|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() To pryszcz czy nie pryszcz???
Cześć. Mam mały problem:
kilka lat temu wyciskałam (wiem, nie powinnam) sobie syfki na czole - uparcie wychodziły mi w tym samym miejscu ![]() ![]() pomocy!!!!!!!! co mam robić???? stosowalam rozne maseczki oczyszczające, smarowalam czym sie dalo, ale nadal to coś sie od czasu do czasu pojawia... Moze Wy znacie jakiś sposób...
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: To pryszcz czy nie pryszcz???
Jeżeli to to samo, co ja miewam (a z opisu wynika, że tak), to jest to pryszcz. I to ten z gatunku wrednych, które siedzą na twarzy całe wieki, bolą i nie znikają bez śladu. Powiem Ci jak ja sobie z nimi radzę (nie jest to może sposób na miarę XXI wieku, ale jak dotąd jedyny skuteczny): przygotowuję gorące mydliny (kawałek mydła Bambino/Bobas/itp. rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody) i przemywam nimi te zjawiskowe pryszcze, uważając, żeby się nie poparzyć. Wysoka temperatura łagodzi stan zapalny, więc góra staje się mniejsza. Na taką rozgrzaną skórę można zastosować maść z antybiotykiem, szybciej się wchłonie.
Jeśli ktoś zna lepszy sposób, niech się podzieli, chętnie spróbuję czegoś nowego, gdy znów będę miała takie ozdoby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dzieki wielkie, kaeri
![]() mozę macie jeszcze jakieś inne sposoby???? będe dźwięczna ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
oj mi też czasem wyskakuje takie dziwactwo na twarzy
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
tez mam z tym problem ale tylko wtedy jak wypije lub zjem z platkami mleko. nastepnego dnia na brodzie wyskakiwaly 2 lub 3 takie pagorki, czasami wyskoczylo na nosie i to juz byla masakra
![]() ![]() noisygirl tez to ma od uczulenia wiec moze u Ciebie tez to jest jakims uczuleniem spowodowane? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
![]()
oj znam to nistety!! U mnie to zawsze broda!! Z doświadczenia - nigdy przy tym nie manipulować!!!!! Nigdy!!!!!!!! Ja raz to zrobiłam i przez miesiąc walczyłam z syfkiem mojego życia!!! Miał wielkość 5 zł!!! To był koszmar!!!
Więc co zrobić?? Gdy czuję, że będzie powtórka... kupuję w aptece maść ichtiolową (jakieś grosze 3-4 zł). Jest czarna i brudząca, więc na noc robię opatrunek! zdecydowanie pomaga !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.