|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
tytuł
.
Edytowane przez NanoMysia Czas edycji: 2014-05-29 o 22:44 Powód: tytuł |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak ojca a relacje z mężczyznami
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666324
może ten wątek Ci nieco pomoże
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nie potrafie stworzyć normalnego związku
Wydaje mi się, że na siłę szukasz miłości,aby zapełnić tą pustkę. Musisz popracować nad sobą. Nauczyć się żyć sama.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- i powiem szczerze, nie bardzo rozumiem AŻ TAKIE uczepienie się chłopa i robienie takich akcji pod tytułem "pokaż mi, jak mnie kochasz i udowadniaj mi to codziennie"- w związku musi być przestrzeń "na oddech", ty z chłopem nie masz tworzyć syjamskiej relacji. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
100 % sama ze sobą , a z TŻ 98. Strasznie sie starałam zamknąć nas w złotej klatce i sprawić zebyśmy byli tylko dla siebie. Nie wiem dlaczego taka jestem, wydaje mi sie że bez faceta u boku jestem nikim. Teraz w sumie oprócz mamy nie mam już nikogo bo nigdy oprócz faceta nie dbałam o relacje z innymi ludźmi. Nie potrafie tego opanować.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz coś zmienić, to zacznij robić coś WBREW sobie, czyli zadbaj o znajomych, o zycie poza chłopem. Tak zaczyna się każda zmiana- robisz coś WBREW, inaczej niż zwykle, ale świadomość, że robisz to dla swojego dobra, dla zmiany. Bo przy takim podejściu chłop i tak zawiedzie, a ty będziesz ciągle i ciągle nieszczęśliwa. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Jak to zmienić teraz , po 2,5 roku takiego życia? Każda próba odmiany z mojej strony wzbudzi w nim niepokój że znowu coś kombinuje z jego przyjacielem albo z kimś innym. Nie chce zeby znowu odszedł. On też nie ma za wielu znajomych ani kolegów, wszędzie wychodzimy razem i spędzamy każdą wolną chwilę razem. Każdy by powiedział że można sie udusić ale mi z tym dobrze. Nie pojmuje jak można faceta puścić samego np na impreze. Ja bym całą noc nie spała, czula sie odrzucona , niepotrzebna, skrzywdzona i dostałam chyba nerwicy. Jak jedzie do domu to już czuje zagrozenie, Nie wiem jak to opisać. To nie jest strach przed zdradą, tylko przed tym ze nie jestem na pierwszym miejscu, ze spędza czas z rodziną, że nie ma go obok. Ciągle sie martwie ze jestem dla niego niewystarczająca, ze jego rodzina odradza mu związek ze mną. I jeszcze jego teksty : "rodzina jest z Toba zawsze a dziewczyna dziś jest , jutro nie ma". Może ja tego nie ogarniam bo nigdy normalnej rodziny nie miałam.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
bycie z mężczyzną nie może być twoim życiowym celem. gdzie miejsce na pasje, radości, hobby, spotkania przy kawie z koleżankami? sama widzisz, że cierpisz, więc zjamij się czymś i daj trochę wolności facetowi, bo się udusicie. znajdź sobie jakieś hobby! trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Szukasz usprawiedliwienia dla swoich dziwnych zachowań, dlatego zwalasza winę na niepełną rodzinę. Ja też wychowywałam się bez ojca, całe dzieciństwo, a nie robię swojemu facetowi chorych jazd, puszczam go na imprezy samego i nie jestem zazdrosna o rodzinę. A przede wszystkim nie biegam od jednego do drugiego. Owszem wymagam zainteresowania, gdy dostaję go za mało czuję się dotknięta, jest mi przykro bo TŻ ma więcej czasu na imprezy ode mnie i oczekuję zapewnień o miłości ale to chyba normalna potrzeba. Nie uzależniaj szczęścia tylko od faceta, nie leć na każdego bo okazał Ci odrobinę zainteresowania, w skrócie: szanuj się.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie uważam , ze miałabym się nie szanować, nigdy nikogo nie zdradziłam i nie czuje potrzeby kręcić z kimkolwiek. opisana sytuacja z przyjacielem TŻ nie wynikała z tego że on mi sie podobał i na niego poleciałam, zrobiłam to z chorej zazdrości i z braku zainteresowania ze strony TŻ. Jeśli chodzi o innych z którymi sie spotykałam, to nie było to na takiej zasadzie że leciałam na każdego, poprostu ciągle szukałam kogoś wartościowego bo bałam sie samotności i dążyłam do tego żeby kogoś kochac ze wzajemnością i żeby ktoś mnie doceniał. |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem masz dużo racji wiążąc to za swoim dzieciństwem i wychowaniem. Mi wiele z tego co napisałaś wskazuje na syndrom Dorosłego dzicka z rodzin dysfunkcyjnych (DDD).
Poczytaj o tym i sama oceń jak Ty to widzisz. Na wizazu mamy nawet taki temat, gdybyś chciała zaczerpnąć informacji
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli już sama uważasz, że masz ze sobą problem, to musisz wiedzieć, ze to jak postępujesz nie jest normalne. Twój partner sie o Ciebie stara, bo inaczej na prawdę już dawno by z Tobą nie był. Na pewno wydarzenia z Twojego dzieciństwa wpłynęły na Twoje zachowanie i postrzeganie zwiazku. Jednak musisz sobie uświadomić to, że właśnie swoim natarczywym postępowaniem niszczysz szczęście i jesteś coraz bliżej samotności.. Musisz nad sobą popracować, głównie nad zaufaniem do swego mężczyzny. Zazdrość jest dobra, póki nie jest chora. Taka potrafi zepsuć nawet największą miłość. Weź to pod uwagę i walcz ze sobą, jeżeli nie potrafisz sama, to może warto zasięgnąć rady psychologa?
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
NanoMysia, mam to samo i mam terapię z tego powodu :P Chcesz pogadać, to napisz na prv
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.