło być takiej możliwości)
Pomyślałam właśnie o dziadku, który zmarł rok temu. Że może się martwi o mnie. Ale to w zasadzie ja tak sobie tłumaczę. Może chce po prostu w to wierzyć, że ciągle jest gdzieś blisko. |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie lunatykujesz czasem? Może sama je ściagnełaś przez sen? Ja tam nie wierzę w takie rzeczy. Wkręcasz się. Duże nagromadzenie emocji, stres, analizowanie-to dlatego słabo spałaś. A obrazy j.w. albo po prostu same spadły i tyle. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwa spadające obrazy znaczą, że 2 facetów na raz to za dużo i ze zanim będziesz marzyć o kolejnym, zakończ trwającą, uwierającą cię znajomość.
![]()
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem jak ciężkie były obrazy, ale może przeciąg?
Skoro długo wisiały to może gwoździe się zestarzały i przyrdzewiały? ![]() Najbardziej szalony pomysł na jaki wpadłam to może jakieś ruchy ziemi pod budynkiem spowodowały drgania fundamentów, które to były przyczyną rąbnięcia z impetem obrazów o podłogę ![]() Myślę, że to można jakoś racjonalnie wytłumaczyć, a ponieważ masz teraz pewnego rodzaju kryzys to próbujesz interpretować takie rzeczy. W każdym razie życzę najlepszych wyborów i dużo miłości ![]() Dobranoc! |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
nie wierzę w przesądy. Na pewno jest inne wytłumaczenie
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem to totalne średniowiecze i zacofanie, głupoty wyssane z palca i co tam jeszcze. ![]() Myślę, że to zwykły zbieg okoliczności, wymysł Twojej wyobraźni. I że nie ma się co niepotrzebnie spinać. ![]() Nie wiem, jak ja bym funkcjonowała, jakbym w każdym takim zbiegu okoliczności, dziwnym przypadku widziała coś podejrzanego/uznawała to za znak zza światów...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
są rzeczy, które się fizjonomom nie śniły...niby na wszystko jest rozsądne wytłumaczenie i być może budynek ''pracował'' co jest częstym zjawiskiem ale z drugiej strony skoro spadły i leżały równiutko na podłodze to zastanowiłabym się czy któryś z mieszkańców nie spłatał Ci figla?
A czy te obrazy są dla Ciebie ważne? Wierzycie w zmory?
|
|
|
|
|
#14 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jasne, jasne, wierzę w zmory, duchy, zjawy i upiory.
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Żarty raczej nie, bo to było w moim pokoju w którym również spałam ( śpię na antresoli
a nie sądze, żeby mojej babci chciałoby się robić takie żarty zresztą była godzina 4:30 i ona spała. Wiem napewno macie racje, nie będę sobie wkręcała chciałam poznać was stosunek do taki rzeczy
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie, trzeba wierzyć w to co się widzi a nie w jakieś zabobony
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.