![]() |
#1 |
BAN stały
|
Perfumy rozkwitające pod wpływem ciepła.
Dzis z oporami zdecydowałam się na Ce Soir au Jamais Annick Goutal, który ostatnio miałam na sobie w chłodny wiosenny dzień. Dzis byłam w szoku. Ten zapach...to zupełnie co innego niż w chłodnej czy pokojowej temperaturze. W upale rozkwitł na mojej skórze, zyskał na trwałości
![]() ![]() Znacie inne zapachy, które pod wpływem ciepła ( nawet upałów) pięknieją? ![]() Chyba powinnam wydobyć z szafki moje ukryte cuda i śmiało rozpocząć testy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy rozkwitajace pod wpływem ciepła
Zaliczam do takich zapachow Innocenta, liliowego i rozanego Angela, Noa classic -2 przedostatnie maja opinie mocnych i raczejn nir nadajacych sie na dzien, a moim zdaniem niesamowicie rozkwitaja w sloneczne popoludnie.Noa zupelnie inaczej pachnie latem a i naczej zima.Moim zdaniem, w zimie, jest delikatniejsza, bardziej eteryczna, choc dajaca poczucie ciepla i komfortu.W lecie ,przynajmniej dla mnie, jest bardziej wyrazista, ostrzejsza hmmm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie w cieple zyskuje Narciso edt - ma wtedy szansę się rozwinąć. Pamiętam, jak kiedyś zimą zaraz po zakupie go użyłam i byłam wściekła, że kupiłam coś tak nietrwałego, czego w ogóle nie czuć, a teraz...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Podobnie rzecz ma się z Ligeą "La Sireną" Carthusii. Zimą można ją sobie darować, nie czuć kompletnie nic tuż po psiknięciu, a potem następuje zanik całkowity
![]() Bardzo ładnie rozkwita w cieple Pocałunek Smoka. Pamiętam, że kiedy napisała to Demonik, moje oczy omal nie wyskoczyły z orbit ze zdziwienia. Smok to bestyja kapryśna, nieraz zimą przekształcała się w potwora (choć czasem powalała urodą). Latem znika gorycz i apteczne cierpkie nuty, gdzieś giną sosnowe dechy, a pojawia się coś nieskończenie złocistego i powłóczystego ![]() Lubię Dragona bardzo, to jedne z najniezwyklejszych perfum, jakie kiedykolwiek stworzono ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Z tego co napisałyście wynika, że warto poeksperymentować
![]() Smoka bym latem nie tknęła, a teraz zamierzam stawić czoło bestii ![]() Zastanawiam się też czy mój planowany powrót do Angela też nie powinien zacząć sie nie w chłodne jesienne dni ale teraz w gorące wieczory. Może poznam nowe oblicze Anioła i zakocham się już na zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Que Viva Escada pięknie sie rozwija w cieple. Wychodzi z niej taka smakowita ananasowa nuta podbita słodyczą, ale taką fajna nielandrynkową.
![]() A w Smoku zakochałam się kilka dni temu , w upale rozwija się na mnie cudnie i trwale. I jest taki niepodony do innych zpachów. Znakomita kompozycja ![]() Już kupiłam seteczkę.
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Neonatura Cocon YR pięknieje pod wpływem ciepła
![]() Dawno nie uzbierałam tylu komplementów na temat tego jak pięknie pachnę ![]() Komplementują mnie znajomi, którzy wcześniej nie zwrócili najmniejszej uwagi, choć Neonaturę używam często. Zaczepiły mnie nawet dwie obce kobiety chcące poznać tajemnicę mojego zniewalającego zapachu ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to takich perfu mozna zaliczyc jeszcze MISS DIOR CHERIE oraz 5Th AVENUE ELIZABETH ARDEN staja sie trwalsze pod wplywem ciepla i pachan duzo intensywne i trwalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A ja się jutro psikne Mahorą, a co
![]() Zobacze co będzie, bo otoczenie czasem odbiera zapachy inaczej niz my je na sobie czujemy.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Na mnie Smok w upały również pachniał miękko, słodko i blisko skóry, co było dla mnie totalnym zaskoczeniem, bo miał być mocny, mroczny i killerowaty
![]() ![]() ![]() Ciekawe jak będzie się spisywał w chłodnej aurze... Zobaczymy... Jeśli oczywiście moja trzydziestka dotrwa do jesieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Własnie się popsikałam Cristalle Chanel , to niesamowite jak ona inaczej pachnie kiedy jest gorąco
![]() U mnie w pokoju 29 stopni ![]() Teraz czuję na niej ewidentnie cytrusy, takie esencjinalne i świeże . No, tak jeszcze toto na mnie nie pachniało, ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mam kilka typów na gorące dni, perfum teoretycznie cięższego kalibru, które genialnie rozkwitają latem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dla odważnych ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jak się na mnie spisze ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Męska fajna jest, ale nie zanm faceta który by ja nosił, serio
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Oczywiscie Narciso - zima sa plaskie i szybko sie ulatniaja, a w cieply letni wieczor czy sloneczny wiosenny dzien - poezja!
![]() Le Monde est beau Kenzo - w chlodne dni jest ladny, oczywiscie, ale bez zachwytu. Za to w upale rozkwita, nabiera glebi, roztacza won kwiatow i grejpfruta na pudrowej bazie, a do tego trwa, trwa i trwa ![]() ![]() I jeszcze Pola Elizejskie - wydawaloby sie, ze to zapach raczej na wiosne, i latem moze byc przyciezki, a tu niespodzianka - pachnie przepieknie, bogato i o wiele dluzej. Zakochalam sie w nich od entego niuchniecia wlasnie w sierpniowy, upalny dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Dziś noszę 2000 et Une Rose i pod wpływem ciepła nieco...brzydną przynajmniej na mojej skórze. Tak cudownie rozwinął się Innocent wspomniany Ce Soir au Jamais, a tutaj zapach jakby więdnie
![]() ![]() ![]() ![]() Może coś sie popsuło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dune Diora - zapach, który zminia się pod wpływem temperatury, pory dnia i kobiety, która go nosi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Podpisuję się pod Innocentem, cudownie sprawuję się w upały takie jak teraz. Przepieknie rozkwita i nie traci nic ze swojego uroku, a w początkowych nutach jeszcze bardziej orzeźwia soczystą porzeczką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Na rozgrzanej skórze pięknie pachnie również Krizia edp. Dopiero w cieple własnie pokazuje swój afrykański, etniczny charakterek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
Otula taką zmysłową mgiełką. Nawet Kot go lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Scenty - klasyk i Incense, rozwijają się po prostu nieziemsko. Poza tym Hot Couture edp i wspominane już Dune
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Skuszona relacją Rozterki wypr.óbowałam dziś Cristalle i faktycznie - w taki ukrop jak dziś traci swoje samcze nuty i pachnie całkiem całkiem
![]() Do listy perfum cudnie sprawujących się w temperaturze wrzenia doliczam Czarny Koszmar, który niesłychanie się wysładza (osobiście wolę w nim te mroczne zimowe nuty, natomiast doceniam fakt, że latem lepiej i dłużej go czuję). Intrygujący jest Must Cartier (mniam, ta słodycz i kojący puder przepleciony drzewnymi akordami) i... mam dziś sporo szczęścia do testów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja dodam do takich zapachów Be Delicious. Po prostu zapach kamelon, pod wpływem ciepła, ale nie tego na zewnątrz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem załamana Pink Sugar. W upały poprostu się w nim zakochałam. Przyszły jesienne, chłodniejsze dni i mnie mdli od niego
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Zainwestuj, ale może na wiosnę przyszłego roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Odświeżam wątek, bo jest bardzo na czasie
![]() Niesamowicie trudno mi utrafić w odpowiadającego mi świeżaka - bardzo szybko zaczynają mnie nudzić. Natomiast ostatnio odkryłam, że niektóre killery cudnie pachną w upały ![]() ![]() Zeszłego lata w sierpniowe upały niesamowicie podpasowała mi Lolita EDP ![]() Teraz świetnie się czuję w Innocencie - mój zakup w ciemno sprzed tygodnia - cudnie piżmowo-słodko-owocowy ![]() ![]() ![]() ![]() Może zrobimy liste killerów idealnych na lato? ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Kilka dni temu odkryłam, że w cieple zdecydowanie zyskuje Innocent.
![]() Dziś spodobał mi się, średnio do dziś lubiany NR edt. Tydzień temu zachwyciła mnie na nowo 5-ta Alejka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja w ciepłe dni polubiłam Angela Violette, którego dotychczas miałam zamiar oddać we w świat. Teraz już go nie oddam - wiem kiedy używać - tylko latem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.