spuchnięta pochwa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Zadbaj o zdrowie intymne

Notka

Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości!

Narzędzia
Stary 2013-06-17, 20:28   #1
blondynaxxx
Przyczajenie

Unhappy

spuchnięta pochwa

Proszę o pomoc!
Nie wiem co robić, 3 dni temu kochałam się ze swoim chłopakiem i pękła nam gumka ale od razu na to zareagowaliśmy.. nie biorę żadnych tabletek, nigdy nie byłam u ginekologa bo boje się iść, ponieważ moja mama nie wie o tym że nie jestem dziewicą.. gdy to robiliśmy byłam przed miesiączką a teraz jestem w jej trakcie, używam tamponów i dziś rano zauważyłam że spuchła mi pochwa ( w środku ) bo nie mogę zaaplikować tamponu, ledwo palec wchodzi.. nie wiem o co chodzi, mam tak pierwszy raz w życiu.. czy to objawy ciąży ? proszę o jak najszybszą odpowiedź. Bardzo PROSZĘ!
blondynaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:32   #2
izorek
Raczkowanie

Dot.: spuchnięta pochwa

ewidentnie ciąża.
izorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:34   #3
blondynaxxx
Przyczajenie

no a miesiączka ? czemu ją dostałam jeżeli miałabym być w ciąży?
Stary 2013-06-17, 20:46   #4
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dżizas... Objawy ciąży po 3 dniach?
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 20:54   #5
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaxxx Pokaż wiadomość
no a miesiączka ? czemu ją dostałam jeżeli miałabym być w ciąży?

wypowiedź izorka to raczej była ironia w Twoją strone
po drugie po tonie Twojej odpowiedzi nie rozumiem czego Ty oczekujesz?
po 3 sama sobie odpowiedziałaś
po 4 tak odpowiedziałabym Ci dokładnie to samo co kawazmlekiem dodając na końcu jeszcze "masakra..."

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-17, 22:00   #6
blondynaxxx
Przyczajenie

ButterflyFlyAway
"po 3 sama sobie odpowiedziałaś"
na co sobie odpowiedziałam ??
i w końcu mogę być w ciąży czy tez nie ?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

z tym " czy to objawy ciąży? " spytałam tyko dlatego, że czytałam kilka pytań i odpowiedzi na podobne pytanie do mojego i odpowiadano tam, że to " pierwsze objawy ciąży " pierwsze o tym słyszę.. dlatego pytam dla pewności
Stary 2013-06-18, 08:04   #7
Kucharka2013
Rozeznanie

Zrób test z krwi hcg on wykrywa nawet wczesną ciąże. Takie badanie odpłatnie nawet możesz zrobić.
Kucharka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 08:42   #8
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaxxx Pokaż wiadomość
ButterflyFlyAway
"po 3 sama sobie odpowiedziałaś"
na co sobie odpowiedziałam ??
i w końcu mogę być w ciąży czy tez nie ?

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

z tym " czy to objawy ciąży? " spytałam tyko dlatego, że czytałam kilka pytań i odpowiedzi na podobne pytanie do mojego i odpowiadano tam, że to " pierwsze objawy ciąży " pierwsze o tym słyszę.. dlatego pytam dla pewności
"no a miesiączka ? czemu ją dostałam jeżeli miałabym być w ciąży?" - tym sobie odpowiedziałaś..

poza tym jeżeli masz regularne okresy, a zakładam, że tak, bo gdyby było inaczej zapewne byś o tym wspomniała - to skoro byłaś 3 dni albo nawet mniej przed okresem, to dni płodne były już za Tobą w tym cyklu.. okres również masz normalny, taki jak zazwyczaj, bo również gdybyś zaobserwowała zmiany to pewnie byś to napisała

ja uważam, że nie masz się czym martwić.. pochwa puchnie z różnych przyczyn, nawet mając grzybicę odczuwa się dyskomfort i spuchnięcie, ponadto w trakcie okresu - przynajmniej ja - także odczuwam jak gdyby spuchnięcie i nieraz mam problem z tamponem (ogólnie staram się ich unikać, ale czasem trzeba ich użyć). ogólnie przed okresem możesz czuć się cała napuchnięta, bo zatrzymuje się woda w organizmie.

dla pewności możesz zrobić badania jak już koleżanka wcześniej wspomniała, aczkolwiek ja bym się nie martwiła, dla mnie okres byłby znakiem braku ciąży (a wierz mi, też byłam młoda i w zasadzie co miesiąc miałam schizy, że jestem w ciąży). a objawów szukałam w sobie na siłe, a bo piersi bolą, bo CHYBA jakaś kreska się robi, itd. - wyluzuj..

i jak to powie starsza koleżanka - na przyszłość uważaj i nie doprowadzaj do pęknięcia gumki.. ponadto jak macie takie sytuacje z partnerem to sprawdzajcie co jakiś czas czy wszystko z gumką ok, a nie dopiero po wszystkim szok, bo gumka pękła, albo się zsunęła i została w Tobie..
jeżeli jesteś młoda dziewczyną, wystraszoną, która boi się mamy (a tak wygląda) to kup sobie też globulki Pantex Oval i używajcie 2 zabezpieczeń, wtedy jeśli gumka nawali to uratują Was te globulki.. nie jest za☠☠☠iście wkładać je, czekać jak się rozpuszczą itd. ale chyba lepiej zagryźć zęby i mieć spokojną głowę, niż truchleć tak jak obecnie to robisz nie są też one jakoś kosmicznie drogie

Edytowane przez ButterflyFlyAway
Czas edycji: 2013-06-18 o 08:47
ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 22:56   #9
Wampierz
Zakorzenienie

Najprościej kupić test ciążowy albo pójść do lekarza, forum to raczej nie miejsce, w którym ktoś może zdiagnozować ciążę.
Stary 2013-06-22, 16:38   #10
czarna_maciejka
Wtajemniczenie

GG do czarna_maciejka

Nie rozumiem zdania o mamie i ginekologu. Co mama ma do tego? Idziesz i juz.
Jestes na tyle dorosla by uprawiac seks, a boisz sie pojsc do ginekologa? Gratuluje podejscia!
czarna_maciejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 18:51   #11
Jacek Tulimowski
Raczkowanie

Szanowna Pani, pęknięta w trakcie stosunku prezerwatywa może wiązać się z ryzykiem zajścia w ciążę./ Czy wykonała Pani test ciążowy? / . Przyczyny obrzęku pochwy mogą być bardzo różne-konieczność wizyty u ginekologa. Zdażały się wypadki że w pochwie po stosunku pozostał fragment pękniętej prezerwatywy.
Jacek Tulimowski jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-23, 19:55   #12
blondynaxxx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ButterflyFlyAway Pokaż wiadomość
"no a miesiączka ? czemu ją dostałam jeżeli miałabym być w ciąży?" - tym sobie odpowiedziałaś..

poza tym jeżeli masz regularne okresy, a zakładam, że tak, bo gdyby było inaczej zapewne byś o tym wspomniała - to skoro byłaś 3 dni albo nawet mniej przed okresem, to dni płodne były już za Tobą w tym cyklu.. okres również masz normalny, taki jak zazwyczaj, bo również gdybyś zaobserwowała zmiany to pewnie byś to napisała

ja uważam, że nie masz się czym martwić.. pochwa puchnie z różnych przyczyn, nawet mając grzybicę odczuwa się dyskomfort i spuchnięcie, ponadto w trakcie okresu - przynajmniej ja - także odczuwam jak gdyby spuchnięcie i nieraz mam problem z tamponem (ogólnie staram się ich unikać, ale czasem trzeba ich użyć). ogólnie przed okresem możesz czuć się cała napuchnięta, bo zatrzymuje się woda w organizmie.

dla pewności możesz zrobić badania jak już koleżanka wcześniej wspomniała, aczkolwiek ja bym się nie martwiła, dla mnie okres byłby znakiem braku ciąży (a wierz mi, też byłam młoda i w zasadzie co miesiąc miałam schizy, że jestem w ciąży). a objawów szukałam w sobie na siłe, a bo piersi bolą, bo CHYBA jakaś kreska się robi, itd. - wyluzuj..

i jak to powie starsza koleżanka - na przyszłość uważaj i nie doprowadzaj do pęknięcia gumki.. ponadto jak macie takie sytuacje z partnerem to sprawdzajcie co jakiś czas czy wszystko z gumką ok, a nie dopiero po wszystkim szok, bo gumka pękła, albo się zsunęła i została w Tobie..
jeżeli jesteś młoda dziewczyną, wystraszoną, która boi się mamy (a tak wygląda) to kup sobie też globulki Pantex Oval i używajcie 2 zabezpieczeń, wtedy jeśli gumka nawali to uratują Was te globulki.. nie jest za☠☠☠iście wkładać je, czekać jak się rozpuszczą itd. ale chyba lepiej zagryźć zęby i mieć spokojną głowę, niż truchleć tak jak obecnie to robisz nie są też one jakoś kosmicznie drogie

Dziękuje za tą odpowiedź. Zrobiłam test i nie jestem w ciąży dla pewności zrobię drugi jak nie dostane miesiączki regularnie.. Dzięki za tą poradę z tymi globulkami, spróbujemy z nimi ; )

Nowe wątki na forum Zadbaj o zdrowie intymne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości