Tyłki ruszamy, kalorie spalamy, często ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy! - cz. I. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 11:25   #1
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Tyłki ruszamy, kalorie spalamy, często ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy! - cz. I.

Zaczynamy I część !!!

Ten wątek stworzony został dla wszystkich, którzy chcą swoje odchudzanie wreszcie doprowadzić do końca.
Próbowałaś już nieraz i nigdy nie udawało Ci się osiągnąć ostatecznego celu? To wątek dla Ciebie! Wzajemnie się motywujemy i pomału osiągamy cele, jakimi są poprawa kondycji, wciśnięcie się w wymarzony rozmiar i szczupła sylwetka. Tutaj nie ma rzeczy niemożliwych! Przyjmujemy każdego, kto ma w sobie mnóstwo zapału, motywacji i wiary w to, że tym razem się uda!
Obce są Nam: lenistwo, słomiany zapał, brak chęci do ćwiczeń i marudzenie. Za to mamy dużą dawkę optymizmu, radości i energii, która każdemu doda skrzydeł! Jeśli jesteś chętny/a - dołącz! W pierwszym poście wypełnij krótki formularz, który pozwoli Nam dowiedzieć się o Tobie czegoś więcej.

Kwestionariusz osobowy:

1. Jak masz na imię?
2. Ile obecnie ważysz?
3. Ile chciałabyś ważyć?
4. Co ćwiczysz i jak często?
5. Jakie masz wymiary?
6. Dlaczego jesteś piękna?

I ostatnie, najważniejsze - zasady! Za złamanie któregokolwiek grozi odpowiedzialność karna, czyli 50 karnych przysiadów!

Nie głodzimy się
Nie objadamy się
Aktywnie ćwiczymy
Nie marudzimy!

ZAPRASZAMY!

Le_Souvenir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 11:58   #2
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Tyłki ruszamy, kalorie spalamy, często ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy! - c

Fajny wątek Naładowany optymizmem Tylko nie wiem czy podobnego już nie ma.
Mimo wszystko sama chętnie zrzuciłabym ze 4 kg tylko mi się ćwiczyć nie chce
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 12:17   #3
myboyismine
Zakorzenienie

Dot.: Tyłki ruszamy, kalorie spalamy, często ćwiczymy i o piękne ciałka walczymy! - c

hmm..
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 12:22   #4
Aniaa_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Le_Souvenir Pokaż wiadomość
Ten wątek stworzony został dla wszystkich, którzy chcą swoje odchudzanie wreszcie doprowadzić do końca. Próbowałaś już nieraz i nigdy nie udawało Ci się osiągnąć ostatecznego celu? To wątek dla Ciebie!
oj tak to wątek dla mnie
bardzo mi się spodobał 1.post więc chętnie się przyłącze

odchudzam się już od jakiegoś czasu, momentami ciężko idzie, no ale powoli do celu

ankieta
1. Jak masz na imię? Ania
2. Ile obecnie ważysz? ostatnio(w pt)na wadze było 61,2 kg
3. Ile chciałabyś ważyć? chciałabym dojść tak do ok 50 ale z tym może być różnie, więc taki pierwszy cel to 53kg a potem będę myśleć co dalej
4. Co ćwiczysz i jak często? staram się ćwiczyć jak najczęściej. Ale różnie z tym jest, zależy ile mam czasu pracuje,studiuje, jeszcze mgr teraz piszę także czasem jest ciężko ale zazwyczaj tak 3-5razy w tyg a co? to różnie. Mam trochę sprzętów w domu-rowerek, orbitrek, twister, leg magic, kołyskę do brzuszków, skakanka, drążek, hantelki. No i mam też masę różnych filmików i z nimi też ćwiczę. Generalnie zmieniam i urozmaicam
5. Jakie masz wymiary? szczerze to nie wiem, ostatnio chciałam się pomierzyć, ale cm gdzieś zaginął w akcji
6. Dlaczego jesteś piękna? trudne pytanie
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 13:05   #5
lenka_01
Raczkowanie

Wątek zapowiada się bardzo pozytywnie więc chętni dołączę Odchudzam się już od pewnego czasu. Ostatnio z powodów zdrowotnych przestałam, ale już jest wszystko ok więc myślę że mogę kontynuować
1. Jak masz na imię? Ola
2. Ile obecnie ważysz? Zaczynałam od wagi 70 kg i zeszłam do 64,5. Przez tą sytuację o której wspomniałam wskoczyło pewnie ze 2 kg tak więc na dzień dzisiejszy ok 67 kg, ale jutro podam dokładnie
3. Ile chciałabyś ważyć? I cel to zejść poniżej 60, a później to już nie dużo do sukcesu (57kg)
4. Co ćwiczysz i jak często? Z ćwiczeniami to jest u mnie średnio bo niestety jestem leniuszkiem, ale raczej ćwiczenia aerobowe (z powodu przebytych operacji też nie mogę się w pełni wykazać)
5. Jakie masz wymiary? Hmm
6. Dlaczego jesteś piękna? Bo mój TŻ tak uważa i wierzę, że ja niedługo też będę tak myślała
lenka_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 13:17   #6
Le_Souvenir
Kawoholiczka

W tym dziale większość wątków jest podobnych, ale stworzyłam nowy, by naładować się nową motywacją i większą energią We wrześniu idę do pierwszej klasy liceum i chciałabym być wtedy 5kg lżejsza. Zaakceptowanie siebie pomoże mi w poznaniu nowych osób i może wreszcie będę się czuła dobrze w swojej skórze. Byłam już na kilku wątkach, ale zrezygnowałam i postanowiłam ostatni raz założyć wątek o odchudzaniu. Będzie miło, gdyby dołączyło się więcej osób. W końcu im więcej ludzi, tym więcej motywacji!

Witam Anię i Olę - miło Was poznać W sumie mamy podobną wagę, ale to już zaraz uzupełnię w formularzu. Mam nadzieję, że nie uciekniecie po paru dniach!

1. Jak masz na imię? Oliwia

2. Ile obecnie ważysz? 60kg

3. Ile chciałabyś ważyć? Mój pierwszy cel to 59kg (wiem, że to tylko kg mniej, ale nareszcie miałabym 5 z przodu ), a potem 55kg.

4. Co ćwiczysz i jak często? Zamierzam ćwiczyć 6x w tygodniu, pomijając niedziele - to dzień odpoczynku. Ćwiczę głównie dywanowce, pływam 2x w tygodniu, 2x w tyg. ćwiczę na wf-ie, jeżdżę na rowerku stacjonarnym, kręcę hula-hop, skaczę na skakance, w wakacje zacznę marszobiegi.

5. Jakie masz wymiary? W biuście 97cm, w talii 73cm, a w biodrach coś koło 100 cm. Resztę wymiarów podam na początku przyszłego miesiąca.

6. Dlaczego jesteś piękna? Bo czuję się piękna!

A ile macie wzrostu i lat? Ja 16 lat, 157cm wzrostu.

Stary 2013-05-12, 13:39   #7
dzovana
Zakorzenienie

Powodzenia Oliwia
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 13:39   #8
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
W tym dziale większość wątków jest podobnych, ale stworzyłam nowy, by naładować się nową motywacją i większą energią We wrześniu idę do pierwszej klasy liceum i chciałabym być wtedy 5kg lżejsza. Zaakceptowanie siebie pomoże mi w poznaniu nowych osób i może wreszcie będę się czuła dobrze w swojej skórze. Byłam już na kilku wątkach, ale zrezygnowałam i postanowiłam ostatni raz założyć wątek o odchudzaniu. Będzie miło, gdyby dołączyło się więcej osób. W końcu im więcej ludzi, tym więcej motywacji!

Witam Anię i Olę - miło Was poznać W sumie mamy podobną wagę, ale to już zaraz uzupełnię w formularzu. Mam nadzieję, że nie uciekniecie po paru dniach!

1. Jak masz na imię? Oliwia

2. Ile obecnie ważysz? 60kg

3. Ile chciałabyś ważyć? Mój pierwszy cel to 59kg (wiem, że to tylko kg mniej, ale nareszcie miałabym 5 z przodu ), a potem 55kg.

4. Co ćwiczysz i jak często? Zamierzam ćwiczyć 6x w tygodniu, pomijając niedziele - to dzień odpoczynku. Ćwiczę głównie dywanowce, pływam 2x w tygodniu, 2x w tyg. ćwiczę na wf-ie, jeżdżę na rowerku stacjonarnym, kręcę hula-hop, skaczę na skakance, w wakacje zacznę marszobiegi.

5. Jakie masz wymiary? W biuście 97cm, w talii 73cm, a w biodrach coś koło 100 cm. Resztę wymiarów podam na początku przyszłego miesiąca.

6. Dlaczego jesteś piękna? Bo czuję się piękna!

A ile macie wzrostu i lat? Ja 16 lat, 157cm wzrostu.

W sumie racja Może mnie trochę zmotywujecie hehe. Matko boska ile Ty ćwiczysz?! Na ambicje mi wjechałaś

Edytowane przez morelle_
Czas edycji: 2013-05-12 o 15:52
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 13:56   #9
lenka_01
Raczkowanie

19 lat i 168 cm
Stary 2013-05-12, 14:25   #10
elonka12
Zakorzenienie

Dołączę

1.Jak masz na imię? Ada
2. Ile obecnie ważysz? 58 kg
3. Ile chciałabyś ważyć? 52 kg
4. Co ćwiczysz i jak często? Jeszcze nic,bo aktualnie u mnie gorący czas (matury ) ,ale od 28.05 zaczynam pośladki i brzuch z Mel B + bieganie
5. Jakie masz wymiary? nie wiem muszę znaleźć centymetr
6. Dlaczego jesteś piękna? Bo Tż uważa mnie za ideał

Mam 19 lat i 164 cm

Edytowane przez elonka12
Czas edycji: 2013-05-12 o 14:36
elonka12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 14:28   #11
aza3994
Zakorzenienie

heeej chętnie się dołączę jestem już na jednym wątku, ale przyda mi się nowa motywacja bo i "deadline" coraz bliżej

1. Jak masz na imię? Dagmara
2. Ile obecnie ważysz? 63,8 kg - ważenie dziś rano
3. Ile chciałabyś ważyć? 55 ale moim pierwszym celem jest 60
4. Co ćwiczysz i jak często? różnie, ostatnio troszke mniej, bo matura, ale ogólnie całkiem sporo - przede wszystkim bieganie, Mel B, orbitrek , ale lubię nowe rzeczy próbować
5. Jakie masz wymiary? biust 90, talia 67, pępek 79, biodra 88, udo 51
6. Dlaczego jesteś piękna? bo mam piękne włosy i uśmiech no i TŻta, który wiecznie mi powtarza to

kilka słów o mnie: Mija mi 19 wiosenka Jestem tegoroczną maturzystką, więc ostatnio osobą dość zabieganą. Uwielbiam naturę, zwierzęta, ruch na świeżym powietrzu i ogólnie sport we wszelkich postaciach. Mam niefajną "przypadłość" i pomimo ćwiczeń oraz zdrowego trybu życia ciężko mi osiągnąć wymarzoną wagą, bo od kilku ładnych lat już mam tą wagę 60-65. W styczniu było 67kg, to mnie przeraziło, więc już bardzo zwracałam uwagę na swoje jedzonko i zrzuciłam troszkę aaaa, mam 165cm wzrostu

3/2017
aza3994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 14:53   #12
NarikO
Raczkowanie

GG do NarikO

Witam

1. Jak masz na imię? Madzia
2. Ile obecnie ważysz? 68 kg
3. Ile chciałabyś ważyć? 65 kg byłoby idealnie
4. Co ćwiczysz i jak często? staram się ćwiczyć Ewke Chodakowską , albo co 2 dzień 30 min biegania
5. Jakie masz wymiary? 86-75-94 (
6. Dlaczego jesteś piękna? Bo jestem kobietą
7. Mam 178 cm wzrostu.
8. Maturzystka , 19 latek

Edytowane przez NarikO
Czas edycji: 2013-05-12 o 14:57
NarikO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 14:56   #13
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

hej tez sie dołacze
Mam na imie Karolina
Waze prawie 56 kg , chciałabym wazyc 50
Swego czasu ćwiczyłam dosyc czesto ale ostatnio odpusciłam ale od jutra biore sie za siebie
wymiary nawet nie wiem , moze jutro sie zmierze
Nie jestem piekna (choc moj TŻ uwaza inaczej)

Moim celem jest zmiana trybu zycia a nie tylko krotkotrwałe odchudzanie
Stary 2013-05-12, 15:01   #14
elonka12
Zakorzenienie

Lilly_Lilly cześć
Stary 2013-05-12, 15:05   #15
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elonka12 Pokaż wiadomość
Lilly_Lilly cześć
o elonka widze tez ze tyle samo mierzymy
Stary 2013-05-12, 15:09   #16
elonka12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly Pokaż wiadomość
o elonka widze tez ze tyle samo mierzymy
I obie chcemy schudnąć 6 kg,co za zbieg okoliczności
powodzenia
Stary 2013-05-12, 15:11   #17
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40772609
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=686643&page=5
polecam mam nadzieje ze osiagne cel

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez elonka12 Pokaż wiadomość
I obie chcemy schudnąć 6 kg,co za zbieg okoliczności
powodzenia
nie dziekuje zeby nie zapeszyc wczoraj jak zobaczyłam na wadze 55.60 to sie przeraziłam
Stary 2013-05-12, 15:34   #18
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Witam wszystkie nowe dziewczyny

Niektóre z Was ważą naprawdę bardzo malutko! Jak już macie 5 z przodu to nie ma się czym martwić, naprawdę! Ja będę ćwiczyć od jutra, bo dzisiaj jeszcze robię sobie dzień leniuchowania, może wieczorem zrobię jakieś brzuszki czy coś lżejszego, bo mam @.
Widzę, że na razie jestem chyba najmłodsza.

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly
Moim celem jest zmiana trybu zycia a nie tylko krotkotrwałe odchudzanie
O, i niech to będzie Naszym mottem

Stary 2013-05-12, 15:47   #19
Karyvlea
Rozeznanie

GG do Karyvlea Send a message via Skype™ to Karyvlea

I ja się melduję

Kwestionariusz osobowy:

1. Jak masz na imię? Agnieszka.
2. Ile obecnie ważysz? 61/62
3. Ile chciałabyś ważyć? 57
4. Co ćwiczysz i jak często? Co dwa dni biegam, jeżdżę na rowerze, również co dwa dni robię nożyce
5. Jakie masz wymiary? Talia: 70 cm, Uda: 53 cm, Biodra:97cm reszta mnie średnio interesuje
6. Dlaczego jesteś piękna?Bo moja mamusia i tatusia są piękni, co innego mogłoby z tego wyjść
7. Ile masz wzrostu? 173 cm
8. Ile masz lat? 16

Karyvlea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-12, 15:53   #20
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Hej, Aga! Miło Cię tu widzieć

I już Ci mówię, że uwielbiam Twoje imię.

Stary 2013-05-12, 17:29   #21
lenka_01
Raczkowanie

Widzę, że sporo maturzystek
Stary 2013-05-12, 17:30   #22
elonka12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenka_01 Pokaż wiadomość
Widzę, że sporo maturzystek
Stary 2013-05-12, 18:17   #23
totalnailuzja
Raczkowanie

Hej dziewczyny! i ja się dołączę

1. Jak masz na imię? Patrycja.
2. Ile obecnie ważysz? 52-53 kg,
3. Ile chciałabyś ważyć? 50 kg choć bardziej zależy mi na zgrabnym ciele niż na wadze ;d
4. Co ćwiczysz i jak często? Uuu i tu mam problem ;d rzadko ostatnio ćwiczę, brak czasu, nauka, TŻ i lenistwo.. Ale mam zamiar to zmienić Planuje kupić rolki, jeździć na rowerze, skakanka, biegać, ćwiczyć
5. Jakie masz wymiary? biodra: 79cm, udo: 49cm, łydka: 35cm, talia: 65cm, biust: 86cm -> jeśli się dobrze pomierzyłam ;>
6. Dlaczego jesteś piękna? Uważam, że każda kobieta jest piękna na swój sposób, należy tylko o siebie dbać poza tym TŻ codziennie mi to mówi

Mam 159 cm wzrostu i 17 lat, mam nadzieje, że przygarniecie, bo próbuję się zmotywować i nic mi nie wychodzi.. A poza tym w grupie raźniej!

Edytowane przez totalnailuzja
Czas edycji: 2013-05-12 o 20:47
totalnailuzja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 18:46   #24
BeeAnn
Zakorzenienie

i ja też dołączam! odchudzam się już od x lat i postanowiłam, że biorę się teraz do tego po raz ostatni! chcę schudnąć raz, a dobrze i już na zawsze, bo jak na razie moja waga waha się z miesiąca na miesiąc wakacje tuż tuż i mam w planach w końcu się nie ukrywać, nie chować pod luźnymi ciuchami i z dumą paradować w bikini

1. Jak masz na imię? Ania
2. Ile obecnie ważysz? nie wiem, pewnie coś koło 65kg, ale boję się wejść na wagę, żeby się nie załamać...
3. Ile chciałabyś ważyć? 56kg, ale wiem, że mięśnie ważą więcej od tłuszczu, więc jak będzie trochę więcej to płakać nie będę. byle bym była wizualnie z siebie zadowolona
4. Co ćwiczysz i jak często? jak jestem na diecie to ćwiczę praktycznie codziennie, a jak jem niezdrowo (czyli od jakichś 2 tygodni non stop) to nie ćwiczę nic. taki to ze mnie dziwak a co, to Mel B, Chodakowską, yogę, ćwiczę z hantelkami i mam zamiar zacząc biegać
5. Jakie masz wymiary? jak znajdę centymetr to dopiszę
6. Dlaczego jesteś piękna? problem w tym, że wcale nie czuję się piękna i bardzo chcę to zmienić
7. Ile masz wzrostu? 174cm
8. Ile masz lat? 20

Edytowane przez BeeAnn
Czas edycji: 2013-05-12 o 18:48
BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 19:04   #25
vorla
Raczkowanie

można sie podpiąć?

1. Jak masz na imię? Lena
2. Ile obecnie ważysz? 58
3. Ile chciałabyś ważyć? 50
4. Co ćwiczysz i jak często? tylko marszobiegi,staram się codziennie przynajmniej godzinę,jak jest dobrze to nawet 2-3
5. Jakie masz wymiary? wolę się nie mierzyć bo bym się strasznie zdołowała tylko
6. Dlaczego jesteś piękna? nie jestem!

lat mam 25, wzrost 173 cm
vorla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 19:26   #26
Karyvlea
Rozeznanie

GG do Karyvlea Send a message via Skype™ to Karyvlea

Cytat:
Hej, Aga! Miło Cię tu widzieć

I już Ci mówię, że uwielbiam Twoje imię.
Ojej, czemu? Ja zawsze lubiłam takie wymyślne np. Honorata, czy Konstancja Moje akurat mi się nie podoba

Cytat:
Napisane przez vorla
4. Co ćwiczysz i jak często? tylko marszobiegi,staram się codziennie przynajmniej godzinę,jak jest dobrze to nawet 2-3
5. Jakie masz wymiary? wolę się nie mierzyć bo bym się strasznie zdołowała tylko
Jesteś piękna I zmierz się, po odchudzaniu porównasz wyniki i będziesz zadowolona

Prawie każda nie zna swoim wymiarów, no kooobiety
Karyvlea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 19:33   #27
aza3994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vorla Pokaż wiadomość
można sie podpiąć?

lat mam 25, wzrost 173 cm
takie wypowiedzi są ZŁE! hello, masz 173 cm wzrostu, ważysz tylko 58 kg. Masz BMI bliższe dolnej granicy, 50kg to spora niedowaga... chyba nie jest Ci to potrzebne? i nie można mówić, ze nie jest się pięknym... każda kobieta jest piękna, ma w sobie jakieś wady ale także zalety...

3/2017
Stary 2013-05-12, 19:36   #28
92martynka922
Zakorzenienie

GG do 92martynka922

ja też się melduję

1. Jak masz na imię? Martyna
2. Ile obecnie ważysz? 63
3. Ile chciałabyś ważyć? 55
4. Co ćwiczysz i jak często? skalpel , biegam , dużo chodzę aczkolwiek muszę się zmotywować i zacząć ćwiczyć regularnie
5. Jakie masz wymiary? talia: 67 cm, uda: 56 cm, biodra:95cm biust: 89 cm
6. Dlaczego jesteś piękna?bo czuję się piękna i seksowna mój tż często mi to mówi a i oglądają się za mną faceci na ulicy
7. Ile masz wzrostu? 169 cm
8. Ile masz lat? 21

92martynka922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 19:42   #29
notgoodenough
Przyczajenie

hej bardzo fajny wątek i z przyjemnością dołączę
1. Jak masz na imię? Joanna
2. Ile obecnie ważysz? Startowałam z wagą 63kg, obecnie 52kg
3. Ile chciałabyś ważyć? 48kg
4. Co ćwiczysz i jak często? Rowerek stacjonarny (60minut), hula hop, ćwiczenia na brzuch i pupę z Mel B, shake weight na ręce (7minut)- CODZIENNIE. Sporadycznie jak mam wolny dzień to biegam, albo skaczę na skakance.
5. Jakie masz wymiary? Szczerze mówiąc jeszcze nigdy nie używałam centymetra i jakoś mi się nie pali, mam okropne udaaaaaa!
6. Dlaczego jesteś piękna? Nie czuję się piękna, ale jestem z najlepszym TŻ na świecie więc może coś tam we mnie jest... : )

+ Dzisiaj miałam okropny dzien, wszystkie ćwiczenia odpuszczone oprócz 30minut spaceru, TŻ namówił mnie na wyżerkę i obecnie leże i umieraaaaaaaaam : (
Stary 2013-05-12, 19:44   #30
aza3994
Zakorzenienie

sporo nas sie robi

3/2017
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości