|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
I-doser - próbował ktoś?
Zainspirowana zasłyszeniem nowego słówka zaczęłam przeszukiwać internet w poszukiwaniu jakichkolwiek informacji na temat i-doserów. Do dzis nie wiedzialam ze cos takiego istnieje
![]() Moze w skrócie ogromnym wyjasnie dla takich sierotek jak ja, ze jest to specjalnie "skomponowany" plik muzyczny, ktory w zaleznosci od przeznaczenia moze stymulowac nasz mozg w taki sposób abysmy doswiadczalni czegos np. podobnego do halucynacji po spozyciu jakiegos lekkiego srodka odurzajacegom lub przeciwnie-wprowadzic nas w mega pozytywny nastrój. Mozna pobrac program ze strony producenta <wtedy podobno te pliki mniej waza> i sluchac przez sluchawki po wyciszeniu i odprezeniu sie ![]() Przyznam, że zaciekawiło mnie to bardzo! Próbowala ktoraś z Was?
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: I-doser - próbował ktoś?
Z naszej szóstki po pierwszym dosie dwie osoby nie poczuły nic. Trzecia miała wrażenie, że ktoś chce jej głowę przeciąć metalową linką, czwarta czuła, że sypie się na nią piasek. Po drugim i trzecim dosie wszyscy byliśmy wykończeni. Do tego ból brzucha i mdłości. A student reżyserii dźwięku czuł po eksperymencie niesmak. – Co za prymitywna rzecz. Biały szum wygenerowany komputerowo i dwie proste fale o różnych częstotliwościach, żeby do jednego ucha trafiała fala o innej liczbie drgań niż do drugiego – nie krył rozczarowania brakiem finezji w kompozycji dźwięków. – Słuchanie tego jest tak głupie jak patrzenie w słońce. Ten sam rodzaj sprawdzania granic wytrzymałości.
http://polska.newsweek.pl/e-narkotyk...92121,1,1.html Po przeczytaniu tego włączyłam cztery różne, przez chwilę, na głośnikach. Nigdy w życiu nie chciałabym słyszeć tego przez słuchawki. Zwierzęta dziwnie reagowały i były zaniepokojone. Ja bym nie próbowała. Newah. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Z ciekawości poszukałem i gdzieś znalazłem jakiś krótki fragment. Pierwsze wrażenie było odwrotne bo się przestraszyłem tym dziwnym dźwiękiem, i od razu zaczął mnie irytować więc jakoś w takie bzdury nie chce mi się wierzyć.
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Też uważam, że to bzdury. Zwielokrotnione fale dźwiękowe, plus odpowiednie natężenie dźwieku plus bardzo długie sluchanie takich w zasadzie szumów jest szkodliwe dla organizmu, stąd nie dziwię się - że ktoś wyżej napisał o mdłościach. To może być taka "faza" jak np brak snu przez ponad dobę non stop czy jeszcze dłużej. Na co komu takie "fazy" żeby się męczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
wow
![]() Nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony ciekawa jestem no bo "jak to muzyka sprawia ze czujesz piasek na sobie" ale z drugiej strony linka na szyi to nie jest najmilsze uczucie
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Sluchalam tego na elo melo superdrogich sluchawkach i stracilam godzine zycia. U mnie nic ciekawego. Probowalam kilku zaczynajacnod dloni boga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Próbowałam kiedyś, zero reakcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Próbowałam kiedyś z ciekawości, szkoda czasu, za dużo roboty z tym, a nic się nie działo.
Ale fani tego na pewno napisaliby Ci, że musisz mieć dobre słuchawki+ wyciszyć się+skupić się mocno+słuchać na leżąco+w ciemnym pomieszczeniu+nie rozpraszać, pewnie wtedy poczujesz jakieś muśnięcie ![]() Ludzie sami sobie wkręcają jaki powinien być efekt i potem czują to, co chcą czuć. Nawet w instrukcji były opisy, że trzeba przeczytać jak dany doser działa i skupić się na tym efekcie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś próbowałam, z tym, że do końca żadnego z tych długich nie dotrwałam (chyba, że słuchanie przez sen też się liczy
![]() ![]() ![]() Aaa, zapomniałam, z długich jednak przesłuchałam Demerol w całości - też nie działał ![]() Edytowane przez bubu100 Czas edycji: 2014-04-20 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
hehe
![]()
![]() |
#11 | |
sissy that walk
|
Też próbowałam. Przy niektórych zero reakcji, ale przy innych jakieś delikatne były - zależało od dnia, okoliczności i programu. Korci mnie żeby jeszcze raz spróbować, ale tym razem tak jak Bóg przykazał
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
przyznam ze wczoraj sciagnelam jakies dosera, ale na wszellki wypadek zeby nie byc zaskoczona:P puscilam go na sciszonych glosnikach-ot zeby zobaczyc wh co to za rodzaj dzwieku itp. Troche zaskoczyly mie jakies szumy i niby-zaklocenia:P
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami, strata czasu. Lepiej już posłuchać muzyki relaksacyjnej, przynajmniej jest przyjemna dla ucha
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.