![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Chcielibyście być sławni? Tak/Nie i dlaczego ?
Zastanawiam się kto z was chciałby byc sławny i dlaczego tak lub nie
![]() Jeśli Tak to w jakiej branzy/w czym ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chcielibyście być sławni? Tak/Nie i dlaczego ?
Ja nie. Nigdy. Nie wiem do czego sława byłaby mi potrzebna. Jeszcze ludzie zaczęliby pisać dziwne listy albo żebrać o pieniądze- ogólnie debata nad moim majątkiem, a skąd, a dlaczego, a z kim jestem, a kim jest mój ojciec, a dlaczego mam takie i takie obywatelstwa itp. Pomijam już 'hejterstwo' i nagle odkryłabym 100 wad w moim wyglądzie wewnętrznym- a to za krótkie palce a to dziwne kolana itp.
Nie widzę plusów sławy w Polsce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Niekoniecznie chciałabym być sławna, może jeszcze zależy od czego by się ta sława wzięła. Na pewno nie bawiłoby mnie bycie tzw. celebrytą a już zwłaszcza celebrytą kategorii pudelkowej. Z jednej strony rozumiem niektóre pseudogwiazdy w ich dążeniu do sławy, w końcu każdy orze jak może a pieniądze z tego są niezłe. Ja jednak nie byłabym w stanie poświęcić takiej zwykłej codzienności na rzecz tak naprawdę pieniędzy.
A sława wiele rzeczy może zniszczyć, najszybciej rozum - ponieważ coraz częściej zauważam, że w dążeniu do większej popularności niektóre "gwiazdy" poniżają się do takiego poziomu, że zastanawiam się jakie pieniądze są tego warte? Sława ma jednak i pozytywne strony, czasami oznacza, że to co robimy daje pozytywny odzew w środowisku, możemy realizować się w większym stopniu, nasze opinie mają większe grono odbiorców. Gdybym była sławna z powodów np. odkryć naukowych (lub rzeczy podobnej maści) na pewno starałabym się to jakoś wykorzystać, nagłaśniać i wspierać problemy społeczne,które uważam za umniejszane lub ignorowane.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jeżeli miałaby to być sława z czegoś wielkiego i dobrego - to jasne, że tak
![]() A sławy w stylu Natalii Siwiec, Grycanej, czy Krupy komentować nawet nie będę, nie sądzę, żeby inteligentni ludzie marzyli o byciu znanym z tego, że jest się znanym i nadmiernego eksponowania ciała ![]() W byciu sławnym fajne jest to, że komuś możesz zrobić wielką frajdę przez zwykłe podanie ręki. Albo uśmiech.
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Zależy, jak sławna za osiągnięcia naukowe, to mogę być :d tylko i wyłącznie jeśli łączy się to z bogactwem. Albo np osiągnięcia literackie. Ale piosenkarka, aktorka, celebrytka, modelka - nie ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ja jestem sławna i coraz gorzej się z tym czuję. Tzn sławna w pewnym środowisku, nie tak ogólnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też jak czasem przeglądam portale niby informacyjne, widzę jakieś nagłówki z nazwiskami "gwiazd" i naprawdę nie wiem skąd ci celebryci się biorą w takich ilościach. I nie wiem kto te artykuły czyta i w jakim celu...
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
No właśnie Pudelka poznałam od czasu piersi Angeliny. Wcześniej nie znałam tej strony, ale ja nie oglądam tv, jakoś zimą dowiedziałam się o śmierci Hanki Mostowiak i Ryśka z Klanu- jestem do tyłu w takich tematach. Wyobraź sobie moje zdziwienie jak zgubiłam się w czeluściach yt i znalazłam filmik ze śmiercią Hanki a potem w proponowanych odnośnie Ryśka.
Edytowane przez bentkuff Czas edycji: 2013-06-13 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się dowiedziałam o Hance i Ryśku z facebooka, a o piersiach Angeliny w każdym radiu było. W sumie nie zagłębiałam się w sprawę i nie czytałam (jeszcze) tego jej słynnego listu, ale niezależnie od intencji nagłośniła dosyć poważny problem i akurat tutaj jej sława była zaletą. ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nie chciałabym być osobą rozpoznawalną, bo wtedy musiałabym ulec presji społecznej i nareperować sobie twarz ['stać ją, więc czemu się nie zoperuje' etc]. Ale przyznaję, że mam zapędy pisarskie i chciałabym kiedyś coś na tym polu osiągnąć
![]()
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja przyznam sie ze troche bym chciała ale tylko i wyłącznie pod pseudonimem. Kocham pisac piosenki, tańczyc, pomagac ludziom i wiele innych rzeczy. Czesto ostatnio mam takie wrazenie, ze to co robie jest bezsensu, nikt tego nie ujrzy itd mam wrazenie ze marnuje swoje zycie mieszkając na wsi gdzie jest cisza. Sama sie nie potrafie do zycia określic, jestem jak taka zagubiona duszyczka. Chciałabym aby wieksza czesc ludzi zobaczyła to co robie na codzien(nie tylko pisanie czy taniec) ale nie znali mnie z imienia i nazwiska. Dlatego tez zawsze podpisuje się pseudonimem. Nie lubie zadnych gal i bywania na salonach, nawet za kase, robie tylko te rzeczy ktore mnie ciesza a nie zeby pokazac czego nie mam i czego sb nie kupiłam. Ostatnimi czasy panicznie sie bałam krytyki, nawet w szkole, teraz- dzisiaj bardzo ją lubie, naprawde, co mnie dziwi. Edytowane przez PiszacDniem Czas edycji: 2013-06-13 o 23:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
jestę wieszczę
|
Kocham pisać, szalenie chciałabym się w tym spełnić i pisać książki, dobre, wartościowe, ale... nie chcę być sławna
![]() ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Biała Dama
|
Mogłabym byc sławnym naukowcem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie chciała być slawna, to za duża presja. Trzeba się non stop pilnować. A ja cenie sobie to, ze jestem wolna. No chyba, że mogłabym byc beyonce... ale nią nigdy nie będę więc na pewno nie chce byc sławna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie lubie wystawać przed szereg, nie lubie tłumu, szumu, błysków fleszy ![]() Zdecydowanie wolę spokojne życie, co wcale nie znaczy, że nudne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ja nie chciałabym być nigdy sławna. Gdybym napisała kiedykolwiek książkę, zrobiłabym to pod pseudonimem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała być sławna i poważana w swoim zawodzie. Zrobić coś takiego aby przejść do historii
![]() ![]() Ale jeśli chodzi o bycie 'gwiazdką' w show biznesie - Nigdy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ja tam bym mogła być sławna ale naukowo/zawodowo (przy czym nie ma to u mnie żadnego związku z show-biznesem)
ewentualnie - "książkowo" i sławna jak np. Sapkowski a nie jak E.L. James czy Siwiec ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
W sensie medialnej popularności? Nie. Nie lubię być w centrum uwagi i ogólnie źle reaguję, kiedy ktoś niepowołany się mną nadmiernie interesuje.
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
zależy w jakim sensie.
celebrytką na pewno bym nie chciała być ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Za żadne skarby. Zero prywatności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem bycie sławą jest w ogóle jakimś koszmarem. Idzie sobie taka osoba gdziekolwiek i ktoś jej robi miliard zdjęć. Z tego miliarda wybiera najgorsze zbliżenia i później kraj się śmieje, że ktoś wygląda paskudnie, bo przez ułamek sekundy - jak każdy człowiek - ma głupią minę.
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
są ludzie sławni za którymi nikt nie łazi krok w krok, którzy mają swoją prywatność i którzy co najwyżej wzbudzają zainteresowanie jak się gdzieś pokażą przy okazji swojej działalności sława a bywanie to dwie różne bajki o takich sławach jakie mnie interesuja np. w SE czy innych wydawnictwach wysokich lotów nie poczytasz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.