|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
palette mousse colour czyli totalna masakra..
Witam znajoma namówiła mnie bym razem z nią zafarbowała włosy farbą tej oto firmy, kolor czarny z niebieskimi refleksami. Kolor wyszedł piękny itd. Jednak czar prysł kiedy przy każdym myciu woda jest czarna, dosłownie (nie nie myję głowy w zbyt ciepłej wodzie, myję w letniej płuczę w jeszcze chłodniejszej). Brudzi ręcznik :/ teraz zaczęły mi się robić odrosty, ok wiadomo włosy rosną (naturalny kolor ciemny blond) ale z przodu na boku-mniej więcej środek włosa ta farba się zaczyna wypłukiwać i wygląda to koszmarnie..
Dylemat jest taki że nie chcę już ciemnego koloru wolę swój naturalny, kiedyś farbowałam na czerwony więc włosy zdążyły mi się podniszczyć. Pytanie do was jak sprytnie wybrnąć z tego koloru aby nie być w "ciapki" z różnych farb? Prośba o niezbyt kosztowną metodę bo dekoloryzacja u fryzjera chyba dosyć sporo kosztuje.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: palette mousse colour czyli totalna masakra..
Poczytaj wątki o dekoloryzacji, te specyfiki Ci się pozbędą farby od razu
![]() ![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
to nie farba jest masakryczna tylko Twoja nieswiadomosc. po pierwsze taka farba czarń/ granatowa czern zawsze sie wyplukuje przez jakis czas. widocznie za slabo umylas wlosy. po drugie przy ciemnym blondzie zawsze bede odrosty, powinnas sie z tym liczyc. szczegolnie w tak duzej roznicy kolorow. kazda farba sie wyplukuje, szczegolnie z jasniejszych wlosow
bedzie Ci tero ciezko zejsc do natury bez zadnego zniszczenia, dluga droga. bylo trze wczesniej o tym z kolezanka pomyslec ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
wypłukuj ile się da nawet w ciepłej wodzie, odzywiaj takze oczywiście,możesz też właśnie dekoloryzacje zrobić..
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Bardzo dziękuje za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
u mnie kiedyś pomogła płukanka siwa. miałam końcówki malowane, a że chciałam coś zmienić to zrobiłam płukankę a kolor z końcówek zniknął już na stałe
nie wiem czy to pomoże Tobie, bo chodzi o całe włosy, ale dzielę się doświadczeniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
szampon przeciwłupieżowy i czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.