|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
podróbka czy oryginał ? prosze o pomoc...
Cześć
![]() Mam nietypowe pytanie.... Wylicytowałam 2 torebki firmy MANGO bynajmniej tak pisze w opisie....., po zakończeniu aukcji poprosiłam o wysłanie real photo na mój adres mailowy (oczywiście nie pomyślałam wcześniej) ... dziewczyna wysłala mi zdjęcia na których torebka niby przypomina tę ze strony MANGO ale.... na przedniej płytce nie pisze "mango" tylko "MNG" na metce to samo.... i nie wiem czy Mango przyjmuje skrót MNG i zamieszcza na swoich torebkach ? .... czy jest to zwykła podróba i próbuje mnie naciągnąć ? :/ na stronie Mango nie widać niestety co pisze na tej oryginalnej płytce... sama mam dwie torebki z Mango i na płytkach jest pełna nazwa a nie żadne MNG... proszę o pomoc bo nie wiem co mam zrobić..... nie chce wydawać tylu pieniędzy za podróbę ....
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: podróbka czy oryginał ? prosze o pomoc...
Cytat:
Ale Ty już wydałaś te pieniądze. Zalicytowałaś, aukcja zakończona. Nie znasz regulaminu allegro? Nie znoszę takich kupujących. W sklepie jak coś kupisz to też oglądasz to dopiero jak z niego wyjdziesz i wtedy zaczynasz się zastanawiać czy naprawdę to chcesz, czy może nie, czy może trzeba zadzwonić i się koleżanek poradzić? Tak, MANGO używa skrótu MNG. Wystarczy użyć google. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2013-06-14 o 19:54 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Sama jestem sprzedawcą na allegro od ponad 4 lat , ale nie wciskam ludziom podrobek jako oryginałów, wylicytowałam super , ale nie zapłaciłam , jeżeli jesteś na bazarze i ktoś Ci powie że te buty to są oryginalne Conversy Ty powiesz, że kupujesz ktoś przyjdzie i powie że to podróby warte 20 zł to co ? i tak weźmiesz i zapłacisz 250 zł bo powiedziałaś że kupisz ? .
Więc ogarnij się i odejdź z hejtem bo mnie denerwują takie osoby jak Ty . Za sprzedawanie podróbek podszywając je pod znane marki grozi kara pozbawienia wolności na okres 24 miesiący . Więc zastanów się a potem komentuj.
|
|
#4 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, sprawdzę ZANIM kupię. ![]() Co za szalona interpunkcja!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak mówisz. Możesz już odejść.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A czy w opisie było słowo "oryginał" ?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Było .."oryginalna torebka Mango z płytką z napisem Mango..."itd... na płytce pisze MNG ... ok znalazłam że Mango uzywa skrótu... ale znalazłam też drugą taką samą torebkę która na płytce miała napisane "MANGO" i miała metkę MANGO... torebki sa identyczne..... tylko różnią sie napisami...
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Ja ostatnio kupowałam w sklepie mango i torebka ma napis mango, a nie mgn. Na Twoim miejscu przeprosiła bym Panią i powiedziała o obawach i o ewentualnej rezygnacji.
Allegro to jest sklep od internetowy i jak w każdym sklepie masz mozliwość odstąpienia od zakupów bez podania przyczyny.Ja sprawdzam takie rzeczy przed licytacją ale rozumiem, że można sie zagapić , czy podjarac na coś, a później kupić, po czym stwierdzić , że to nie to jednak!Albo spytaj sprzedającego czemu to jest takie logo, że wcześniej tego nie zauważyłaś a teraz masz obawy co do autentyczności. Może jakoś sensownie Ci wyjaśni to. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
ja na większości ubrań z Mango na metkach mam skrót MNG, widziałam też torebki z tym skrótem zresztą poszperaj w ich sklepie internetowym
![]() http://shop.mango.com/PL/p0/mango/to...=1371234821817 czwarte zdjęcie
Edytowane przez bulineek91 Czas edycji: 2013-06-14 o 20:37 |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
O dżizas kompletnie cie nie ogarniam. MNG to najnormalniejszy na świecie skrót którego się używa to raz, dwa, o prawdziwe zdjęcia prosisz po aukcji i zawracasz gitare sprzedającemu, po trzecie, przecież Mango to jest sieciówka jak każda inna
a panikujesz z podróbką jakby normalnie wszyscy pragnęli podrabiać h&m/mango/bershkę/zarę
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Uważaj zaraz dostaniesz baty tak jak ja, że śmiałam odpowiedzieć na pytanie autorki. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
ha ha, zgadzam się :P
|
|
|
|
|
#13 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Można by panikować, jakby się zapłaciło za Pladę jak za Pradę, ale MNG ?
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja juz myslalam, ze ja o czyms nie wiem i Mango sie jakims exluzivem zrobilo. A dla mnie to zwykla sieciowka jakich tutaj multum.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.

?