|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
uczulenie/oparzenie po cynamonie
Witam,
Na wstępie zaznaczam, że przez własną głupotę nabawiłam się swędzącej wysypki na całych udach. Zachęcona zaletami cynamonu postanowiłam zrobić sobie maseczkę antycellulitową z cynamonu, imbiru oraz balsamu, którą następnie wysmarowałam uda obwinęłam folią.. Po którymś razie z kolei zauważyłam następnego dnia czerwone kropki, które przerodziły się w czerwone piekące płaty. I tu swoje pytanie kieruję do dziewczyn, które są/były po podobnych przejściach związanych z eksperymentowaniem z cynamonem. Bardzo cenne są dla mnie rady co wam pomogło i ile u was trwał ten koszmar i czy zostawił trwałe ślady na ciele ![]() Bardzo proszę o cenne wskazówki
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: uczulenie/oparzenie po cynamonie
Ja użyłam raz cynamonu na twarz i mnie bardzo piekło, skóra czerwona, ale bez wysypki. A moja siostra to nic... Jej skóra w ogóle nie zareagowała. Możliwe, że to albo uczulenie, albo po prostu masz zbyt wrażliwą skórę. Ja u siebie to drugie obstawiam, bo zajadam się cynamonem codzinnie i nic mi nie jest.
A co poradzić... Na pewno używać jakiegoś dobrego, łagodzącego balsamu, albo nawet olejku. Ja nie miałam później po tym śladu, zaczerwienienie samo mi zeszło po czasie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.