Usg 3d Poznań - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 13:28   #1
Martinixxx
Zadomowienie

Usg 3d Poznań

Witam!
Pytanie kieruję do dziewczyn, które zdecydowały sie na badanie usg 3d w Poznaniu
- Gdzie zdecydowałyście sie na to badnie,
- Ocena lekarza wykonującego badanie,
- Jakość sprzętu, nagrania, zdjęć...
- Cena badania, płyt, zdjęć...
- Z jakim wyprzedzeniem nalezy sie zarejestrować,
- Ogólne wrażenia i wszystko co wam jeszcze przyjdzie do głowy

Zapewne jest więcej przyszłych mam, które mają w planach 3d. Chętnie poznamy opinie tych, które mają już to za sobą.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 17:55   #2
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Usg 3d Poznań

oooooooo Martinixxx witam to ja nawet niewiedziałam ze ty z poznania jesteś

też jestem ciekawa gdzie najlepiej zrobić takie zdjęcia-powiem ci że niedawno byłam u przesympatycznej lekarki w klinice na promienistej na biurku ma przyklejone właśnie takie zdjęcia maluszków, wyglądają one super na jednym tak fajnie dzieciątko się uśmiecha niestety niedowiedziałam się jakie są ceny bo tylko mnie poinformowała pani doktor że takie badanie trwa godzinę podczas którego są albo robione zdjęcia cała seria albo jest nagrywane to na płyte zdjęcia i bicie serduszka ale sama jestem ciekawa gdzie najlepiej zrobić takie zdjęcia choć z tewgo co słysze ceny dużo się nierożnią bo są w granicach 200-250zł
Stary 2010-06-21, 14:46   #3
dentina
Raczkowanie

Hej
Planuje własnie w najblizszym czasie 3d. Zdecydowalyscie juz moze gdzie idziecie? jakies opinie?Ja pojecia nie mam do kogo pojsc a wydatek250 zł spory wiec nie chce potem załowac

Znów mam serca dwa
dentina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 19:02   #4
Asiuulka89
Zakorzenienie

hej dziewczyny na ul. katowickiej (polanka) jest usg 3d ja tam bylam i wyszlAM Zadowolona dostalam plyte z filmem zdjecia i pelen opis badania. niestety nie pamietam jaki koszt bo to bylo rpok temu ale polecam maz mogl byc ze mna
co dorejestacj czekalam nie dluzej niz tydzoien cyhyba tylko pare dni
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 19:05   #5
katarzynka00
Zakorzenienie

hej dziewczynki
ja byłam rok temu na Wildzie(Poznań) w gabinecie Dr. D. Szpurka.Od usg 3D jest Dr.Rafał Moszyński-przyjmuje chyba 1 dzień w tygodniu.
Nie pamiętam w którym tygodniu je zrobiłam, ale za późno jak dziecko już duże, to nie ma sensu,bo za wiele nie widać.Długo też nie czekałam
Doktorek bardzo sympatyczny.USG trwało dość długo.Miałam nagrany filmik na płytce i kilka zdjęć-choć potem i tak sama porobiłam zdjęcia z filmu.Do tego wszystkie wymiary dzieciątka.
Czekaliśmy cierpliwie aż mała się obróci, żeby było ją widać.Przed wizytą zjadłam pół paczki cukierków, co by słodko miała, wywijała i nie spała.
Jakość super.Ja byłam bardzo zadowolona.A córka jak na 3D-mega podobna do męża
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-06-21 o 19:06
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 20:51   #6
MMONIKA9
Wtajemniczenie

No ja tyle tylko wiem ze takie zdjęcia najlepiej się robi między 20-24tyg ciąży bo wtedy najlepiej widać dzidzie po 24 już jest za duże na takie zdjęcia i cięzko jest poprostu zrobić je w całości ale też bardzo bym chciała mieć takie foteczki super pamiątka jednak troche mnie przeraża koszt takich fotek 250zł to jednak sporo ;( i czasami myślę że wolałabym wydać te pieniądze na coś innego bardziej potrzebnego np jakiś fajny leżaczek bujany czy coś takiego
Stary 2010-06-22, 12:16   #7
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
oooooooo Martinixxx witam to ja nawet niewiedziałam ze ty z poznania jesteś

też jestem ciekawa gdzie najlepiej zrobić takie zdjęcia-powiem ci że niedawno byłam u przesympatycznej lekarki w klinice na promienistej na biurku ma przyklejone właśnie takie zdjęcia maluszków, wyglądają one super na jednym tak fajnie dzieciątko się uśmiecha niestety niedowiedziałam się jakie są ceny bo tylko mnie poinformowała pani doktor że takie badanie trwa godzinę podczas którego są albo robione zdjęcia cała seria albo jest nagrywane to na płyte zdjęcia i bicie serduszka ale sama jestem ciekawa gdzie najlepiej zrobić takie zdjęcia choć z tewgo co słysze ceny dużo się nierożnią bo są w granicach 200-250zł
Ano z Poznania Cały czas sie zastanawiam gdzie by sie tu wybrać. Znajoma Była w Luxmedzie, widziałam nagranie dvd i powiem, że jakoś mnie nie przekonało. Ja tam nic nie widziałam, było lekko zamazane. Poczekam jeszcze może dziewczyny coś dopiszą i wtedy sie zdecyduję.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 14:34   #8
MMONIKA9
Wtajemniczenie

ja tylko mogę powiedziec tyle że jak byłam na badaniu w klinice promienistej (mieści się na promienistej to pani oktor miała na biurku pełno zdjęc dzieciątek i naprawdę super wyraźne fajnie to wyglądało ze sama aż zapragnełam takich zdjęć tak fajnie wyraźnie było widać ich buziuchny jak się np.uśmiechają lub krzywią takie wyraźne zdjęcia chciałabym mieć ja się tylko boję że pojade na takie zdjęcia tyle siana wydam i nic niebędzie widać bo maluch się będzie obracać plecami http://www.klinika-promienista.com.p...t_opinions.php

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Ano z Poznania Cały czas sie zastanawiam gdzie by sie tu wybrać. Znajoma Była w Luxmedzie, widziałam nagranie dvd i powiem, że jakoś mnie nie przekonało. Ja tam nic nie widziałam, było lekko zamazane. Poczekam jeszcze może dziewczyny coś dopiszą i wtedy sie zdecyduję.

A zastanawiałaś się już może nad porodem , gdzie chcesz rodzić?? Ja właśnie dużo nad tym myślę bo wszyscy mi odradzają polna fakt ma najlepszy sprzęt ale to jest masówka tam cała wielkopolska rodzi i dzieci są tam odbierane masowo podobno niezbyt miły personel mi ostatnio znajoma poleciła szpital na Raszei podobno każda sala porodowa ma wanny porodowe oglądałam nawet zdjęcia ładnei tam fajnei wyposażone sale porodowe podobno można rodzić jak się chce tzn tak by jak najmniej ciebie bolało tzn możesz na klęczka ,kucać przy barierkach albo w wodzie no i może być przy tobie partner bo niektore szpitale widze że mają napisane że jeżeli zgodę wyrazi inna rodząca to może być partner a ja niechce żeby czasami było tak że ja zaczne rodzić w tym samym momencie co inna kobieta i będe chciała zeby moj tż przy mnie był a ona nie wyrazi zgody chyba bym się wściekła chcę się tam jeszcze osobiście przejechać i dowiedzieć wszystkiego o zobaczyć na żywo te sale i dowiedziec się cen np za poród w wodzie bo to napewno kosztuje , no i niektóre znajome polecają mi Lutycką , więc mam dylemat teraz aha bo jeszcze jest na (dawne engla) niepamiętam jak się teraz ta ulica nazywa naprzeciwko areny jest szpital św.rodziny więc mam 3 szpitale do wyboru ale jak narazie najbardziej mi się spodobał raszei

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

tu dostałam odpowiedz z kliniki promienistej bo do nich napisałam z zapytaniem o cene zdjęć : Badanie 3D trwa ok. 1 godziny. Wykonywane jest w 24-28 tyg. ciąży. Cena
badania wynosi 250 zł i jest nagrywabe na plycie CD.
Wszelki inne informacje i zapisy (dwa tygodnie wcześniej) tel. 61 862 20 25

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja tylko mogę powiedziec tyle że jak byłam na badaniu w klinice promienistej (mieści się na promienistej to pani oktor miała na biurku pełno zdjęc dzieciątek i naprawdę super wyraźne fajnie to wyglądało ze sama aż zapragnełam takich zdjęć tak fajnie wyraźnie było widać ich buziuchny jak się np.uśmiechają lub krzywią takie wyraźne zdjęcia chciałabym mieć ja się tylko boję że pojade na takie zdjęcia tyle siana wydam i nic niebędzie widać bo maluch się będzie obracać plecami http://www.klinika-promienista.com.p...t_opinions.php

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

A zastanawiałaś się już może nad porodem , gdzie chcesz rodzić?? Ja właśnie dużo nad tym myślę bo wszyscy mi odradzają polna fakt ma najlepszy sprzęt ale to jest masówka tam cała wielkopolska rodzi i dzieci są tam odbierane masowo podobno niezbyt miły personel mi ostatnio znajoma poleciła szpital na Raszei podobno każda sala porodowa ma wanny porodowe oglądałam nawet zdjęcia ładnei tam fajnei wyposażone sale porodowe podobno można rodzić jak się chce tzn tak by jak najmniej ciebie bolało tzn możesz na klęczka ,kucać przy barierkach albo w wodzie no i może być przy tobie partner bo niektore szpitale widze że mają napisane że jeżeli zgodę wyrazi inna rodząca to może być partner a ja niechce żeby czasami było tak że ja zaczne rodzić w tym samym momencie co inna kobieta i będe chciała zeby moj tż przy mnie był a ona nie wyrazi zgody chyba bym się wściekła chcę się tam jeszcze osobiście przejechać i dowiedzieć wszystkiego o zobaczyć na żywo te sale i dowiedziec się cen np za poród w wodzie bo to napewno kosztuje , no i niektóre znajome polecają mi Lutycką , więc mam dylemat teraz aha bo jeszcze jest na (dawne engla) niepamiętam jak się teraz ta ulica nazywa naprzeciwko areny jest szpital św.rodziny więc mam 3 szpitale do wyboru ale jak narazie najbardziej mi się spodobał raszei

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

tu dostałam odpowiedz z kliniki promienistej bo do nich napisałam z zapytaniem o cene zdjęć : Badanie 3D trwa ok. 1 godziny. Wykonywane jest w 24-28 tyg. ciąży. Cena
badania wynosi 250 zł i jest nagrywabe na plycie CD.
Wszelki inne informacje i zapisy (dwa tygodnie wcześniej) tel. 61 862 20 25

hmmm też dziwne że 24-28 wszędzie słyszę z enajlepiej między 20-24 gdy dziecko jeszcze niejest zbyt duże że można wykonać wyraźne zdjęcia
Stary 2013-06-17, 10:09   #9
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ponawiam temat
Czy któraś z Was robiła ostatnio USG 3d/4d w Lux Medzie u dr.Urbaniaka?
Jestem ciekawa opinii,bo właśnie się tam zapisałam na 27.06.
Wie ktoś może jaki sprzęt i jaiej jakości jest ten filmik/zdjęcia?
Będe wdzięczna za odp

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości