|
Notka |
|
Zadbaj o zdrowie intymne Wiesz, w jaki sposób skutecznie i bezpiecznie zadbać o swoje zdrowie intymne? Nasz ekspert rozwieje Twoje wątpliwości! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Pytanie do eksperta
Witam Pana,
Od wrzesnia bralam tabletki antykoncepcyjne Cilest, jednak niedawno zostaly wycofane i ginekolog zmienil mi na Novynette, ktore biore dopiero pierwszy miesiac. 20 czerwca bylam u endokrynologa i ten stwierdzil, ze dla mnie najlepsze beda tabletki Yasminelle. Miedzy Cilestem a Novynette nie zrobilam 7 dniowej przerwy, tylko kiedy wzielam ostatnia tabletke Cilestu, nastepnego dnia zaczelam brac Novynette. Moje pytanie-czy jesli zrobie 7 dniowa przerwe miedzy Novynette, a Yasminelle to bede miala zachowana antykoncepcje? Czy to prawda, ze dosc duza nadwaga nie ma wplywu na dzialanie tabletek antykoncepcyjnych? Czy tabletki Metformax 500, vigantoletten 1000 oraz suplementy diety (np. Asystor Slim, ktory w skladzie posiada: Tabletka na „rano” Wyciąg z białej fasoli 200 mg, L-karnityna 200 mg, Wyciąg z zielonej herbaty 100 mg, Ocet jabłkowy 100 mg, Kofeina 50 mg, Witamina B6 1,4 mg oraz Tabletka na „wieczór” Wyciąg z liści ostrokrzewu paragwajskiego 200 mg, Spirulina 200 mg, Wyciąg z gorzkiej pomarańczy 100 mg, Wyciąg z ostryżu długiego 50 mg, Chrom 40 µg) nie maja negatywnego wplywu na antykoncepcje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie do eksperta
Jeślizrobi Pani 7 dniową przerwę aktykoncepcja będzie zachowana. W przypadku antykoncepcji doustnej hormonalnej waga nie ma tak dużego wpływu na działanie laku jak w przypadku plastrów antykoncepcyjnych. Ważne jest również ustalenia rzyczyn nadwagi. W dalszej części pytaia podaje Pani leki na receptę z suplemantami diety te drugie nie mają żadnych badań klinicznych. A jeśli mają działanie przeczyszczające zaburają wchłaniania tabletek antykoncepcyjnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.