|
Notka |
|
Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() spuchnięta pochwa
Proszę o pomoc!
Nie wiem co robić, 3 dni temu kochałam się ze swoim chłopakiem i pękła nam gumka ale od razu na to zareagowaliśmy.. nie biorę żadnych tabletek, nigdy nie byłam u ginekologa bo boje się iść, ponieważ moja mama nie wie o tym że nie jestem dziewicą.. gdy to robiliśmy byłam przed miesiączką a teraz jestem w jej trakcie, używam tamponów i dziś rano zauważyłam że spuchła mi pochwa ( w środku ) bo nie mogę zaaplikować tamponu, ledwo palec wchodzi.. nie wiem o co chodzi, mam tak pierwszy raz w życiu.. czy to objawy ciąży ? proszę o jak najszybszą odpowiedź. Bardzo PROSZĘ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: spuchnięta pochwa
ewidentnie ciąża.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
no a miesiączka ? czemu ją dostałam jeżeli miałabym być w ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
damn good coffee
|
Dżizas... Objawy ciąży po 3 dniach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
wypowiedź izorka to raczej była ironia w Twoją strone ![]() po drugie po tonie Twojej odpowiedzi nie rozumiem czego Ty oczekujesz? po 3 sama sobie odpowiedziałaś po 4 tak odpowiedziałabym Ci dokładnie to samo co kawazmlekiem ![]() ![]()
#6 |
Przyczajenie
|
ButterflyFlyAway
"po 3 sama sobie odpowiedziałaś" na co sobie odpowiedziałam ?? i w końcu mogę być w ciąży czy tez nie ? ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- z tym " czy to objawy ciąży? " spytałam tyko dlatego, że czytałam kilka pytań i odpowiedzi na podobne pytanie do mojego i odpowiadano tam, że to " pierwsze objawy ciąży " pierwsze o tym słyszę.. dlatego pytam dla pewności |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zrób test z krwi hcg on wykrywa nawet wczesną ciąże. Takie badanie odpłatnie nawet możesz zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jeżeli masz regularne okresy, a zakładam, że tak, bo gdyby było inaczej zapewne byś o tym wspomniała - to skoro byłaś 3 dni albo nawet mniej przed okresem, to dni płodne były już za Tobą w tym cyklu.. okres również masz normalny, taki jak zazwyczaj, bo również gdybyś zaobserwowała zmiany to pewnie byś to napisała ![]() ja uważam, że nie masz się czym martwić.. pochwa puchnie z różnych przyczyn, nawet mając grzybicę odczuwa się dyskomfort i spuchnięcie, ponadto w trakcie okresu - przynajmniej ja - także odczuwam jak gdyby spuchnięcie i nieraz mam problem z tamponem (ogólnie staram się ich unikać, ale czasem trzeba ich użyć). ogólnie przed okresem możesz czuć się cała napuchnięta, bo zatrzymuje się woda w organizmie. dla pewności możesz zrobić badania jak już koleżanka wcześniej wspomniała, aczkolwiek ja bym się nie martwiła, dla mnie okres byłby znakiem braku ciąży (a wierz mi, też byłam młoda i w zasadzie co miesiąc miałam schizy, że jestem w ciąży). ![]() i jak to powie starsza koleżanka - na przyszłość uważaj i nie doprowadzaj do pęknięcia gumki.. ponadto jak macie takie sytuacje z partnerem to sprawdzajcie co jakiś czas czy wszystko z gumką ok, a nie dopiero po wszystkim szok, bo gumka pękła, albo się zsunęła i została w Tobie.. jeżeli jesteś młoda dziewczyną, wystraszoną, która boi się mamy (a tak wygląda) to kup sobie też globulki Pantex Oval i używajcie 2 zabezpieczeń, wtedy jeśli gumka nawali to uratują Was te globulki.. nie jest za☠☠☠iście wkładać je, czekać jak się rozpuszczą itd. ale chyba lepiej zagryźć zęby i mieć spokojną głowę, niż truchleć tak jak obecnie to robisz ![]() ![]()
Edytowane przez ButterflyFlyAway Czas edycji: 2013-06-18 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Najprościej kupić test ciążowy albo pójść do lekarza, forum to raczej nie miejsce, w którym ktoś może zdiagnozować ciążę.
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem zdania o mamie i ginekologu. Co mama ma do tego? Idziesz i juz.
Jestes na tyle dorosla by uprawiac seks, a boisz sie pojsc do ginekologa? Gratuluje podejscia! |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Szanowna Pani, pęknięta w trakcie stosunku prezerwatywa może wiązać się z ryzykiem zajścia w ciążę./ Czy wykonała Pani test ciążowy? / . Przyczyny obrzęku pochwy mogą być bardzo różne-konieczność wizyty u ginekologa. Zdażały się wypadki że w pochwie po stosunku pozostał fragment pękniętej prezerwatywy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuje za tą odpowiedź. Zrobiłam test i nie jestem w ciąży dla pewności zrobię drugi jak nie dostane miesiączki regularnie.. Dzięki za tą poradę z tymi globulkami, spróbujemy z nimi ; ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.