|
Notka |
|
Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pominięcie tabletek antykoncepcyjnych
Witam! Mam pytanie na które niestety nie odpowiedziała mi ulotka... Sprawa wygląda tak, że biorę drugie opakowanie tabletek anty Naraya plus systemem 24+4... i w drugim tygodniu blistra zapomniałam wziąć tabletki... wiem, że nawet jak minie to 12 godzin zalecane jest wzięcie zaległej tabletki oraz kolejnej przeznaczonej na ten dzień tabletki i kontynuacja blistra, jednak nastepnego dnia zamiast wziąć dwie czyli jedną nadrabiającą i drugą o stałej porze ... ja znów zapomniałam i wzięłam jedynie tą zaległą, a tą właściwą dopiero kolejnego spóźnionego dnia... czyli opóźniłam wzięcie dwóch tabletek. Teraz kontynuuję jakby nigdy nic o normalnej porze, czy jestem nadal chroniona? Dotychczas kochaliśmy sie z prezerwatywą, teraz jedziemy na wakacje i chcemy spróbowac już bez i boje się jak jest z moją ochroną...? Prosze bardzo o pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pominięcie tabletek antykoncepcyjnych
Szanowna Pani,
Pominięcie 2 tabletek powoduje zmniejszenie skuteczności antykoncepcji, do końca opakowania należy stosować metody barierowe np. prezerwatywa. |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.