|
Notka |
|
Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Uczucie swędzenia w odbycie
Witajcie , mam taki problem w maju albo kwietniu miałam owsiki poszłam z tym do lekarza i przepisano mi tabletki i owski znikły . Tak 2-3 tygodnie temu znowu miałam owsiki znowu przepisano te same tabletki na odrobaczenie i pomogły tak na tydzień . Ale teraz cały czas mam uczucie znowu swędzenie szczególnie nocą mam zaparcia praktycznie nie mogę się normalnie załatwić . Jeszcze mam wysypkę na pośladkach . Czy to jakaś grzybica czy mam hemoroidy naprawdę się martwię stawiam na hemoroidy ,owsiki były dla mnie wstydliwą sprawą a teraz to .. Ja mam 14 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uczucie swędzenia w odbycie
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Może i tak ale to dla mnie dziwne bo dbam o higienę zawsze miałam pościel wypraną po tym gdy miałam owsiki możliwe ,że mam je od mojego kota ale on jest już odrobaczony ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Hemoroidy nie swędzą - to żylaki odbytu i raczej objawiają się boleśnie. No i byłoby to dość osobliwe w Twoim wieku.
A rada na owsiki... nie drapać. Z łapkami jak najdalej od źródła świądu, a po każdym skorzystaniu z toalety - mycie rąk. Jak im się nie zamknie cyklu rozwojowego, to w końcu "zginą śmiercią naturalną". Chyba, że wolisz się leczyć farmakologiczne, bo uważasz to za skuteczniejszą metodę.
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.