Tż nie odwozi mnie do domu :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-11, 23:27   #1
kala8
Raczkowanie

Tż nie odwozi mnie do domu :(

Hej powiedzcie mi czy to jest jest ok jak facet ma samochód i nie odwozi dziewczyny po spotkaniu u niego tylko odprowadza na przystanek? Na początku może i proponował ale ja odmawiałam bo nie chciałam go naciągać na paliwo, ale teraz już się tak przyzwyczaił że zazwyczaj nawet nie zaproponuje tylko po prostu idziemy na przystanek
kala8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 23:29   #2
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Tż nie odwozi mnie do domu :(

Cytat:
Napisane przez kala8 Pokaż wiadomość
Hej powiedzcie mi czy to jest jest ok jak facet ma samochód i nie odwozi dziewczyny po spotkaniu u niego tylko odprowadza na przystanek? Na początku może i proponował ale ja odmawiałam bo nie chciałam go naciągać na paliwo, ale teraz już się tak przyzwyczaił że zazwyczaj nawet nie zaproponuje tylko po prostu idziemy na przystanek
uwaga uwaga.... POROZMAWIAJ Z NIM, ŻE MIŁO BY BYŁO, GDYBY CIĘ CZASEM ODWIÓZŁ?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 23:32   #3
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
uwaga uwaga.... POROZMAWIAJ Z NIM, ŻE MIŁO BY BYŁO, GDYBY CIĘ CZASEM ODWIÓZŁ?
To takie proste,acz czasami trudne jak widać.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 23:51   #4
Varix
Przyczajenie

Przecież to takie proste, odmówiłaś więc po co miałby Ci po każdym spotkaniu to proponować, skoro się nauczył, że usłyszy odmowę? Jak chcesz żeby Cię odwiózł to go o to po prostu poproś i tyle
Varix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 00:18   #5
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Ja kiedyś miałam chłopaka któremu nawet nie przyszło do głowy mnie na przystanek odprowadzić więc nie jest źle
Nie no, żartuję, pogadaj z nim po prostu
Stary 2013-06-12, 00:34   #6
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Varix Pokaż wiadomość
Przecież to takie proste, odmówiłaś więc po co miałby Ci po każdym spotkaniu to proponować, skoro się nauczył, że usłyszy odmowę? Jak chcesz żeby Cię odwiózł to go o to po prostu poproś i tyle
Eee, coś Ty! Odmawiała (nie "odmówiła", odmawiała - kilka razy) na początku, więc chłop powinien przecież pytać i proponować w nieskończoność.
Jak on może nie wiedzieć, że na początku nie chciała go naciągać na paliwo, a teraz już nie ma nic przeciwko? Przecież wszyscy mężczyźni czytają w myślach kobiet - to całkowicie normalne!
Autorko - rzuć go! Ma Ciebie w poważaniu całkowicie, gupi buc.

Ironia.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 03:58   #7
anex_1989
Zakorzenienie

skoro boisz się z nim porozmawiać nt odwiezienia Cię do domu to boję się pomyśleć jakie są Wasze relacje ???

jak dla mnie dziecinada i brak dojrzałości
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 04:03   #8
LoveMessages
Zakorzenienie

Hmnnn... wygląda jak autorka tylko pyta o opinię czy to jest okay jak facet nie odwozi swojej dziewczyny po spotkaniu.
Ja bym chciała być odwożona powiem szczerze, ale jak facet tego nie robi a dziewczynie to pasuje to jest okay.
Jeżeli chcesz aby facet Cię odwiózł to powiedz, nie ma co się czaić.
LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 07:28   #9
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Eee, coś Ty! Odmawiała (nie "odmówiła", odmawiała - kilka razy) na początku, więc chłop powinien przecież pytać i proponować w nieskończoność.
Jak on może nie wiedzieć, że na początku nie chciała go naciągać na paliwo, a teraz już nie ma nic przeciwko? Przecież wszyscy mężczyźni czytają w myślach kobiet - to całkowicie normalne!
Autorko - rzuć go! Ma Ciebie w poważaniu całkowicie, gupi buc.

Ironia.
No raczej!
Też uważam, że powinna go rzucić!

A tak poważnie, to nie czaję ludzi, naprawdę autorko myślałaś, że jak odmówiłaś 20 razy, to on będzie nadal pytał, bo A MOŻE za 21 zechcesz łaskawie dać się odwieźć do domu?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 07:43   #10
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Hej powiedzcie mi czy to jest jest ok jak facet ma samochód i nie odwozi dziewczyny po spotkaniu u niego tylko odprowadza na przystanek?
Ta sytuacja jest na twoje wyraźne życzenie - nie chciałaś by cię odwoził. Teraz ci się odwidziało to zamiast normalnie mu o tym powiedzieć robisz problem.
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:00   #11
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Przecież nie będzie cię pytał miliard razy o to samo.

Jeśli chciałabyś czasem żeby cię odwiózł, to po prostu mu o tym powiedz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 08:13   #12
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Naprawdę takie proste by dla was było upomnienie się o odwiezienie? Ja jestem stara dupa, a pewnie kombinowałabym żeby to wyszło w jakiejś luźnej rozmowie, bo samo "ej, odwiózłbyś mnie czasem samochodem, ile można autobusem jeździć" pewnie by mi przez gardło nie przeszło
Stary 2013-06-12, 08:17   #13
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Koniec spotkania -

TY - misiu, mógłbyś odwieźć mnie do domu? Nie chcę się tłuc tramwajem/autobusem.
On - No jasne.

Voila.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Naprawdę takie proste by dla was było upomnienie się o odwiezienie? Ja jestem stara dupa, a pewnie kombinowałabym żeby to wyszło w jakiejś luźnej rozmowie, bo samo "ej, odwiózłbyś mnie czasem samochodem, ile można autobusem jeździć" pewnie by mi przez gardło nie przeszło
Nikt nie mówi, że ma mu powiedzieć "masz mnie odwozić czasem do domu", tylko jak go poprosi raz, drugi i piąty, to koleś złapie aluzję chyba. Złapał, że nie trzeba wozić do domu, więc teraz może załapać, że trzeba
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 08:18   #14
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Koniec spotkania -

TY - misiu, mógłbyś odwieźć mnie do domu? Nie chcę się tłuc tramwajem/autobusem.
On - No jasne.

Voila.
No proszę jaki banał, nie wpadłabym, a to takie proste
Stary 2013-06-12, 08:50   #15
kala8
Raczkowanie

Rozmawiałam z nim o tym przy jakiejś okazji, mówiłam że mi przykro jak widzę że wśród naszych znajomych wszyscy faceci jeżdżą a potem odwożą swoje dziewczyny, bo się o nie troszczą i martwią. To powiedział, że mają bliżej,a on nie zarabia milionów a benzyna jednak trochę kosztuje. Co prawda po tej rozmowie, jakieś dwa tygodnie odwoził a potem znowu to samo. Prosić się na pewno nie będę za każdym razem bo mi głupio i sama nie powiem żeby mnie odwiózł. Zazwyczaj wracam od niego późnym wieczorem i to chyba logiczne że czułabym się bezpieczniej dostarczona pod dom.
Stary 2013-06-12, 08:58   #16
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Rozmawiałam z nim o tym przy jakiejś okazji, mówiłam że mi przykro jak widzę że wśród naszych znajomych wszyscy faceci jeżdżą a potem odwożą swoje dziewczyny, bo się o nie troszczą i martwią. To powiedział, że mają bliżej,a on nie zarabia milionów a benzyna jednak trochę kosztuje. Co prawda po tej rozmowie, jakieś dwa tygodnie odwoził a potem znowu to samo. Prosić się na pewno nie będę za każdym razem bo mi głupio i sama nie powiem żeby mnie odwiózł. Zazwyczaj wracam od niego późnym wieczorem i to chyba logiczne że czułabym się bezpieczniej dostarczona pod dom.
W pierwszym poście opisałaś sytuację zupełnie inaczej, jak dla mnie to kolejny typowy zwrot akcji na wizażu po tym jak pojawiły się niepochlebne głosy w stronę autorki.
charsi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:05   #17
kala8
Raczkowanie

napisałam na początku tak bardzo ogólnie,wiem że to może moja wina też bo nie wymagałam tego na początku i on się przyzwyczaił że nie musi się aż tak starać i wydawać na benzynę dla dziewczyny
Stary 2013-06-12, 09:18   #18
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Autorko, a on dużo jeździ tym samochodem dla przyjemności? Bo może faktycznie nie ma ostatnimi czasy kasy na paliwo, co?

Nie możecie też się spotykać u Ciebie?
Stary 2013-06-12, 09:24   #19
Flashdance
Zadomowienie

A dlaczego chcesz żeby Cie odwoził? Bo mieszkasz daleko, droga niebezpieczna, od przystanku do Ciebie do domu jest daleko? Czy dlatego że wszystkie Twoje koleżanki są odwożone, chcesz aby facet wydawał na Ciebie pieniądze (napisałaś że chcesz aby sie starał i wydawał pieniądze na benzynę dla Ciebie).

Jeśli odprowadza Cie na przystanek, czeka aż wsiądziesz do autobusu, od przystanku do domu masz blisko i droga nie jest jakoś super niebezpieczna to nie widzę powodu aby zawsze Cie odwoził samochodem, bo Faceci Twoich koleżanek tak robią. A Ty to jesteś jakaś przesyłka że trzeba Cię "dostarczać do domu?"

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2013-06-12 o 09:27
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 09:32   #20
Rzanetka
Przyczajenie

myślę, że powinnaś raz powiedzieć do niego np że jest już późno i ciemno i boisz się jechać autobusem, albo cos w tym rodzaju ;p tylko warunkiem jest to, że musisz z nim sie spotykać do późna. a jeśli on odprowadza Cię na przystanek a jeszcze nie jest ciemno i strasznie (xD) to powiedz mu, że tak fajnie dziś spędziliście razem czas, więc moze zostaniecie jeszcze troszkę dłużej razem? wtedy on pewnie się zaoferuje z odwiezieniem
Rzanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:33   #21
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
no to wracaj od niego wcześniej, zaproponuj, że dołożysz mu do paliwa, albo bierz taksówkę do domu.
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:37   #22
Mala_Maudie
Raczkowanie

GG do Mala_Maudie

O matko, prawdziwa tragedia. jejku, mój TŻ jak spotykamy się u Niego w mieście też mnie nie odwozi, a jedynie dostarcza mnie na przystanek. Bezsensowne jest, żeby tłukł się 80km tylko po to, żeby mnie położyć do łóżka. Za to jak jestem u Jego rodziców, wtedy zawsze mnie odwozi, bo połączeń brak i odległość duża. I też wracam często wieczorami, wiec nie przesadzaj i nie rób siebie zbolałej księżniczki, której chłopak nie chce wozić do domu. A jeśli aż tak Ci zależy to prosto z mostu -X, mógłbyś mnie zawieźć do domu, bo ...?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
no to wracaj od niego wcześniej, zaproponuj, że dołożysz mu do paliwa, albo bierz taksówkę do domu.
Zgadzam się
Mala_Maudie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:43   #23
kala8
Raczkowanie

Kasę ma ale woli ją wydać na inne rzeczy . Wiadomo że autem wygodniej, bezpieczniej, czasem nie trzeba marznąć. Od przystanku do domu mam jakieś 12 minut pieszo i tak średnio mi jest przyjemnie jak idę nocą sama. Tak patrze też na te koleżanki i czuję się gorsza, bo ich faceci tak dbają o swoje kobiety a mój nie

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

u mnie to nie jest 80 km tylko 10, wcześniej nie możemy się spotykać bo praca wieć dopiero późnym popołudniem, a poza tym nie jeżdżę do niego codzinnie, żeby to aż był talki majątek
Stary 2013-06-12, 09:45   #24
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś miałam chłopaka któremu nawet nie przyszło do głowy mnie na przystanek odprowadzić więc nie jest źle
Nie no, żartuję, pogadaj z nim po prostu
Ja swojego muszę pytać czy mnie odprowadzi inaczej pewnie by nie zaproponował.
Stary 2013-06-12, 09:46   #25
Flashdance
Zadomowienie

A jak jeszcze objawia sie to że o Ciebie nie dba?

Nie zachowuj sie jak księżniczka, korona z głowy Ci nie spadnie jak pojedziesz autobusem, jeśli nie chcesz to dzwoń po taksówkę, albo wychodź od niego wcześniej i nie będziesz wracać po ciemku, albo spotykajcie sie na mieście, wtedy będziesz miała bliżej do domu, albo spotykajcie sie u Ciebie. Skoro wcześniej odmawiałaś, bo nie chciałaś nacinać go na koszty, to dlaczego teraz zmieniłaś zdanie i chcesz go na te koszty narażać. Bo nie możesz pochwalić sie przed koleżankami? Jeśli facet potrzebny jest i tylko do "lansu" i chwalenia sie nim przed koleżankami to poszukaj sobie bogatego, będzie Cie odwoził limuzyną z kierowcą.
Stary 2013-06-12, 09:52   #26
marza_mr
Zakorzenienie

Przy 10 km to faktycznie nie ma o czym mówić, uważam że autorka słusznie ma żal. Ja chyba jestem z innego pokolenia, mnie i moje koleżanki faceci odwozili do domu i to się samo przez się rozumiało. Przecież tu nawet nie chodzi o wygodę tylko o bezpieczeństwo. Chłopak sobie śpi smacznie w łóżku, a jego dziewczyna najpierw po nocy jedzie autobusem, a potem jeszcze idzie piechotą. Skoro nie jest biednym studentem, to coś jest nie tak, po prostu dobrze się ustawił i teraz nie chce z tego zrezygnować.
Autorko ja bym mu powiedziała, ze boisz się sama wracać późno więc skoro nie ma ochoty Cię odwozić, to będziecie się spotykać w weekendy, kiedy te spotkania można skończyć wcześniej.
marza_mr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 09:55   #27
201605300922
Konto usunięte

Jezu, ale problem... Proponował? Proponował. Nie chciałaś? Nie chciałaś. Faceci mają to do siebie, że jak x razy usłyszą, że nie, nie muszą podwieźć swojej ukochanej, to dojdą do wniosku, że ich połowica lubi jeździć autobusem. Odprowadza Cię na przystanek - a też nie we wszystkich związkach jest to norma. Mój były mnie nie odprowadzał i też nie widziałam w tym nic nadzwyczajnego, dopóki na zewnątrz było jasno.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-12, 09:59   #28
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Doczytałam. To przestań do niego jeździć, tylko niech on przyjeżdża po Ciebie. Z resztą nie rozumiem czemu nie mogłabyś mu czasem się dorzucić do paliwa, skoro też chcesz jeździć tym samochodem..

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Kasę ma ale woli ją wydać na inne rzeczy . Wiadomo że autem wygodniej, bezpieczniej, czasem nie trzeba marznąć. Od przystanku do domu mam jakieś 12 minut pieszo i tak średnio mi jest przyjemnie jak idę nocą sama. Tak patrze też na te koleżanki i czuję się gorsza, bo ich faceci tak dbają o swoje kobiety a mój nie

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

u mnie to nie jest 80 km tylko 10, wcześniej nie możemy się spotykać bo praca wieć dopiero późnym popołudniem, a poza tym nie jeżdżę do niego codzinnie, żeby to aż był talki majątek
A czemu on do Ciebie nie jeździ?
ciezko_jest_lekko_zyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 10:00   #29
Flashdance
Zadomowienie

No właśnie gdyby autorce tak zależało na bezpieczeństwie to skorzystała by z innych możliwości:
-taksówka
-nie zostawanie do tak późna
-spotykanie się na mieście bliżej jej domu i facet później by ją odprowadzał
-spotykanie się u niej
-postawienie sprawy jasno, boje się sama wracać dlatego nie będziemy sie spotyka do późna wieczorem

Natomiast ona nie powie mu nic wprost, bo jej głupio "sie prosić", nie robi nic aby tą sytuację zmienić, nadal do niego przejeżdża, zostaje do późna. Gdyba aż tak bardzo się bała wracać sama, to coś by z tym zrobiła. Ja tu widzę raczej, że po rozmowach z koleżankami wysnuła wniosek, skoro mnie nie odwozi to sie nie stara i nie dba o mnie. Bo jak inaczej wytłumaczyć, że wcześniej sama nie chciała być odwożona, a teraz nagle wielka tragedia bo nie jest odwożona?

Zależy też o jakiej późnej godzinie mówimy 21? 24? 1 w nocy? Ja u autorki nie widzę wielkiej obawy o bezpieczeństwo, ale o komfort i jej wygodę, samochodem wygodniej, cieplej, można pochwalić sie przed koleżankami. Facet odprowadza ją na przystanek, czyli jednak się martwi o jej bezpieczeństwo. Nie odwozi, bo sama tego nie chciała (teraz nagle zmieniła zdanie), bo woli pieniądze wydać na inne rzeczy. Może wie że Autorka przesadza z tym "strachem" i chce być wożona dla "lansu" a nie bezpieczeństwa?

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2013-06-12 o 10:06
Stary 2013-06-12, 10:01   #30
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Flashdance Pokaż wiadomość
No właśnie gdyby autorce tak zależało na bezpieczeństwie to skorzystała by z innych możliwości:
-taksówka
-nie zostawanie do tak późna
-spotykanie się na mieście bliżej jej domu i facet później by ją odprowadzał
-spotykanie się u niej
-postawieni sprawy jasno, boje się sama wracać dlatego nie będziemy sie spotyka do późna wieczorem

Zależy też o jakiej późnej godzinie mówimy 21? 24? 1 w nocy? Ja u autorki nie widzę wielkiej obawy o bezpiecześtwo, ale o komfort i jej wygodę, samochodem wygodniej, cieplej, można pochwalić sie przed koleżankami. Facet odprowadza ją na przystanek, czyli jednak się martwi o jej bezpieczeństwo. Nie odwozi, bo sama tego nie chciała, teraz nagle zmieniła zdanie, bo woli pieniądze wydać na inne rzeczy. Może wie że Autorka przesadza z tym strachem i chce być wożona dla "lansu" a nie bezpieczeństwa?

Serio nie byłoby Ci przykro jakby twój facet powiedział, że nie odwiezie cię do domu, bo mu szkoda kasy na paliwo?
ciezko_jest_lekko_zyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości