|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Serwisy z płatnymi filmami
Zastanawiam się czy warto opłacać pakiet w jakimś serwisie z filmami online. Ktoś z Was opłaca taki pakiet? Jeśli tak to jaką stronę polecacie żeby była dość bogata baza filmów i żeby filmy były oczywiście tłumaczone? Zastanawiałam się nad którymś z tych: player, vod.pl lub cda.
A, i jeszcze jedno. Czy na wszystkich tego typu stronach trzeba płacić podając numer karty czy można normalnie przelewem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Komplikatorka
|
Dot.: Serwisy z płatnymi filmami
Mam netflixa, showmax i HBOgo -> w każdym jest co innego i z żadnego nie rezygnuję.
HBO doliczają do rachunku za nc+, w showmax za pomocą karty, a netflix opłaca przyjaciel więc nie wiem jak ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Showmaxa mam przez rok za darmo w Play.
Za Netfliksa ściągają mi bezpośrednio z karty. Za HBO Go płacę dodatkowo 5 zł w NC+. Kiedy skończy mi się darmowy rok w Showmaksie raczej z niego zrezygnuję. Niewiele mam tam dla siebie, zdecydowanie preferuję Netfliksa i HBO Go.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam już telewizji. Jakiś czas temu zrezygnowałam, bo wolałam odpalić Netfliksa albo YouTube'a
![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz obserwuję odwrotny trend - ludzie, którzy przez lata uważali za swoją "zaletę" to, że nie mają TV, teraz przyznają się, że wrócili do niej
![]() ![]() ![]() Co do Showmaxa - dzisiaj usunął z bazy 200 tytułów, szkoda. Nie wszystkie zdążyłam obejrzeć ![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Netflix też tak robi. Kiedy platformie kończy się licencja na dany tytuł, muszą go usunąć. Wydaje mi się, że ten problem najrzadziej pojawiał się będzie na HBO GO, bo oni jednak opierają się głównie na produkcjach własnych.
Wolisz książki i gry? ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Używam player, dobra strona jeżeli chodzi o kwestie techniczne. Możesz zobaczyć też ipla. Na cda spora częśc filmów jaka tam mają znajdziesz za darmo i legalnie w darmowych serwisach streamowych(chociażby youtube).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A jak jest z bezpieczeństwem takich płatności? Nigdy jeszcze nie podawałam danych karty w internecie, a czytałam, że wiele osób nie chce właśnie płacić w ten sposób, być może z uwagi na bezpieczeństwo.
Może znasz się na tym lepiej i mogłabyś się na ten temat wypowiedzieć? I czy na Netflixie jest bogata baza filmów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja mam Netflix i polecam
![]() ściągają chyba pierwszego albo ostatniego dnia miesiąca (w każdym razie płaci się za miesiąc z góry). Możesz sobie sprawdzić sama - pierwszy miesiąc jest za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kartą nie miałam nigdy żadnych problemów, ale też nie mam wielkich obaw, bo korzystam z karty wirtualnej ING, na której trzymam tylko tyle kasy, ile potrzebuję na tego typu usługi abonamentowe (a mam tego naprawdę sporo - 8 albo 9 ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.