|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak usunac blizne wklesą nad konturem ust po makijazu permanentnym
hej,
jakiś czas temu zrobiłam sobie kontur ust z wypełnieniem, babka podniosła mi lekko kontur nad linie ust by je zrównać. Kuła mi usta 4 razy (w odstępach 3 tyg -1,5 miesiąca) bo rzekomo barwnik mi nie chwytał, ostatnim razem zrobiła przerwę 3 tygodnie, rany były za świeże, i znowu najpierw wybieliła to co spieprzyła a potem dała dobry barwnik. W efekcie, po wygojeniu mam cztery dziury nad górną wargą i na 0,5 cm mocniejszy barwnik. Nie wiem jak się tego pozbyć?! stosowałam No - Scar oraz chodzę na na złuszczanie w tym miejscu naskórka. Ale nie widzę większych efektów. Macie jakieś rady? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: jak usunac blizne wklesą nad konturem ust po makijazu permanentnym
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się ze snow_storm.
Zrób zdjęcia, pokaż babce i poproś o detale jej ubezpieczenia (każdy dobry zakład kosmetyczny powinien takie posiadać). Nie rób nic na własną rękę, bo możesz tylko pogorszyć! Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
problem polega na tym, że nie mam rachunku na to, a babka robiła mi to w domu. Robi to od kilku lat, robiła mi też kreski na powiekach i brwi, wyszło ok. Zepsuła usta
![]() Dlatego szukam czegoś co zlikwiduje mi te dziurki....:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Odp: jak usunac blizne wklesą nad konturem ust po makijazu permanentnym
To na Twoim miejscu skoro oszczędziłaś na kosmetyczce i masz efekty, jakie masz, skonsultowałabym się z profesjonalistą, a nie szukała rozwiązania na własną rękę.
Możesz pogorszyć sprawę robiąc coś z tym sama. Prawa do reklamacji raczej nie masz. Musiałabyś ciągać babkę po sądach. Rozumiem, że nie ma ubezpieczenia.. Pytałaś ją? Może da się po dobroci? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak jak pisała poprzedniczka - jak to była lewizna to masz dwa wyjścia: albo ciąganie po sądach albo odpuszczenie. Poszukaj fachowca - nie zwykłą kosmetyczkę - bo ta nie powinna pracować na skórze właściwej (a raczej jest to zabronione), ale chirurga kosmetycznego. Jak pisałam wyżej małe blizny można wypełnić wieloma substancjami. Ja miałam wypełniane 2 blizny na policzku (małe) kwasem ha - koszt w zeszłym roku 800 zł w Zielonej Górze, więc nie są to małe pieniądze. I weź pod uwagę to, że trzeba zabieg powtarzać w zależności od wypełniacza - raz na rok lub trochę rzadziej. PS. Osobę, która robi zabiegi trwałego makijażu w domu zgłosiłabym do odpowiednich służb. Idź do pierwszego, lepszego profesjonalnego salonu i zobacz jakie warunki muszą panować podczas zabiegu. I módl się żeby nie wyszło, że kobieta zaraziła Cię czymś paskudnym (wzw c, gronkowiec itp.) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dzięki dziewczyny,
ta kobitka robi makijaż już ponad 10 lat, igłę miałam otwieraną przy niej, pracowała w rękawiczkach. Więc o jakimś zakażeniu nie ma raczej mowy, ale robotę spartaczyła to bez dwóch zdań. Całe szczęście, że mam swoje ładne usta i ta blizna schodzi na drugi plan, ja jednak ją widzę i mnie to wkurza bardzo. Czy ścieranie naskórka coś da i smarowanie kremem z kwasem hialuronowym na to? Gdzie mogłabym zgłosić fakt, że pracuje na "lewo", w końcu z tego co wiem nie mnie jednej spartoliła robotę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.