|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co zrobić z włosami?
Cześć dziewczyny
Może Wy mi coś podpowiecie. Już od dłuższego mam ochotę zrobić coś z włosami. Sama do końca nie wiem co.. Mam ochotę na jakąś zmianę. Ściąć? Pofarbować? Na blond?, czerń? Na zdjęciu które wstawiłam grzywkę mam na bok, ponieważ wchodziła mi już do oczu. Natomiast przeważnie ścinam ją na prosta/półokrągło, mam dość szerokie czoło ;/ Włoski są pocieniowane. Zdarza mi się podejmować zbyt pochopne decyzje (szczególnie co do włosów), których później żałuję.. Dlatego zwracam się do Was o pomoc Na kolorowym zdjęciu włosy wyszło troszkę ciemniejsze niż są w rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Co zrobić z włosami?
Czy Ty masz szkła kontaktowe czy takie duże tęczówki?
Co do włosów to ładnie Ci w takim kolorze, aaaale może taki bardziej rudo-brązowy? I grzywka na prosto.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz bardzo ladny kolor włosów. Jakoś nie widze cie w kolorze blond. Zgadzam sie z poprzedniczką co do rudości
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
A jeżeli chodzi o ścięcie? To co proponujecie? Czy nic..? Grzywę teraz mam taką jak na zdjęciu. Zawsze tak ścinam, później zaczesuję tylko na bok , gdy już mi wchodzi w oczy ;p
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym nic nie zmieniała, ale wiem o co ci chodzi. Sama wiecznie coś kombinuję, koleżanka mówi, że to dlatego że nic z włosami nie muszę robic (są naturalnie proste) i zaczynam wydziwiac
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnaś je zrównać, nie cieniować, bo widać, że nie są za gęste, lepiej ich nie przerzedzać. Co do koloru, jest ładny
Nie maluj na blond, bo masz ciemne oczy, a dodatkowo zniszczysz włosy rozjaśnianiem. P.s co do Twojej grzywki, o wiele korzystniej wygląda, kiedy jej nie zaczesujesz na bok
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Fryzurę chciałam też zmienić między innymi dlatego, żeby troszkę spoważnieć na buźce
mam 21 lat a wyglądam na 16
|
|
|
|
|
#9 |
|
Czekam na Ragnarok
|
A jakie to soczewki, jeśli mogę spytać?
Moim zdaniem na tym zdjęciu z prostą grzywką wyglądasz ślicznie. Nic bym nie zmieniała. Nie wyglądasz na 16 lat
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
taki kolor oczu wydobędzie rudy/miodowy blond. i jeśli potrzebujesz zmiany, to w tym Cię widzę.
a jaki masz naturalny kolor oczu?
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
też ciemny, ale jaśniejszy od soczewek - piwny
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
moim zdaniem zetnij trochę z długości i grzywka na prosto
![]() kolor zostaw bo jest cudowny
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Dobra Dziewczyny ;p chyba idę do fryzjera.. Z grzywką to i tak teraz nic nie zrobię, bo jest za krótka, więc zostaje. Ale chyba się zetnę na tego boba, ale dłuższego, takiego trochę za brodę (może do ramion) żeby wyszczuplić twarz, i będzie prosty, bez cieniowania. może ewentualnie pokuszę się na asymetrię czyli z tyłu krótszy a z przodu dłuższy. ale raczej taki zwykły, prosty
Mam nadzieję, że nie będę żałowała ;p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Może Wy mi coś podpowiecie. Już od dłuższego mam ochotę zrobić coś z włosami. Sama do końca nie wiem co.. Mam ochotę na jakąś zmianę. Ściąć? Pofarbować? Na blond?, czerń? Na zdjęciu które wstawiłam grzywkę mam na bok, ponieważ wchodziła mi już do oczu. Natomiast przeważnie ścinam ją na prosta/półokrągło, mam dość szerokie czoło ;/ Włoski są pocieniowane. Zdarza mi się podejmować zbyt pochopne decyzje (szczególnie co do włosów), których później żałuję.. Dlatego zwracam się do Was o pomoc 

Nie maluj na blond, bo masz ciemne oczy, a dodatkowo zniszczysz włosy rozjaśnianiem.